Επικαιρότητα

Είναι γεγονός πως η φετινή αποκριάτικη παρέλαση Θεσσαλονίκης ακυρώνεται λόγω έλλειψης χρόνου

εικόνα άρθρου: Είναι γεγονός πως η φετινή αποκριάτικη παρέλαση Θεσσαλονίκης ακυρώνεται λόγω έλλειψης χρόνου

… τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν έκαναν την διοίκηση του δήμου να κάνει δεύτερες σκέψεις και να επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να αποσύρει την στήριξη της…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Φανταχτερά χρώματα, κωμικοτραγικά γιγαντιαία άρματα, δύσμορφα προσωπεία, καθίσταται έτοιμα να μακιγιάρουν τις αμαρτίες σου. Μεγαλοπρεπή κοστούμια, επιβλητικά, ραμμένα προσεκτικά με κάθε περιτεχνία, έτοιμα να προωθήσουν την γύμνια σου.

Η μουσική επιβάλλεται να παίζει δυνατά, ώστε να υπνωτίζει τους αποχαυνωμένους νέους. Ο οίνος βέβαια, να ρέει άφθονος, ώστε να κατακάψει κάθε ψεγάδι σωφροσύνης. Στον βωμό αυτής της χαρμολύπης, ίσως χάσεις την αξιοπρέπειά σου, ίσως βιαστεί η αγνότητά σου, ίσως κατακερματιστεί κάθε ελπίδα για ζωή.

Τι σημασία έχουν όλα αυτά λοιπόν; Ο Διάβολος χτυπάει παλαμάκια και συ καλείσαι να χορέψεις στο θέλημά του. Σταυρώνεται ο Κύριός μας σ’ αυτές τις εκδηλώσεις. Εμείς όμως, αποζητούμε να βιώσουμε την Ανάστασή Του.

Αξίζει να δοθεί μία απάντηση σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι ο Βασιλιάς Καρνάβαλος είναι ένας αθώος γελωτοποιός που ευφραίνει τις ψυχές των ανθρώπων. Ας κοιτάξουμε βαθύτερα, ας απογαλακτιστούμε από τα απαρχαιωμένα παγανιστικά έθιμα και ας συνειδητοποιήσουμε το πραγματικό ποιόν αυτών των εκδηλώσεων. Δεν κρύβεται εκεί η Αλήθεια του Χριστού, ούτε η λύτρωση, ούτε η σωτηρία της ψυχής. Κάθε άλλο, μπολιάζεται με ψεύτικες ελπίδες!

Στο τέλος της ημέρας, μετά από ένα πολλά υποσχόμενο ξεφάντωμα ελπίζεις να πλημμυρίσεις από ευτυχία και να μυρίσεις την απόλυτη ελευθερία. Μα ο Βασιλιάς Καρνάβαλος σου χαρίζει απλόχερα το απόλυτο κενό και σε πληρώνει με δυστυχία και απελπισία. Έχεις μία απάντηση σε όλο αυτό, την κρατάς σαν άσο στο μανίκι σου, και αυτή φυσικά βρίσκεται στην Αλήθεια του Χριστού, που εγκολπώνεται στα λόγια των Αγίων Πατέρων. Συνεπώς, παραθέτουμε απόσπασμα του 62ου Κανόνα της Πανθέκτης Οικουμενικής Συνόδου:
«εἰ μέν κληρικοί εἶεν, καθαιρεῖσθαι προστάσσομεν, εἰ δέ λαϊκοί, ἀφορίζεσθαι».

Εύλογα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η ώρα για αναθεώρηση των δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει φτάσει. Έτσι, η ακύρωση του επερχόμενου καρναβαλιού στην πόλη μας αρμόζει να είναι συνειδητή επιλογή των αρμοδίων φορέων και όχι αποτέλεσμα των δυσκολιών που παρουσιάζονται, ώστε να επιτευχθεί η διεξαγωγή του!

Διαβάσαμε στο thestival.gr:


“Ναυάγησε” η παρέλαση καρναβαλιού στη Θεσσαλονίκη

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η φετινή αποκριάτικη παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Την είδηση για την πρώτη παρέλαση καρναβαλιού στη “Νύμφη του Θερμαϊκού” μετά από χρόνια ανακοίνωσε η εταιρεία “Thessaloniki drasis”, η οποία και είχε αναλάβει τον σχεδιασμό και την εκπόνηση του εγχειρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα είχε παρουσιάσει το εγχείρημα στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος το ενέκρινε και έτσι η παρέλαση καρναβαλιού επρόκειτο να τεθεί υπό την αιγίδα του δήμου.

Ωστόσο τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν έκαναν την διοίκηση του δήμου να κάνει δεύτερες σκέψεις και να επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να αποσύρει την στήριξη της.

Τελικά τα σχέδια για την καρναβαλική παρέλαση ναυάγησαν και η επίσημη ανακοίνωση για τη μη διεξαγωγή της ήρθε σήμερα.

Η ανακοίνωση της Thessaloniki Drasis:

“Η εταιρεία Thessaloniki Drasis και ο πρόεδρός της κ. Γρηγοριάδης Μίκης, ανακοινώνουν τη μη διεξαγωγή της φετινής αποκριάτικης παρέλασης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών που προέκυψαν κατά τη φάση της προετοιμασίας και σχετίζονται αμιγώς με ζητήματα έλλειψης χρόνου”

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Διαβάσαμε στο typosthes.gr την απάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης:

Ζέρβας: Γιατί ακυρώθηκε το καρναβάλι στη Θεσσαλονίκη

«Το καρναβάλι, είναι κάτι το οποίο θα το δούμε του χρόνου, αυτή τη στιγμή δεν το έχουμε στον προγραμματισμό μας»

Στο Mega μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σήμερα Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν τη διοίκηση του Δήμου στην αναβολή της παρέλασης για το καρναβάλι όπως είχε ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα από την στιγμή που ο ιδιώτης που το ανέλαβε δεν μπορούσε να το φέρει σε πέρας προτιμήθηκε η αναβολή ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για την πόλη.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε:

«Αναφορικά με το καρναβάλι στη Θεσσαλονίκη, δεν θέλαμε να βγάλουμε κάτι το οποίο δεν θα είχε την ποιότητα και το αποτέλεσμα που θέλαμε. Από τη στιγμή που ο ιδιώτης που το είχε αναλάβει δήλωσε ότι δεν μπορεί να το φέρει σε πέρας το αναβάλαμε ώστε να μην έχουμε μία ταλαιπωρία στην πόλη.
Στην πλατεία Δικαστηρίων τα σπιτάκια που υπάρχουν εκεί θα φιλοξενήσουν πολλές παιδικές εκδηλώσεις, παιδαγωγικά παιχνίδια, αποκριάτικα πάρτι, ώστε να αποκτήσει και πάλι ζωή εκείνη η περιοχήΤο καρναβάλι, είναι κάτι το οποίο θα το δούμε του χρόνου, αυτή τη στιγμή δεν το έχουμε στον προγραμματισμό μας».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Έρχεται η πρώτη παρέλαση καρναβαλιού στη Θεσσαλονίκη – Η «βασίλισσα του μετρό» και τριήμερο συναυλιών

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.