Ελευθέριος Κοσμίδης

“Εφίμωσε τρανώς” τους κομψούς των ασεβών ο Αρχιεπίσκοπος Σινά;

εικόνα άρθρου: “Εφίμωσε τρανώς” τους κομψούς των ασεβών ο Αρχιεπίσκοπος Σινά;
Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Με πόνο ψυχής βλέπουμε να ποτίζεται η άκαρπος συκή των διαχριστιανικών συνεργασιών


Την Τετάρτη 10 Απριλίου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, κ. Δαμιανός και Πρόεδρος του Αμπετείου Ιδρύματος επισκέφθηκε το Κοπτικό Πατριαρχείο στην Abbasiya Καΐρου και συνάντησε τον Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας, κ. Θεόδωρο ΙΙ (Tawardos) ακολουθούμενος από τον Ιερομόναχο π. Ακάκιο, Γραμματέα της Ι. Μονής Αγίας Αικατερίνης και από αντιπροσωπεία του Εκπαιδευτικού, Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Ιδρύματος της Αμπετείου Σχολής”.

Έχουμε σε εκτίμηση τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό για την πολυετή διακονία σε μια τόσο νευραλγική θέση. Έχουμε και αρκετά παράπονα όμως από τη στάση του στο θέμα του οικουμενισμού και ιδιαιτέρως για την περήφανη κυβίστησή του στο ζήτημα με την υπογραφή του στην ομολογία πίστεως[1].

Σεβόμαστε το γεγονός πως όποιος είναι παρών στο μετερίζι της εξωτερικής Ιεραποστολής, μέσω της διαφύλαξης των Ιερών μας προσκυνημάτων και μάλιστα σε άγονα και αφιλόξενα κακοτράχαλα μέρη, πρέπει να έχει την άνεση να διαχειρίζεται πρόσωπα και καταστάσεις με πνεύμα οικονομίας, σκοπών στο γενικότερο καλό.

Δεν μπορούμε όμως και να μην αξιολογήσουμε την πορεία αυτή και να συνεκτιμήσουμε και την μεγάλη εικόνα.

Η Μέση Ανατολή στις μέρες μας είναι ο δεύτερος πυρήνας εμπόλεμης αντιπαράθεσης, με εξαιρετικά πιθανή την απειλή της γενίκευσης ακόμη και σε παγκόσμια κλίμακα.

Είναι δεδομένο πως στη διεθνή εκκλησιαστική ειδησεογραφία οι αιρετικοί Κόπτες – Μονοφυσίτες έχουν διεκδικήσει και σχεδόν καθιερώσει για τον εαυτό τους τον όρο orthodox christians (“Ορθόδοξοι” Χριστιανοί).

Εμάς μας αποκαλούν Eastern Orthodox Christians (Ανατολικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί).

Αυτή η χρονίζουσα κατάσταση, που δεν έτυχε σταθερής επικοινωνιακής αντιμετώπισης, τώρα διολισθαίνει προς μια κατεύθυνση συγκρητισμού. Στις περιοχές των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, όπου συνυπάρχουν Κόπτες και Ορθόδοξοι, διαρρέονται κατά καιρούς ειδήσεις συμπροσευχών και θέσεις εκκλησιαστικών παραγόντων που φανερώνουν μια πορεία προς μια άνευ όρων ένωση.

Έχουμε λοιπόν το φαινόμενο της αλλοίωσης της πίστεως ως θυσία για την επίτευξη του σκοπού. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο σκάνδαλο.

Όταν λοιπόν, σε μια περιοχή που είναι καζάνι που βράζει, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά επιλέγει να κάνει δημόσιες σχέσεις με τον κόπτη “Πατριάρχη”, να αποκαλεί τους αιρετικούς “Εκκλησίες” και να υπερτονίζει τα έργα φιλανθρωπίας, δίχως να επισημαίνει τον κίνδυνο της απώλειας των ψυχών από το δαιμονικό δρόμο της αμετανοησίας της αίρεσης, συνιστά διπλό έγκλημα.

Πρώτον ως αδιαφορία για τις ψυχές των αιρετικών μονοφυσιτών και δεύτερον για την παραπλάνηση των Ορθοδόξων πως δεν έχουν και τόσο μεγάλες διαφορές με τους μονοφυσίτες… τρόπος των σύγχρονων οικουμενιστών Επισκόπων.

Τέτοιες πρωτοβουλίες καλό είναι, αν γίνονται, να γίνονται σε ευθετότερο χρόνο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, να έχουν αυστηρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα και επ ουδενί να μη συνοδεύονται από συμπροσευχές ή ακόμα χειρότερα μιαρά συλλείτουργα, μη γένοιτο!

Καλή Ανάσταση!

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ της εφόρου της ομώνυμης Ιεράς Μονής του Σινά

Τὴν πανεύφημον νύμφην Χριστοῦ ὑμνήσωμεν, Αἰκατερίναν τὴν θείαν καὶ πολιοῦχον Σινᾶ, τὴν βοήθειαν ἡμῶν καὶ ἀντίληψιν· ὅτι ἐφίμωσε λαμπρῶς, τοὺς κομψοὺς τῶν ἀσεβῶν, τοῦ Πνεύματος τῇ μαχαίρᾳ, καὶ νῦν ὡς Μάρτυς στεφθεῖσα, αἰτεῖται πᾶσι τὸ μέγα ἔλεος

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Οικουμενιστική Δοξολογία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών μετά Αιρετικών παρουσία πολιτικών αρχόντων

Σε περίοπτη θέση μεταξύ των επισήμων και σε απόσταση μερικών μέτρων από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο παρέστησαν ένας «Επίσκοπος» των Παπικών και δύο Μονοφυσίτες

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.