Επικαιρότητα

Είναι σαν να λέμε… βάλαμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα…

εικόνα άρθρου: Είναι σαν να λέμε… βάλαμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα…

Πώς είναι δυνατόν μωαμεθανοί στην πίστη να διορίζονται από το ελληνικό κράτος με την ιδιότητα του συνοριοφύλακα και να φυλάνε τα σύνορα της Ορθόδοξης Ελλάδας με τη γείτονα ισλαμική χώρα, την Τουρκία συγκεκριμένα!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Είναι κάποια πράγματα που όσο και να προσπαθείς να τα ταιριάξεις, δεν ταιριάζουν. Και αυτό, είτε γιατί είναι τέτοια η φύση των πραγμάτων, είτε λόγω της νομοτέλειας που τα ορίζει, είτε λόγω των σχέσεων ή των κανόνων που ορίζουν αυτές τις σχέσεις.

Τα παραπάνω δικαιολογούν την έκπληξή μας και την αυθωρεί και παραχρήμα αντίδρασή μας, μετά την ανάγνωση δημοσίευσης με τίτλο “Έλληνες μουσουλμάνοι ορκίστηκαν συνοριοφύλακες”, η οποία αφορά την ορκωμοσία κατά την πρόσληψη συνοριοφυλάκων. Ήδη από τον Ιανουάριο είχε ανακοινωθεί η σχετική προκήρυξη για την πρόσληψή τους, καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα των υποψηφίων και η σχετική μοριοδότησή τους.

Οι συνοριακοί φύλακες αποτελούν ειδικό προσωπικό της αστυνομίας, το οποίο επωμίζεται την ευθύνη για την ασφαλή φύλαξη των συνόρων μας. Γι’ αυτό το λόγο η θέση τους είναι σε όλα τα τμήματα της ελληνικής επικράτειας στην περιοχή των συνόρων μας και ειδικότερα σε περιοχές πιο ευαίσθητες και πολύπαθες, όπως αυτής της περιοχής του Έβρου. Συνεπώς η πρόσληψή τους χαρακτηρίζεται αναγκαία και επιτακτική. Και απόλυτα συμφωνούμε με αυτό.

Αυτό που εκ προοιμίου θίχτηκε φυσικά, δεν αφορά γενικά την πρόσληψη και την εν συνεχεία ορκωμοσία των συνοριακών φυλάκων, αλλά συγκεκριμένα έχει να κάνει με την πρόσληψη και ορκωμοσία στις καταλυτικές και νευραλγικές θέσεις των συνόρων μας, ανθρώπων που είναι μεν Έλληνες πολίτες αλλά ταυτόχρονα είναι μωαμεθανοί. Ανήκουν δηλαδή στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Αυτοί λοιπόν, οι μουσουλμάνοι όπως μας πληροφορεί το δημοσίευμα, ορκίστηκαν την Παρασκευή 17 Ιουλίου. Παρών στην ορκωμοσία τους ήταν ο τοποτηρητής Μουφτής Μουφτείας Κομοτηνής Δρ. Τζιχάτ Χαλήλ. Όπως είναι αυτονόητο, ορκίστηκαν στο ιερό τους βιβλίο, το Κοράνι, το οποίο μπορούμε να δούμε στη σχετική φωτογραφία της εν λόγω δημοσίευσης.

Πόσο λοιπόν, μπορεί να ταιριάξει στη συνείδησή μας το συγκεκριμένο γεγονός; Πώς μπορεί στην πράξη να εφαρμοστεί; Πώς είναι δυνατόν μωαμεθανοί στην πίστη να διορίζονται από το ελληνικό κράτος με την ιδιότητα του συνοριοφύλακα και να φυλάνε τα σύνορά της Ορθόδοξης Ελλάδας με τη γείτονα μουσουλμανική χώρα, την Τουρκία συγκεκριμένα;

Είναι αλήθεια, πως στις προϋποθέσεις της προκήρυξης αναφέρεται ρητά ότι πρέπει οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι να έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, οι οποίες εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Όμως, ποιος εγγυάται την τήρηση αυτής της προϋποθέσεως εκείνη ακριβώς τη δύσκολη και επικίνδυνη στιγμή, όπου μωαμεθανοί, ομόθρησκοί τους δηλαδή, θα προσπαθήσουν να παραβιάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας. Πώς θα μπορέσουν να αντισταθούν στους παράνομους εισβολείς, όταν γνωρίζουν ότι έχουν κοινή πίστη στον ίδιο θεό;

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, πόσο δυνατό είναι το ομόθρησκον, γιατί είναι αυτή η δύναμη της πίστης που λειτουργεί ως ο συνεκτικός κρίκος που ενώνει τις ψυχές και τις κάνει να αισθάνονται τα όμοια. Αυτό λοιπόν, πώς θα διαρραγεί τη στιγμή που θα το απαιτήσουν οι περιστάσεις; Εξάλλου στη Δύση, οι χιλιάδες χιλιάδων μωαμεθανοί που έχουν διασπαρεί, δημιουργούν κοινότητες και οργανώσεις οι οποίες βασίζονται στο κοινό δόγμα και όχι στην κοινή καταγωγή. Ας ειπωθεί και αυτό, ότι η πλειονότητα αυτών των κοινοτήτων είναι υπό τον έλεγχο της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία προφασιζόμενη την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας σε χώρες της Δύσης, εμπλέκεται και καθοδηγεί είτε μέσω χρηματοδοτήσεων για ανέγερση τζαμιών, είτε με κατήχηση των μωαμεθανών και καταστρατήγησης της διδασκαλίας των μουφτήδων και ιμάμηδων.

Πέρα από τα προαναφερθέντα, την αιχμή του δόρατος γι’ αυτήν μας την αντίδραση αποτελεί αυτή καθ’ αυτή η θρησκεία του Ισλάμ, μια θρησκεία η οποία είναι εγγενής με τη βία και δείγματα και αποδείξεις αυτής της θέσης και πεποίθησης, πλημμυρίζουν δυστυχώς, την ιστορία της ανθρωπότητας μέχρι και τις μέρες μας. Και αυτό γιατί, ο Ιερός Πόλεμος κατά των απίστων, όλων όσων δεν πιστεύουν στον Αλλάχ δηλαδή, αποτελεί μέρος βασικό στο Κοράνι και την Χαντίθ, την ιερή τους παράδοση, όπως αυτό φαίνεται στο απόσπασμα που ακολουθεί: «Πολεμάτε τους ώσπου να μην σας καταδιώξουν στην ειδωλολατρία και να υπερισχύσει η Πίστη στον Αλλάχ. Αν όμως σταματήσουν τη δράση τους, τότε μην κάνετε πόλεμο παρά ενάντια στους αδίκους» (Κοράνι 2:193). Οι μουσουλμάνοι δρουν κατ’ αυτόν τον τρόπο, όχι ως αποτέλεσμα του χαρακτήρα τους, αλλά γιατί αυτό προτάσσει η πίστη τους και η κοσμοθεωρία τους. Το μίσος τους είναι θρησκευτικό και πολιτισμικό. Ο Ορθόδοξος ελληνικός λαός έχει βιώσει στο πετσί του τις βιαιοπραγίες, το μένος και το αιμοσταγές της κουλτούρας τους και μας το αποδεικνύει το νέφος των νεομαρτύρων κατά τα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αυτούς λοιπόν, έβαλε το ελληνικό κράτος να μας προστατεύουν από τους εχθρούς που καιροφυλακτούν κάθε στιγμή να μας επιτεθούν;

Ας μην μετριαστεί και η σημασία της ενδυμασίας των συνοριοφυλάκων, η οποία συνοδεύεται από το εμβληματικό εθνόσημο μας που φέρει τον Σταυρό. Πώς μουσουλμάνοι θα φορούν αυτό το οποίο μισούν… είναι όντως πέρα από κάθε φαντασία. Ή μήπως κατ’ εξαίρεση θα το αφαιρέσουν από τους συγκεκριμένους; Δεν αποκλείεται και αυτό! Η ανεκτικότητα και η αδιάκριτη προσαρμοστικότητα, η υποτέλεια και η δουλοπρέπεια, έχουν γίνει δυστυχώς τα λάβαρα των σημερινών εξουσιαστικών αρχών κοσμικών και εκκλησιαστικών, βεβαίως-βεβαίως.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Συνάντηση των τριών μουφτήδων της Θράκης με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως – Τι…
Πρωτοφανές! – Ο Μητροπολίτης Δράμας σε γιορτή του τουρκικού Προξενείου Θράκης
Μητροπολίτες, Μουφτήδες και γυναίκα Πρωθυπουργού, για μια Διακήρυξη άνευ σημασίας. Έλλειπε ο Ιησούς Χριστός!…
Το νέο κελάηδισμα του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου από τον Έβρο!
Η Μουφτεία της Ξάνθης ακολουθεί πιο πατριωτική «γραμμή» από ορισμένες Μητροπόλεις!
Προσλήψεις στους Δήμους, αλλά όχι για Έλληνες
Τα νταούλια του Ισλάμ στο ιφτάρ και στο σαχούρ στην Θράκη ελεύθερα, οι Επιτάφιοι…
– Η «ωρολογιακή βόμβα» του προσφυγικού: Ξεπερνούν τα 2,5 εκ. οι Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα σήμερα..
Θράκη: Σάρωσε το μειονοτικό κόμμα των Μουσουλμάνων, που κατευθύνεται από το Τουρκικό Προξενείο

Σχετικά άρθρα

Οι εξελίξεις στην Ψευτομακεδονία και το τέλος του ημετέρου καραγκιόζ μπερντέ…

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Ἐδῶ τώρα τελειώνει λοιπὸν καὶ αὐτὸ τὸ παραμύθι, γιατί ὄχι μόνο βαριὰ καρδιὰ δὲν βλέπουμε, ἀλλὰ βλέπουμε ἀγωνία μήπως ἡ ἄθλια συμφωνία ἀκυρωθεῖ"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.