Ελευθέριος Κοσμίδης

Έχασε τα αυγά και τα Πασχάλια ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μετά το στραπάτσο στο Φανάρι 

εικόνα άρθρου: Έχασε τα αυγά και τα Πασχάλια ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μετά το στραπάτσο στο Φανάρι 
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor

Αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί τη σκληρή πραγματικότητα και παρουσιάζει επικοινωνιακά ως επιτυχία την απόρριψη όλων των θέσεων του για το Καταστατικό 


Διαβάζοντας το ανακοινωθέν του Φαναρίου για τα αποτελέσματα του ταξιδιού που πραγματοποίησε “….ο Σεβασμιώτατος (Αρχιεπίσκοπος Αμερικής) μαζί με αδελφούς Μητροπολίτες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην Κωνσταντινούπολη, για να συζητήσουν το θέμα του Συντάγματος  της Αρχιεπισκοπής και να λάβουν τις οδηγίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου για το σημαντικό αυτό θέμα…”, είναι προφανές, όπως εξαρχής αποκαλύψαμε, ότι η συνάντηση ήταν μια αποτυχία του Ελπιδοφόρου και όλες οι προτάσεις του απορρίφθηκαν.

Για την ανατροπή των δυσμενών εντυπώσεων  επιστρατεύτηκε η ομάδα των επικοινωνιολόγων του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και εξέδωσε ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο της Αρχιεπισκοπής με τον Ελπιδοφόρο να δηλώνει: «Επιστρέφω στις ΗΠΑ πολύ πιο αισιόδοξος, μετά από τις αδελφικές συζητήσεις που είχαμε σε πνεύμα ενότητας. Το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής είναι πολύ σημαντικό για τη σχέση μας με τη Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Είμαι ευγνώμων στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη για το όραμα, τη δύναμη και την καθοδήγησή του, αλλά και στους αδελφούς Μητροπολίτες που ανταποκρίθηκαν με αγάπη, για το μέλλον αυτής της σημαντικής επαρχίας του Θρόνου…». Και μάλιστα χαρακτηρίζει ως παραγωγική και επιτυχημένη την ίδια συνάντηση που  στη πραγματικότητα υπήρξε φιάσκο. 

Επικοινωνιακά πάντα οι σύμβουλοι του Αρχιεπισκόπου Αμερικής έκριναν πως πρέπει να καλοπιάσει – εξευμενίσει τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, διαφυλάσσοντας το δικό του κύρος. Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει σχετικά:   

“Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής 

  1. για τις προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα και τους Μητροπολίτες (εκ του ανακοινωθέντος του Φαναρίου και του ρεπορτάζ προκύπτει πως δεν έγιναν αποδεκτές !!!), 
  2. για την αποδοχή της πρόσκλησής του να βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη και να μοιραστούν σκέψεις και ενδοιασμούς σχετικά με την επικείμενη τροποποίηση του Συντάγματος,..” (χωρίς να αναφέρεται πουθενά πως υπήρχε περιθώριο για κάποια εναλλακτική, ήτοι να μην αποδεχτεί κάποιος εκ των προσκεκλημένων την πρόσκληση του Πατριάρχη).

Τέλος γίνεται αναφορά στην κατάργηση του προηγούμενου Καταστατικού Χάρτη, που σύμφωνα με το δημοσίευμα “...ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 2022, με τη σύσταση Μικτής Επιτροπής για την τροποποίηση του ισχύοντος Συντάγματος”, χωρίς να αναφέρεται πουθενά πως ήταν εισήγηση του ίδιου του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. 

Αντιλαμβάνεται ο πιστός λαός της Αμερικής πως ο Αρχιεπίσκοπος του συνεχίζει να κλυδωνίζεται από τις δικές του επιλογές. Δεν έχει αντιληφθεί ακόμη πως το μοναδικό όπλο που έχει στα χέρια του είναι το παράδειγμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και μηχανεύεται λύσεις ξένες προς την Ορθοδοξία. 

Χριστός Ανέστη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Δίχως Καταστατικό Χάρτη για 2,5 χρόνια
5 Απριλίου οι δραματικές εξελίξεις για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής
Πατριάρχης Βαρθολομαίος ηχηρό χαστούκι σε Ελπιδοφόρο, πριν την πόρτα της εξόδου;

Σχετικά άρθρα

O Συνεορτασμός του Πάσχα

του Χαράλαμπου Βουρουτζίδη. Τό κέντρο τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ἐφθάρη! Ἄρχοντες παράνομοι κατά τῆς Ὀρθοδοξίας πονηρά βουλεύονται. Βάπτεται κάλαμος ἀποφάσεως παρά κριτῶν ἀδίκων

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.