Επικαιρότητα

Είναι εποχή για αυτόφωρο;

εικόνα άρθρου: Είναι εποχή για αυτόφωρο;

…ας ευχηθούμε σε όλους μας να έχουμε τη φροντίδα της Θεοτόκου, ως έθνος και ως απλοί στρατιώτες της αγίας Πίστης μας.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

«Με παρέμβαση του Εισαγγελέα λοιπόν, αυτόφωρο για όσους δε φορούν μάσκα». Αυτή ήταν η είδηση πρίν λίγες ημέρες που πάγωσε τις καρδιές μας πριν από τον ερχομό του χειμώνα.

Προσέξτε φίλοι και αδελφοί γιατί έρχεται της εποχικής γρίπης, ο βαρύς χειμώνας. Φέτος πάλι με την κορώνα του θα έρθει ο βασιλιάς “του παγετώνα”, μην ξεχαστούμε όμως καλά να κουμπώσουμε τη χειμερινή μας φορεσιά και προσοχή στην ελαφριά, λεπτή μας μάσκα μην την πάρει ο αέρας… διαφορετικά περιμένει το αυτόφωρο και ο Εισαγγελέας!

Άλλο να μας πάρει ο αέρας τη μάσκα με έναν πολύ δυνατό αέρα που φύσηξε κάποια μέρα… Κι άλλο εμείς να μη φοράμε τη μάσκα από αντίδραση ή από αμέλεια. Τότε, αρκεί μόνο μια καταγγελία ή ένα βίντεο και μια φωτογραφία για τον έλεγχο και είναι έτοιμη να ενεργήσει η Εισαγγελία και να σχηματίσει τη δικογραφία της αυτόφωρης διαδικασίας.

Πολλά σχολεία ήδη έχουν προβεί σε καταλήψεις και δεν επιθυμούν να εφαρμόσουν τα μέτρα της πολιτείας στο χώρο της μάθησης και της άθλησης. Μέχρι στιγμής αναφέρθηκε πως δε θα ισχύσει και δε θα εφαρμοστεί το αυτόφωρο για τους μαθητές. Όμως οι γονείς ανησυχούν για την κατάσταση των παιδιών τους, κυρίως για τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται εκτεθειμένα και για τη χαμένη διδακτική ύλη του σχολικού έτους. Χωρίς αμφιβολία, οι καταστάσεις λόγω των ιώσεων θα γίνουν δυσκολότερες και δε θα έχουν την πολυτέλεια να αναπληρώσουν την ύλη το χειμώνα.

Με αφορμή τη μη χρήση της μάσκας στα σχολεία και την ειδικότερη  αντίδραση και την παρακίνηση να μη φορούν τη μάσκα γενικότερα οι πολίτες και σε άλλα σημεία που συναθροίζονται όπως τα πάρκα και οι πλατείες, πλέον με την αυτόφωρη διαδικασία γίνεται άμεσα και η σύλληψη. Με τη σχετική εγκύκλιο 16|2020 στις 21-09-20 που εξέδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ζητά την άμεση παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής σχετικά με την υποχρεωτικότητα της χρήσης της μάσκας. Επιβλήθηκε δια νόμου η χρήση της μάσκας και η τήρηση της νομιμότητας για την προστασία των πολιτών είναι πλέον επιτακτική ανάγκη δια του νόμου. Έτσι, όποιος δε συμμορφώνεται με τα μέτρα και δεν εφαρμόζει το νόμο, θα έχει τελέσει την αξιόποινη πράξη.

Επίσης επιβάλλεται από το νόμο, η προσοχή όλων των εισαγγελικών λειτουργών της χώρας μας να εστιάζεται εκτός άλλων και στη διερεύνηση τέλεσης του εγκλήματος του άρθρου 183 ΠΚ (διέγερση σε ανυπακοή), σύμφωνα με το οποίο, “όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής, να τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή με χρηματική ποινή”.

Παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι συμμορφώνονται με τα καινούρια μέτρα προστασίας και τη χρήση μάσκας και προσπαθούν με υπευθυνότητα να προσέχουν ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες και τους ασθενείς τους που τους φροντίζουν πάντοτε σωστά και σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες. 

Δε λείπουν όμως τα προβλήματα ειδικά στους δημόσιους χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου με αυξανόμενη ένταση και συχνότητα δημιουργούνται επεισόδια κυρίως με αυτούς που δε φορούν τη μάσκα. Μέχρι και ξύλο έχουμε ακούσει να δίνουν μεταξύ τους όταν προκύπτουν διαφωνίες. Η εφαρμογή του νόμου και ο διαχωρισμός σε συμμορφούμενους πολίτες και μη συμμορφούμενος πολίτες έναντι του νόμου της υποχρεωτικότητας της μάσκας δημιουργεί συνεχώς εντάσεις, αλλά και τη δημιουργία δύο αντίπαλων στρατοπέδων.

Την κατάσταση δυναμιτίζουν περισσότερο οι δηλώσεις και κυρίως οι χαρακτηρισμοί των επιφανών προσώπων και των πολιτικών, παρά οι φωνές και οι αντιδράσεις απλών πολιτών. Τουλάχιστον ατυχής, είναι μια συγκεκριμένη έκφραση που ακούστηκε πρόσφατα. Δεν περιμέναμε από αξιόλογους ανθρώπους που βρίσκονται πολύ κοντά στο χώρο της υγείας και της προσφοράς των υπηρεσιών της φαρμακευτικής αγωγής για την αντιμετώπιση των ασθενειών, να χαρακτηρίζουν απαξιωτικά τους ανθρώπους. Μια έκφραση που μας στεναχώρησε πραγματικά, αλλά όμως δε χρειάζεται εμείς να την αναφέρουμε γιατί δεν κρίνουμε τους ανθρώπους αλλά τις δημόσιες πράξεις και τους δημόσιους λόγους τους. Άλλωστε αυτό είναι και το νόημα της επιβολής του νόμου να αποτρέψει στην πράξη τη μη χρήση της μάσκας και να προστατεύσει τον κάθε πολίτη και όχι να διαιρέσει την κοινωνία και να προξενήσει αναστάτωση, αλλά το αντίθετο να επιβάλλει την τάξη και την συμμόρφωση σύμφωνα με το νόμο της πολιτείας.

Παρακολουθούμε καθημερινά ότι οι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να αξιολογήσουν την κατάσταση και να εφαρμόσουν το νόμο, θέλουν να εκφράσουν την άποψή τους. Στην προσπάθεια αυτή εντοπίζουμε μία άρνηση της αποδοχής της διαφορετικής άποψής τους και την απαξιωτική αντιμετώπιση με διάφορους χαρακτηρισμούς που είναι και πρωτότυποι. Έτσι προέκυψε η έκφραση “οι αρνητές της μάσκας”. Γιατί όμως να ονομάζονται αρνητές της μάσκας; Από την αρχή της επιδημίας μέχρι σήμερα δε μας είχε απασχολήσει καμμία ανάλογη έκφραση. Είναι πολύ απλό για εμάς να εφαρμόσουμε το νόμο και αν δεν τον εφαρμόσουμε να υποστούμε τις συνέπειες του νόμου. Εμείς γνωρίζουμε ότι η Πίστη η αληθινή σώζει τον άνθρωπο. Ιστορικά λοιπόν και μέσα από τα Συναξάρια των αγίων μας, όποιος πιστός αρνήθηκε την πίστη του κατονομάστηκε ως αρνητής της Πίστεως. Η μάσκα έχει τόση μεγάλη σημασία για την ανθρώπινη ζωή ώστε να λάβει μια αντίστοιχη αξία; Μήπως επειδή η μάσκα επιβλήθηκε δια νόμου και στον ιερό ναό και στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας, κατά συνέπεια έχει αποδώσει συμβολικά σε όσους πιστεύουν και την ονομασία “οι αρνητές της μάσκας”;

Στη ζωή της Εκκλησίας που είναι το Σώμα του Χριστού και Κεφαλή της ο Ίδιος ο Χριστός λειτουργούν οι νόμοι του Θεού και κανένας πλέον ανθρώπινος νόμος δεν υπερτερεί. Έτσι λοιπόν όποιος αντιβαίνει στο νόμο του Θεού και αρνείται τη χάρη του Θεού και αμφισβητεί την αγιότητα, τότε γίνεται αρνητής της Πίστεως. Η Εκκλησία με την πίστη και αγιότητα ζει τη θαυματουργική ζωή του Θεανθρώπου Χριστού και η μάσκα δεν έχει θέση στην Πίστη και τη ζωή του πληρώματος του Χριστού. Είναι άρνηση της Πίστεως και πραγματικά η “μάσκα φυλακίζει την Πίστη”, σύμφωνα με το κήρυγμα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, προς το ποίμνιο. Εδώ εφαρμόζονται οι πνευματικοί νόμοι του Θεού κατά το άγιο Θέλημα του Θεού. Γιατί λοιπόν, δεν μπορεί να έχει η Εκκλησία το νόμο του Θεού σε ισχύ και δεν της επιτρέπεται αυτό σήμερα; Μέσα στον άγιο ιερό ναό δε μεταδίδονται ασθένειες, επομένως δεν υπάρχει και η ανάγκη της μάσκας. Εκεί όμως που μας διέπουν οι ανθρώπινοι κανόνες και οι νόμοι της πολιτείας είμαστε υπόλογοι απέναντι στο νόμο. Στην Εκκλησία κατά τη Θεία Λειτουργία είμαστε ενώπιον του Θεού και υπόλογοι στο νόμο του Θεού. Εκεί λειτουργεί η Πίστη και η Χάρη του Θεού. Άρα πολύ απλά και αβίαστα γίνεται και η Ομολογία της Πίστεως.

Μας ήρθε με το καλό και ο μήνας Οκτώβριος, που είναι η αγία εορτή της Αγίας Σκέπης της Παναγίας μας, ας ευχηθούμε σε όλους μας να έχουμε τη φροντίδα της Θεοτόκου, ως έθνος και ως απλοί στρατιώτες της αγίας Πίστης μας.

Η Παναγία μας Σκέπη και βοήθεια! Αμήν.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ιδιότυπα αστυνομικά τμήματα για χάρη του Κορωνοϊού!
Μασκομάχοι εναντίον μασκόφιλων
Η υποχρεωτική μασκοφορία, προσβάλλει την προσωπική ελευθερία
Μια αξιοσημείωτη αντίδραση γονέων σε μια ασθενούσα Ελλάδα που αργοπεθαίνει
Ο straight σε καραντίνα και ο gay σε παρέλαση
Ο Κορωνοϊός κρατάει “βούρδουλα” και διώχνει από το μάθημα τους μαθητές που δε φορούν μάσκα!
Την ώρα που στοχοποιήθηκαν οι λιτανείες, γλεντούν οι κομουνιστές…
Το κυνήγι μαγισσών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Άρχισαν τα όργανα της “ανθρωποφαγίας” των θετικών στον Κορωνοϊό
Δεν φόρεσε μάσκα μέσα στον Οίκο του Θεού, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα
Καβάλα… όπως Φλώρινα
Ο Κορωνοϊός κρατάει “βούρδουλα” και διώχνει από το μάθημα τους μαθητές που δε φορούν μάσκα!
Στοχοποιούνται τα παιδιά μας – Αντίδραση γονέων στην υποχρεωτική εφαρμογή της μάσκας στα σχολεία

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.