π. Νικόλαος Μανώλης

Έκανε την δεύτερη δόση εμvoliου ο Πάπας;

εικόνα άρθρου: Έκανε την δεύτερη δόση εμvoliου ο Πάπας;

Άρθρο του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη

Πάπας και Ιεραρχία επαφίενται στη βουλή των κυβερνώντων και των ειδικών ιατρών, ενώ δίνουν ηθική χροιά και διάσταση στο γεγονός του εμvoliaσμού.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Με άρθρο μας στην katanixi.gr1, έχουμε αναδείξει ότι με πρόσχημα την πανδημία επιχειρείται μια ενότητα, όχι στο επίπεδο των εθνών και των κρατών για την αντιμετώπισή της -όπως θα ήταν αναμενόμενο- αλλά μια στοχευμένη ενότητα των διαφορετικών θρησκειών στο πλαίσιο της αλληλεγγύης. Ο κορωνοϊός είναι το καλύτερο εργαλείο για την προώθηση νέων μορφών αλληλεγγύης μεταξύ των θρησκειών. Στόχος είναι να ενωθούν όλες οι θρησκείες με το ΠΣΕ κάτω από την ομπρέλα του Βατικανού του Πάπα, ο οποίος έχει την απόλυτη εξουσία και κυριαρχία, σε μια πίστη στην ανθρώπινη αλληλεγγύη και μόνο. Με την απουσία της παρουσίας του αληθινού Θεού και την πανθρησκειακή ενότητα προπαγανδίζουν μια αντίχριστη ενότητα με το πνεύμα της πλάνης, δηλαδή με τον διάβολο.

Επιπλέον, αναδείξαμε την από κοινού παρέμβαση του ΠΣΕ-Βατικανού για την πανδημία, η οποία έρχεται να ενισχύσει αυτή την αντίχριστη πολεμική της ανθρώπινης ελευθερίας και να εδραιώσει, με τις νέες μορφές αλληλεγγύης και τις οικουμενιστικές πρακτικές, την επιταγή και την προώθηση της πανθρησκείας. Ασφαλώς, το επισφράγισμα αυτών των πρακτικών και επιταγών έρχεται και μέσα από την αποδοχή του εμβολιασμού από όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες και την ανακοίνωση του εμβολιασμού τους. Στην Ελλάδα είδαμε τηλεοπτικά τον συμβολικό εμβολιασμό της Ιεραρχίας μας. Για όσους δεν ήθελαν να αναδειχθούν τηλεοπτικά, ήταν αρκετή μία απλή ανακοίνωση στα μέσα επικοινωνίας περί του εμβολιασμού τους. Το ίδιο έπραξε και ο Πάπας Φραγκίσκος. 

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής, ο πάπας Φραγκίσκος εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού, την Πέμπτη 13-01-21, στην είσοδο της αίθουσας ακροάσεων Παύλος ΣΤ’, της πόλης του Βατικανού2. Η Αγία Έδρα δεν επιβεβαίωσε την είδηση, αλλά αρκέστηκε στο να γνωστοποιήσει την επίσημη έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμού στο παπικό κρατίδιο. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ποντίφικα Ματέο Μπρούνι ανακοίνωσε την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού για τους σχεδόν 5.000 κατοίκους και εργαζομένους του Βατικανού. Μία εβδομάδα νωρίτερα, ο Φραγκίσκος είχε ανακοινώσει ότι είχε αποφασίσει να εμβολιαστεί. Πριν από τον εμβολιασμό του, είχε δηλώσει σε συνέντευξη σχετικά με το εμβόλιο: «υπάρχει ένας αυτοκτονικός αρνητισμός που δεν μπορώ να εξηγήσω, αλλά σήμερα πρέπει να εμβολιαστούμε. Πιστεύω ότι από ηθικής απόψεως όλοι πρέπει να εμβολιαστούν. Είναι μια ηθική επιλογή, γιατί θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, τη ζωή μας, αλλά και τη ζωή των άλλων. Δεν ξέρω γιατί λέει κάποιος: “Όχι, το εμβόλιο είναι επικίνδυνο”, αλλά αν οι γιατροί το παρουσιάζουν ως κάτι που μπορεί να είναι καλό, που δεν παρουσιάζει ιδιαίτερους κινδύνους, γιατί να μην το κάνουμε;»3.
 

Σύμφωνα πάντα με τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής, στον 84χρονο ποντίφικα θα έπρεπε να χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου σε τρεις περίπου εβδομάδες. Αναμέναμε την επίσημη ανακοίνωση της Αγίας Έδρας στα μέσα, ώστε να ολοκληρωνόταν ο εμβολιασμός και να ακολουθούσαν οι παπικοί πιστοί το παράδειγμά του. Ωστόσο η Αγία Έδρα δεν επιβεβαίωσε επίσημα και πάλι την είδηση. Από ότι βλέπουμε οι απόψεις του Πάπα συμπίπτουν με αυτές της Ιεραρχίας μας. Πάπας και Ιεραρχία επαφίενται στη βουλή των κυβερνώντων και των ειδικών ιατρών, ενώ δίνουν ηθική χροιά και διάσταση στο γεγονός του εμβολιασμού. «Εφόσον οι γιατροί το παρουσιάζουν ως κάτι που μπορεί να είναι καλό, που δεν παρουσιάζει ιδιαίτερους κινδύνους, γιατί να μην το κάνουμε;»: αυτό μας προτείνει και η Ιεραρχία μας.

Εμείς που δεν θέλουμε την κόλαση, συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε με γενναιότητα, να διαχωρίζουμε τον εαυτό μας από την πλάνη και την αίρεση και υπερασπιζόμαστε με θάρρος την αλήθεια του Χριστού. Η σημερινή εποχή για τον ορθόδοξο χριστιανό είναι εποχή Ομολογίας. Οι Ιεράρχες μας ενδιαφέρονται περισσότερο για την υγεία μας, παρά για τη σωτηρία της ψυχή μας, παρουσιάζοντας τον εμβολιασμό ως επιτακτική ανάγκη. Σε τι διαφέρουν από την κοινή πολιτική και πρακτική κατεύθυνση που έχει δοθεί και την ακολουθεί ο Πάπας; Με κλειστές τις εκκλησίες, μακριά από τον Χριστό περιμένουν σωτηρία; Μάταια περιμένουν!


1. https://katanixi.gr/oikoymenismos/apo-koinoy-i-paremvasi-toy-pse-vatikanoy-gia-tin-pandimia/
2. https://www.voria.gr/article/vatikano-tin-proti-dosi-tou-emvoliou-tis-pfizer-elave-papas-fragkiskos
3. https://www.kathimerini.gr/world/561221782/papas-fragkiskos-prepei-na-emvoliastoyme/

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Πάπας: Στους φτωχούς το πρώτο το εμβόλιο
– Από κοινού η παρέμβαση του ΠΣΕ-Βατικανού για την πανδημία
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Αιρεσιάρχου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου Α΄Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον)

Σχετικά άρθρα

Το ευλογημένο Τριώδιο και ο δαιμονισμένος Καρνάβαλος (Βίντεο 2019)

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη Ἡ τεράστια απόσταση πού χωρίζει τούς χριστιανούς καί τήν εὐλογημένη περίοδο τοῦ Τριωδίου ἀπό τούς καρναβαλιστές καί τή δαιμονισμένη παράδοση τοῦ Καρνάβαλου…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.