Ελένη Καμπούρη

Είναι το ρεβεγιόν η προτεραιότητά μας;

εικόνα άρθρου: Είναι το ρεβεγιόν η προτεραιότητά μας;

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Αν επιλέξουμε να γαντζωθούμε από την μάσκα του covid ή από το illustration φόρεμα της βιτρίνας της μοντέρνας boutique, τι συνέπειες θα έχει όλη αυτή η τρομοκρατία στη ζωή και την ψυχολογία μας;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Είναι το ρεβεγιόν η προτεραιότητά μας;

Της Ελένης Καμπούρη

Ζήσαμε για να το δούμε κι αυτό! Από τότε που εμφανίστηκε ο covid οι άνθρωποι σταμάτησαν να νοσούν από άλλες ασθένειες. Σταμάτησαν οι θάνατοι από καρκίνους, εγκεφαλικά, τροχαία, καρδιοπάθειες και διάφορες άλλες λοιμώξεις. Όλοι οι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα αποδεκατίζονται (σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ειδικών επιστημόνων της ιατρικής κοινότητας) από αυτόν τον τρομερό ιό, ο οποίος έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος όλων, άσχετα που η θνητότητά του τελικά είναι μόλις 0,5%. Τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται σε 26.000 περίπου μέχρι τώρα (σύμφωνα με τα στατιστικά), αλλά εμείς όλοι συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να μένουμε μερικώς ή ολικώς κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας, γιατί η ανοσία μας πρέπει να έρθει με ύποπτα εμβόλια και όχι φυσικώ τω τρόπω με την ανοσία της αγέλης και ένα καλό (χωρίς big brother μέσα στο σώμα μας) ασφαλές εμβόλιο. Οχτώ μήνες έχουν περάσει από το πρώτο lockdown και ακόμη μετράμε νεκρούς από covid και όχι από άλλες αιτίες. Δεν είναι αξιοθαύμαστο, πώς αυτός ο ιός εκμηδένισε όλες τις άλλες αιτίες θανάτων και όλες τις αρρώστιες;

Και μέσα σε όλα αυτά, η παγκόσμια και η ελληνική ιατρική κοινότητα μας διαβεβαιώνει καθημερινά, πως ό,τι κι αν κάνουμε τελικά, θα πάμε να γιορτάσουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στα σπίτια μας, μακριά από φιέστες, κοσμικά ρεβεγιόν και πάρτυ. Δηλαδή το θέμα μας είναι τα ρεβεγιόν και οι βεγγέρες; Αυτό είναι Χριστούγεννα; Αν τελικά το μόνο που μας νοιάζει είναι πως θα γλεντοκοπήσουμε και θα μεθύσουμε την περίοδο του δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς-Θεοφανείων, τότε καλά να πάθουμε με αυτά που μας συμβαίνουν. Πραγματικά, είμαστε άξιοι της μοίρας μας γιατί εμείς τα προκαλούμε με την αμετανοησία μας και το κοσμικό μας φρόνημα. Τελικά, είναι λίγα αυτά που μας κάνουν και το αξίζουμε. Είναι πραγματικά εξωφρενικό το πνεύμα της καλοπέρασης που επικρατεί. Οι νέοι ενδιαφέρονται μόνο για τα ρεβεγιόν και τα πάρτι και οι ηλικιωμένοι φοβούνται και τρέμουν μην τυχόν και πεθάνουν από covid, λες και είναι αθάνατοι. Τι διαφορά έχει να πεθάνει κάποιος από covid ή από απλή γρίπη ή καρδιοπάθεια και καρκίνο; Το θέμα είναι να μην πεθάνεις; Κι όχι σε ποια κατάσταση θα σε βρει ο θάνατος, σε όποια ηλικία κι αν είσαι; Μας στέλνει ο Θεός μια δοκιμασία για να μετανοήσουμε και να προετοιμαστούμε με την εξομολόγηση -έστω και την τελευταία στιγμή στο παρά πέντε- κι εμείς τι κάνουμε; Ο πανικός μας θολώνει το μυαλό και γεμίζουμε οργή και αγανάκτηση, όταν μας μιλούν για κάτι πνευματικό, και τελικά όλα αυτά τα θεωρούμε γραφικότητες.

Αν γίνουν κι άλλα lockdown τοπικά ή ένα γενικό πανελλαδικό, όπως το Πάσχα, τότε πραγματικά θα βρεθούμε σε τρομερά δύσκολη θέση. Θα έχουμε πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, όλοι θα χρειάζονται ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες και οι φροντιστές ψυχικής υγείας θα κάνουν χρυσές δουλειές, αν φυσικά έχει απομείνει ρευστό χρήμα στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς. Για το αν κάποιοι θα πάνε στις εκκλησιές για εξομολόγηση ή πνευματική καθοδήγηση και συμβουλή από τους πνευματικούς, ούτε λόγος! Θα υπάρχουν ανοιχτές εκκλησιές ή θα τις έχουν κλειδαμπαρώσει; Ενδεχομένως και να είναι ανοιχτές, αλλά θα είναι τέτοιος ο φόβος και ο τρόμος στις ανθρώπινες ψυχές, μη τυχόν και κολλήσουν ιό στους Ναούς, που θα φοβούνται μέχρι κι απ’ έξω και να περάσουν. Με την συγκατάθεση της ΔΙΣ, ο ΕΟΔΥ και η κυβέρνηση που κατατρομοκράτησαν τον λαό, έκαναν το ποίμνιο να εξαφανιστεί από τις εκκλησίες, γιατί τους πίστεψαν ότι ο ιός κατατροπώνει ακόμη και τον Υιό! Πόση βλασφημία πια; Μασκοφορεμένοι ορθόδοξοι χριστιανοί, γυρνούν την πλάτη στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας, γιατί φοβούνται ότι Εκείνη που κουβάλησε στα σπλάχνα Της τον ίδιο τον Παντοδύναμο Θεό, αντί να τους προστατέψει, θα τους αρρωστήσει. Και όλα αυτά, με την παρότρυνση των περισσοτέρων Μητροπολιτών. 

Έτσι λοιπόν, δεν είναι το θέμα μας αν θα στερηθούμε το λαμπερό ρεβεγιόν με τα πλούσια εδέσματα και την σαμπάνια να ρέει άφθονη, αλλά τι βάζουμε ως προτεραιότητα στη ζωή μας. Αν επιλέξουμε αυτά τα δύσκολα χρόνια να γυρίσουμε την πλάτη στον Άγιο Τριαδικό Θεό και αντί να γαντζωθούμε από τον χιτώνα Του, γαντζωθούμε τελικά από την μάσκα του covid ή από το illustration φόρεμα της βιτρίνας της μοντέρνας boutique, τι συνέπειες θα έχει όλη αυτή η τρομοκρατία στη ζωή και την ψυχολογία μας; Ο φόβος και η ανασφάλεια θα μας πανικοβάλουν και τελικά θα πλανηθούμε, με αποτέλεσμα να μην τα ακουμπήσουμε ποτέ αυτά τα συναισθήματα στα πόδια του Δεσπότη Χριστού μας. Τώρα έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ, την ορθόδοξη αγιοπατερική κατήχηση, για να μπορούμε να αντέξουμε το χάος που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Η ορθόδοξη κατήχηση θα γίνεται, όμως, όπως παλιά ή θα γεμίσουμε ασεβείς και οικουμενιστικούς ιούς μέσα στην καρδιά μας; Πώς θα χωρέσει σε μια τέτοια καρδιά ο Χριστός; Πού είναι η κριτική μας σκέψη και η ορθόδοξη και καθαρόαιμη πνευματικότητά μας; Η Πίστη μας έμεινε τελικά στο ράφι των super-market μαζί με τα αντισηπτικά και τις μάσκες. Ραντίσαμε με χλωρίνη τα σπίτια μας και ο Αγιασμός έμεινε κλειδωμένος στο πάνω ντουλάπι, κάνοντας παρέα στο θυμίαμα και στα καρβουνάκια, τα οποία τα μετατρέψαμε σε τεχνική του φεγκ-σούϊ για καλή ενέργεια στο χώρο. Ο απόλυτος ξεπεσμός! Πού είναι οι νηστείες; Μάλλον τις βαφτίσαμε υγιεινή και vegan διατροφή. Είναι πανεύκολο να νηστεύεις για τον διάβολο, αλλά δύσκολο να ομολογήσεις ότι νηστεύεις προς δόξαν Θεού.

Θα επιτρέψουμε, λοιπόν, στους ηθικούς αυτουργούς, να μας ξανακλείσουν μέσα τα Χριστούγεννα; Θα μας λείψει, άραγε, η ζωή της Ορθοδοξίας και το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων ή το dolce vita της πασπαλισμένης με χρυσόσκονη κατανάλωσης; Αναλόγως με την απάντηση που θα δώσουμε, θα εξαρτηθεί και αν μείναμε Πίστη μετά από όλο αυτό που ζήσαμε και ζούμε. Και θα φάμε, και θα πιούμε, και θα γιορτάσουμε μέσα στο εορταστικό πνεύμα των ημερών, αλλά μην ξεχνάμε ότι απείρως πιο σημαντικός είναι ο εκκλησιασμός την 1η Ιανουαρίου, παρά ένα ξέφρενο μεθύσι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε κάποιο club ή ένα χαρτοπαίγνιο μέχρι πρωΐας. Αυτές οι επιλογές μας, λοιπόν, ή θα βελτιώσουν τον πνευματικό μας αγώνα ή θα μας κάνουν έρμαιο των παθών μας και της αμετανοησίας μας. Όπως λέει και ο μακαριστός γέροντας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος: “Δεν έχουμε πια Κύριό μας τον Θεό. Κι άμα δεν έχουμε Κύριό μας τον Θεό, τότε είμαστε εκτεθειμένοι· δεν έχουμε προστασία!”.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Το μήνυμα της μάσκας
Όταν το star system επιστρατεύει τους δικούς του ανθρώπους
Συνηθίζεται η μάσκα;
Το γκράφιτι της μάσκας
Η στατιστική μίλησε: «δεν είναι αυτό που νομίζεις!»
– Θα αγκαλιαζόμαστε κ.Σύψα, μέχρι να πεθάνουμε… Το ακούτε;
– Ένας ακόμα επιστήμονας φιμώνεται…
– Δωρεάν με τα λεφτά του λαού κύριε Πρωθυπουργέ, δε γίνεται!
– Για λόγους συμβολισμού, το παράδειγμα εμβολιασμού του Μητσοτάκη
– Λιποθυμίες: ασιτία ή μάσκα;
– Ελάτε να συνδυάσουμε την ιατρική επιστήμη με το θαύμα της Ορθοδοξίας
– Το ήθος των “εμβολιαστών”, συνάδει με την Ιατρική επιστήμη;
– Όσο φοράς τη μάσκα… μάθε για το εμβόλιο!
– Και οι 12 ήταν υπέροχοι (12 γιατροί μιλούν για τα μέτρα κατά του Covid-19)

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.