Επικαιρότητα

Έφηβοι και φωτιές

εικόνα άρθρου: Έφηβοι και φωτιές
Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφία Σ.
αποκλειστικά για την katanixi.gr

Ευχαριστούμε όλους τους νέους, τα νιάτα αυτού του τόπου, που έδειξαν ποιοι είναι και είμαστε σίγουροι ότι και σε όποια άλλη ανάγκη βρεθεί η πατρίδα θα φερθούν αναλόγως…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μετά τα θαύματα στο Προκόπι και στον Όσιο Δαυίδ, κι άλλο θαύμα διαδραματίστηκε στο χωριό Γαλατσάδες από τον Άγιο Αθανάσιο αυτή τη φορά. Ο Μέγας αυτός Άγιος απομάκρυνε τη δαιμονική φωτιά από το χωριό, όπως άλλοτε απομάκρυνε την πυρκαγιά των αιρέσεων!

Ναι, ο Άγιός μας ανταποκρίθηκε στην απλή δέηση των νέων του χωριού, κατηχώντας τους έτσι με τον πιο δυνατό τρόπο στην πίστη! Η φωτιά κατευθυνόμενη προς την Ιστιαία πλησίαζε απειλητικά τους οικισμούς Γαλατσάδες, Καματριάδες και Μηλιές. Οι κάτοικοι έλαβαν το περίφημο μήνυμα εκκένωσης από το 112. Ειδοποιήθηκαν οι νέοι της επιφυλακής ότι η φωτιά από Μαρούλι κατευθυνόταν στην πλατεία του χωριού. Εκεί υπήρχαν μόνο δύο βυτία με νερό και στον πάνω μαχαλά άλλο ένα και οι σωλήνες. Τίποτα άλλο! Και τι έκαναν οι νέοι του χωριού! Οι νέοι με την αγνότητα και την άδολη πίστη, όπως τους αποκαλούσε ο π.Νικόλαος, χωρίς καμία καθοδήγηση από κάποιον ιερωμένο, καθώς στο χωριό δεν υπάρχει εφημέριος εδώ και δεκαετίες, πήραν έξω στο ύψωμα, έξω από την Εκκλησία, την εικόνα του Αγίου Αθανασίου και έψαλλαν το Απολυτίκιο. Ένας ζήτησε από τον Άγιο τί ήθελαν από αυτόν ( έκανε δέηση δηλαδή) και με μεγάφωνο φορητό και από τα αυτοκίνητα έπαιξαν το “Τη Υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια”, ώστε να ακουστεί σε όλο το χωριό. Ήταν βράδυ αργά…. Λίγες εκατοντάδες μέτρα τους χώριζαν από τη φωτιά…. Κι όμως η φωτιά γύρισε προς τα πίσω με πλήρη άπνοια!

Το άλλο πρωί η φωτιά γύρισε πάλι προς το χωριό. Τα παιδιά πάλι λιτανεία με την εικόνα του Αγίου και την Υπέρμαχο Στρατηγό στα χείλη! Η φωτιά πάλι γύρισε προς άλλη κατεύθυνση! Τρίτη μέρα επαναλήφθηκε το ίδιο. Είδαν τη φωτιά να επιστρέφει και τα παιδιά πάλι έξω με την εικόνα και την Υπέρμαχο Στρατηγό!

Τι ζητάει από εμάς ο ουρανός στα έσχατα αυτά χρόνια; Τίποτε! Μόνο πίστη! Τα παιδιά αυτά δεν τα κατήχησε η Διοικούσα Εκκλησία, που μέσα στη λεγόμενη πανδημία δε στράφηκε ούτε κατά διάνοια στην Παναγία και στους Αγίους, όπως αυτονόητα έκανε κάποτε. Αντίθετα, η Διοικούσα Εκκλησία τα κατήχησε στην απιστία και στη βλασφημία και εκμαύλισε και την πίστη των μεγαλυτέρων! Τα παιδιά αυτά δεν τα κατήχησε ο ανύπαρκτος ιερέας και πνευματικός! Δεν τα κατήχησε ο υπέρμαχος των εμβολίων Δεσπότης! Τα παιδιά αυτά τα κατήχησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος και οι Άγιοι που φύλαξαν το μοναστήρι στον Όσιο Δαυίδ! Τα παιδιά αυτά τα κατήχησε ο ίδιος ο ουρανός!

Μαζί με τα δάση, που όταν καίγονται αναβιώνουν και φουντώνουν από μόνα τους και δεν έχουν ανάγκη από πατενταρισμένα υβρίδια, έτσι με τις ευλογημένες θεομηνίες των φωτιών είθε να αναβιώσει και η πίστη του λαού και της νεολαίας μας. Μια πίστη που, επειδή υπάρχει το ανάλογο έδαφος, το ορθόδοξο dna και το ορθόδοξο βάπτισμα, η χάρη του Αγίου Πνεύματος δηλαδή λιγότερο ή περισσότερο ενεργή στον καθένα, το μόνο που δε χρειάζεται για να καρπίσει είναι η υβριδική μεταλλαγμένη και μπολιασμένη πίστη, την οποία προσφέρει η οικουμενιστική Διοικούσα Εκκλησία στις μέρες μας, υπηρετώντας τη Νέα Εποχή. Το μόνο που χρειάζεται είναι καθαρό, ουράνιο, ορθόδοξο κήρυγμα και, ακόμη περισσότερο, βίωμα και πράξη. Πάντα οι νέοι μας διδάσκονται, όχι από τα κούφια λόγια μας αλλά από το παράδειγμά μας!

Ας δοξολογήσουμε τον ουρανό που δε μας αποστρέφεται, την Πλατυτέρα των Ουρανών μητέρα μας! Τους Αγίους μας που είναι κομμάτι από το είναι μας! Και ας παρατηρήσουμε ότι οι Άγιοι μας οι πονετικοί, οι προσηνείς σε εμάς, οι πλησίον μας, είναι Άγιοι που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μαρτύρησαν για την πίστη, είτε με το μαρτύριο της συνειδήσεως, είτε του αίματος. Πάντως είναι μάρτυρες και Ομολογητές! Μαζί με αυτούς και οι άγιοι γεροντάδες μας! Όλοι οι Άγιοι από έρωτα για τον Χριστό και την πίστη, από περίσσεια αυτογνωσίας και θυσιαστικής αγάπης ομολογούσαν ανόθευτη την πίστη και κατήγγελλαν τις αιρέσεις όπου τις έβρισκαν με προσωπικό κόστος! Κι όλα αυτά την ώρα που άλλοι από δαιμονική αδιαφορία και αμέλεια δαπανώνται σε εύκολες αγαπολογίες για να τα έχουν καλά με όλους….

Ευχαριστούμε όλους τους νέους, τα νιάτα αυτού του τόπου, που έδειξαν ποιοι είναι και είμαστε σίγουροι ότι και σε όποια άλλη ανάγκη βρεθεί η πατρίδα θα φερθούν αναλόγως. Ας στραφούν ολοκληρωτικά προς τον Κύριο, την Παναγία Μητέρα, τους φίλους Του Αγίους, την τήρηση των εντολών και του Ευαγγελίου, γιατί εκεί μόνο βρίσκεται η ευτυχία που αναζητούν! Κι ας μην ξεχνούν την ευχούλα…..

(1) Έφηβέ μου, αγαπημένε μου…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Γιατί οι έφηβοι αισθάνονται χάλια;
– Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους εφήβους μας;
– Γνωρίζεις τον έφηβο που έχεις δίπλα σου;
– Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Σχετικά άρθρα

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.