εικόνα άρθρου: Εγκώμιο Κασσελάκη προς Ελπιδοφόρο
Γράφει ο “Παρακαταθικός

Τον χαρακτήρισε “φωτισμένο άνθρωπο, υπόδειγμα του συμπεριληπτικού, προοδευτικού, αλληλέγγυου ρόλου που μπορεί να επιτελέσει ο θεσμός της εκκλησίας”


Μάλλον “Η Αμερική κείται μακράν” και δεν πληροφορήθηκε εγκαίρως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής την προδοσία της πίστεως εκ μέρους της πλειοψηφίας των Ελλήνων βουλευτών, με τη θεσμοθέτηση και την βλάσφημη νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλοφίλων ζευγαριών.

Η επιχειρούμενη αθώωση του αμαρτήματος της ομοφυλοφιλίας και η νομιμοποίηση του σοδομισμού ως ελεύθερης επιλογής και ατομικού ανθρώπινου δικαιώματος δεν καταργεί τον νόμο του Θεού και τη διδασκαλία της Εκκλησίας.

Πώς είναι δυνατόν το αμάρτημα που παροργίζει περισσότερο τον Θεό, ο κολοφώνας των παθών κατά τον Άγιο Επίσκοπο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, να αθωώνεται και επιβραβεύεται με κάθε επισημότητα από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη;

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που πρωταγωνίστησε στην υπερψήφιση του αντιχρίστου αυτού νόμου, αφού εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή του τόπου με σημαία τις ερωτικές του επιλογές, διάβασε το “Πιστεύω” στα αγγλικά στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Στις 14 Απριλίου στην πανηγυρική Θ. Λειτουργία, ημέρα που επιλέχθηκε για τον επίσημο εορτασμό της επετείου την Εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 στην Ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων τραγικών δηλώσεων του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να σκιαγραφήσει και στο πρόσωπο του Αμερικής Ελπιδοφόρου το μελλοντικό πρότυπο Ορθοδόξου Αρχιερέως ως “φωτισμένου ανθρώπου, υπόδειγμα του συμπεριληπτικού, προοδευτικού, αλληλέγγυου ρόλου που μπορεί να επιτελέσει ο θεσμός της εκκλησίας”.

Η άγνοια περί θεμάτων πίστεως και η απουσία στοιχειώδους κατηχήσεως της πλειοψηφίας των σύγχρονων πολιτικών στην πατρίδα μας, “βγάζει μάτι”.

Οι σύγχρονοι Επίσκοποι από την πλευρά τους, αντί να δουν αυτό το έλλειμμα σαν ευκαιρία, κάνουν τεμενάδες και οικοδομούν συμμαχίες με τους πολιτικούς, προξενώντας ακόμη μεγαλύτερο σκανδαλισμό στον πιστό λαό του Θεού.

Οι ευχές για καλή Μετάνοια αμφοτέρων των πολιτικών και Εκκλησιαστικών μας ταγών, εκ των έργων τους, κινούνται πλέον στη σφαίρα του ζωντανού θαύματος.

Μόνο που εμείς πιστεύουμε στα θαύματα, γι’αυτό γράφουμε με πόνο και αγάπη, ευχόμαστε και προσευχόμαστε για μετάνοια και επιστροφή.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Επιτρέπεται η τέλεση τρισάγιου σε Άγιο της Εκκλησίας;

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Αβλεψία ή σκοπιμότητα πίσω από άλλη μια προκλητική ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, επί ελληνικού εδάφους; Ζούμε σε μια εποχή που έχουν αλλάξει οι σταθερές. Αλλάζει η...

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.