Ελευθέριος Κοσμίδης

Είναι έτοιμη η Εκκλησία μας για διωγμό; Τί λέει η Ιερά Σύνοδος;

εικόνα άρθρου: Είναι έτοιμη η Εκκλησία μας για διωγμό; Τί λέει η Ιερά Σύνοδος;

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor

Αιρετικός Αγγλικανός ομιλητής σε Ημερίδα Συνοδικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος  για τους Διωγμούς των Χριστιανών στον σύγχρονο κόσμο… 


Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, η Συνοδική Επιτροπή Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: “Οι Διωγμούς των Χριστιανών στον σύγχρονο κόσμο”.  Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αγγλικανός Επίσκοπος Truro, Rt Revd Philip Mountstephen και τίτλος της ομιλίας του: “Persecution: Ancient Scourge, Modern Crisis” (μετφρ: Διωγμός: Αρχαία Μάστιγα, Σύγχρονη Κρίση).

Η πονηρία των διοργανωτών είναι προφανής από την επιλογή του θέματος της ημερίδας και την επιλογή του κύριου ομιλητή. Επιλέχθηκε από μία Ορθόδοξη Εκκλησία να μιλήσει για τους διωγμούς γενικώς των χριστιανών ένας ουσιαστικά μη χριστιανός, αβάπτιστος, κατά φαντασίαν επίσκοπος της Αγγλικανικής “Εκκλησίας”. Είχε, άραγε, το θάρρος ο Αγγλικανός “επίσκοπος” ή κάποιος από τους υπόλοιπους συνέδρους να καταγγείλει διωγμό της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο;

Εκείνο, όμως, με το οποίο δεν ασχολήθηκε η διαθρησκειακή αυτή ημερίδα, είναι το εξής καίριο για το μέλλον της Εκκλησίας μας ερώτημα: Είναι έτοιμη η Εκκλησία μας σήμερα να υποστεί έναν διωγμό; Η αντιμετώπιση ενός νέου διωγμού στις μέρες μας είναι μια εξαιρετικά λεπτή υπόθεση, για δύο κυρίως λόγους.

Από τη μία, τα εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης των επικοινωνιών και του γεωγραφικού εντοπισμού θέσης καθιστούν την καταστολή των “αντιφρονούντων” παιχνιδάκι. Από την άλλη στο βασίλειο της προπαγάνδας, της χειραγώγησης, της παραπληροφόρησης και των fake news δεν θα υπάρχουν νεομάρτυρες. 

Όλοι όσοι θα διωχθούν, θα φυλακιστούν ή θα εξοντωθούν, θα καταγράφονται ως επικίνδυνοι τρομοκράτες και εχθροί του συστήματος εξουσίας, είτε αυτό λέγεται κράτος, είτε παγκόσμια ειρήνη, είτε κοινωνική υπευθυνότητα και ασφάλεια, είτε όπως αλλιώς ονομάζουν το νέο διωγμό οι παγκοσμιοποιητές. Σίγουρα δεν θα καταγραφούν σαν μαρτυρήσαντες υπέρ της πίστης.   

Οι νεομάρτυρες των σύγχρονων διωγμών θα θυσιαστούν παρεξηγημένοι, συκοφαντημένοι  και καταφρονεμένοι. Θα δώσουν λόγο μόνον ενώπιον του Θεού, αν μαρτύρησαν για την πίστη τους, χωρίς να μπορεί να το πληροφορηθεί ο πολύς ο κόσμος. 

Έχοντας αυτά υπόψη και γνωρίζοντας εκ προοιμίου την πορεία των διαθρησκειακών και διαχριστιανικών διαλόγων, αντιλαμβανόμαστε τις ημερίδες αυτές ως πράξεις μέγιστης υποκρισίας ως προς την αποτελεσματικότητα, αλλά κυρίως ως εκπτωτικά Bazaar της πίστεως ως προς τον οικουμενιστικό τους προσανατολισμό.

Καλή Μετάνοια! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Η μωρία των Αγγλικανών με τους οποίους κάποιοι θέλουν να μας ενώσουν
Πατριάρχης Βαρθολομαίος: A cup of tea με τον Βασιλιά Κάρολο
Με αφορμή την Αγγλίδα συγγραφέα Άγκαθα Κρίστι

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.