Επικαιρότητα

Εισαγωγή στο εμπειρικό σεμινάριο αγαπητικής οικογενειακής σχέσης (Α΄ Μέρος)

εικόνα άρθρου: Εισαγωγή στο εμπειρικό σεμινάριο αγαπητικής οικογενειακής σχέσης (Α΄ Μέρος)
Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Μακεδονοπούλου Σοφία
αποκλειστικά για την katanixi.gr

Ορθόδοξες απαντήσεις και λύσεις στα θέματα του γάμου και της οικογένειας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε έναν νέο κύκλο άρθρων θα επιχειρήσουμε ένα εμπειρικό σεμινάριο ερωτικής και αγαπητικής οικογενειακής σχέσης, εμπνεόμενοι από τον φωτισμένο λόγο του π. Νικολάου Μανώλη, όπως αυτός θησαυρίζεται στο σχετικό βίντεο.

Ο π. Νικόλαος έχει πολλές φορές ομολογήσει πως αισθάνεται επιτακτικό χρέος να μαρτυρήσει, να ομολογήσει για την Ορθοδοξία, όπως την βίωσε σαν παιδί πλάι στον παραδοσιακό λευίτη πατέρα του, π. Χαράλαμπο Μανώλη, και μετέπειτα πλάι στους ορθοδοξότατους πνευματικούς του και ιδιαίτερα στα ποδαράκια του αγιασμένου γέροντά του Αγάθωνα Κωνσταμονίτου.

Η Ορθοδοξία γι΄αυτόν είναι μια πνευματική κατάσταση που δεν εξαντλείται μόνο στην ακρίβεια των δογμάτων, αλλά αγγίζει κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής και ιδιαίτερα την οικογενειακή ζωή. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ο ίδιος καταθέτει στο πρόσφατο σχετικά άρθρο του “Τηλεκπαίδευση και καρναβάλι” : “ Η ψυχή όταν δέχεται δαιμονικές επιρροές…. όταν διασπάται από τις συνεχείς παρεμβολές…..δεν μπορεί να δει με τα πνευματικά της μάτια με ορθόδοξη θέαση τη ζωή και να πληροφορηθεί τα ουράνια μηνύματα, να λάβει τις ουράνιες πληροφορίες. Γιατί ξέρετε δεν υπάρχει μόνο η Ορθοδοξία των δογμάτων. Εμένα σαν πνευματικό δεν με απασχολεί μόνο η Ορθοδοξία των δογμάτων- πρωτίστως αυτή, αυτή είναι η βάση όλων- αλλά όχι μόνο αυτή. Υπάρχει η Ορθοδοξία στην οικογένεια, η Ορθοδοξία στις σχέσεις των συζύγων, στην ανατροφή των παιδιών, η Ορθοδοξία στην αγκαλιά της μάνας.”

Ο λόγος του πατρός δεν είναι ένας εγκεφαλικός – ευσεβιστικός λόγος. Το βάθος του το κατανοήσαμε σε μεγαλύτερη πληρότητα μόνο όταν εκείνος σαν τον σπόρο του ευαγγελίου έπεσε, για την ακρίβεια πέταξε στον ουρανό “ἵνα πλείονα καρπὸν φέρῃ”.
Μιλούσε πάντα με τέτοιο τρόπο ώστε και όλοι να καταλαβαίνουμε, αλλά και να υπάρχει μεγάλο περιθώριο κατανόησης μέσα από την πράξη, το βίωμα και την εμπειρία. Η συχνότητα στην οποία μιλούσε πάντως ήταν σίγουρα του ουρανού και του άυλου χώρου, της αγίας ορθοδοξίας.

Ορθοδοξία, έρωτας, γάμος, οικογένεια …. σε ένα μοναδικό άσμα εκπεφρασμένο σε μια μοναδική διδασκαλία.. .στο επόμενο άρθρο μας.

(Μόνιμη στήλη: οικογένεια, γάμος, παιδί)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.