Όταν πολεμάς την ιεροκανονική Αποτείχιση, τότε σε εγκαταλείπει η Χάρις του Κυρίου και γίνεσαι μασκαράς. Φρίττει ο Καντιώτης!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε βίντεο που αναρτήθηκε από το κανάλι Εορδαία, σε ηχογραφημένο απόσπασμα, ακούγεται ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ.Θεόκλητος να υπερθεματίζει για το θέμα της χρήσης μάσκας  με επιχειρηματολογία που δεν τιμά το λειτούργημά του.

Αν και προ καιρού έχει απωλέσει ενώπιον του Θεού το ουσιαστικό αξίωμα της διαποίμανσης της Αρχιερατικής του περιφέρειας, διότι δεν ορθοτομεί το λόγο της αληθείας Του, έστω και τυπικά, όταν το θέμα είναι μείζον, πανεθνικό, υπερεθνικό και παγκόσμιο. Επέλεξε τη γνωστή τακτική του να κρυφτεί πίσω από τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου. Αλήθεια οι ίδιοι δεν αποτελούν τη Σύνοδο; 

Στην πράξη, αν λέει “να φοράτε μάσκα , γιατί αυτό πιστεύω εγώ”, από το να λέει “να φοράτε μάσκα, επειδή αυτό λέει η Σύνοδος” (που το αποφάσισε κατα πλειοψηφία και μέσα στους πλειοψηφίσαντες ήμουν και εγώ)  πόση διαφορά έχει; Αν προσβάλλει την ιερότητα του χώρου μόνος του ή εν Συνόδω, άραγε επιμερίζεται το αμάρτημα;

Πού ακριβώς είδε το καλό ο Μητροπολίτης Φλωρίνης; “Να φοράτε μάσκα, γιατί είναι για καλό!”. Το καλό δεν είναι σχετικό; Σίγουρα δεν είναι καλό να διασπείρεται ο φόβος και να ενισχύεται το κράτος του τρόμου, με αστυνόμευση και πρόστιμα. Σίγουρα δεν είναι καλό να κάνεις bullying στα γεροντάκια που έρχονται στην Εκκλησία, με επιχειρήματα επιπέδου “πάμε άτα να μη σε κάνω ντα!”

Φυσικά μέσα στο ηχητικό απόσπασμα ακούγεται με αγωνία να σπεύδει να θολώσει τα νερά, πως δήθεν κρατούμε ακεραία την πίστη μας. Με τόσες εκπτώσεις όμως, έχει χαθεί το μέτρο και στη συνείδηση του πιστού λαού. Όταν πολεμάς την ιεροκανονική Αποτείχιση, τότε σε εγκαταλείπει η Χάρις του Κυρίου και γίνεσαι μασκαράς, φοράς δε φοράς τη μάσκα.

Καλή Παναγιά!

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα σύντομο απόσπασμα βίντεο από το κανάλι ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ.

“Είναι για το καλό μας οι μάσκες στην Εκκλησία” (μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
π.Νικόλαος Μανώλης, Είμαστε μαζί με τον π.Ιγνάτιο στις διώξεις του
Προς αποκατάσταση της αλήθειας: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΛΑΪΚΩΝ
π.Θεόδωρος Ζήσης, Είναι βλασφημία να φορούμε μάσκες μέσα στην Εκκλησία [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
Παρακαλούμε μην πυροβολείτε άλλο τον πατέρα Ιγνάτιο! (Χρονικό)
Ανοιχτή επιστολή προς ορθοδόξους Χριστιανούς της Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας
Τραγικός ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, αναφερόμενος στο μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής Μηλοχωρίου