Επικαιρότητα

Εκείνο το ΟΧΙ λαχταράμε να ακούσουμε

εικόνα άρθρου: Εκείνο το ΟΧΙ λαχταράμε να ακούσουμε

Εκείνοι πάλευαν για να ελευθερώσουν την Ελλάδα από τα θηρία του φασισμού, για να μπορούμε εμείς ελεύθεροι να αναπνέουμε τον αέρα της ελευθερίας και όχι της υποταγής.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Για άλλη μια φορά ο κ.Ιερώνυμος παρεμβαίνει στα εθνικά θέματα με ένα τελείως απογοητευτικό τρόπο. Η κάθε του παρέμβαση τον τελευταίο καιρό είναι απογοητευτική, τόσο σε θέματα Πίστεως όσο και σε θέματα που αφορούν την Πατρίδα.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, πιστός και υπάκουος στα άθεα και ανθελληνικά κελεύσματα της ελληνικής κυβέρνησης, προτρέπει τους δημοτικούς, περιφερειακούς και λοιπούς πολιτικούς αξιωματούχους “να να μην λάβουν μέρος στις επίσημες τελετές, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα για την αποφυγή των μαζικών συναθροίσεων, που, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελούν τη βασική πηγή διασποράς του ιού”. Επικαλείται μάλιστα τον αγώνα και την θυσία των προγόνων μας, οι οποίοι έπεσαν ηρωϊκά στο πεδίο της μάχης. Αυτό περιμένουν οι ήρωες πρόγονοί μας από εμάς και την εκκλησιαστική αρχή του τόπου; Να αρνηθούμε να τους αποδώσουμε τιμές στον αγώνα τους και στην θυσία τους; Εκείνοι πάλευαν μέσα στο κρύο, στην πείνα και τις αρρώστιες για να ελευθερώσουν την Ελλάδα από τα θηρία του φασισμού και του ναζισμού εκείνης της εποχής, για να μπορούμε εμείς ελεύθεροι να αναπνέουμε τον αέρα της ελευθερίας και όχι της υποταγής σε οποιοδήποτε μόρφωμα προσπαθεί να μας υποτάξει με αστεία προσχήματα, δήθεν για το καλό μας.

Μας προτρέπει να προσευχηθούμε στην Υπεραγία Θεοτόκο για να μας προστατεύσει από κάθε ορατό ή αόρατο εχθρό. Εμείς θα παρακαλέσουμε την Παναγία μας, να μας δώσει ηγέτες πολιτικούς και θρησκευτικούς, οι οποίοι θα σέβονται την αποστολή που τους δόθηκε και να μας προστατεύει από ορατούς και αοράτους εχθρούς του Υιού Της, που το μόνο που θέλουν είναι να Τον προδίδουν. Να μας σκεπάζει από απειλές που πολεμούν με λύσσα την Εκκλησία και την Πατρίδα και να κονιορτοποιήσει κάθε βλάσφημο, ασεβή και άπατρι πολίτη αυτής της χώρας, κυρίως αυτούς που κατέχουν μεγάλα και υψηλά αξιώματα και κρατούν στα χέρια τους τα ηνία της Πατρίδας μας. Να μας ενισχύσει στην Πίστη για να παραμείνουμε ορθόδοξοι χριστιανοί, χωρίς εκπτώσεις στο ορθόδοξο φρόνημα μας και να φωτίζει τις διάνοιές μας έτσι ώστε να ξεχωρίζουμε τους προβατόσχημους λύκους.

Κατώτερος των περιστάσεων για άλλη μια φορά ο κ.Ιερώνυμος, παρακολουθεί χλιαρός και μουδιασμένος τις εξελίξεις, προτάσοντας ηττοπάθεια και όχι ανδρείο και μαχητικό φρόνημα. Η υποτέλεια που επιδεικνύει στις προτροπές των άθεων κυβερνώντων είναι σκανδαλιστική, και το διαπιστώσαμε όχι μόνο στην περίοδο της πρώτης καραντίνας αλλά και τώρα, που οι ήρωές μας περιμένουν από εμάς να δείξουμε την αγάπη μας για τους αγώνες τους και να τιμήσουμε το τιμημένο αίμα τους, το οποίο χύθηκε, λυτρώνοντάς μας από την μπότα των κατακτητών. Εκείνο το ΟΧΙ λαχταράμε να ακούσουμε, για να νιώσουμε λίγο από το θάρρος και την ανδρεία τους. Να μιμηθούμε την τόλμη και την αυταπάρνησή τους. Να μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας την Πίστη που είχαν εκείνοι οι ταλαιπωρημένοι πολεμιστές της Πίνδου στην Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία τους καθοδηγούσε στον ευλογημένο αγώνα τους. Την έβλεπαν μπροστά τους να τους προστατεύει γιατί το άξιζαν και γιατί ρίχτηκαν σε μια άνιση μάχη, απέναντι σ’ έναν εχθρό, ο οποίος αριθμητικά μπορεί να υπερτερούσε, αλλά ήταν η ντροπή της Ευρώπης και της ανθρώπινης ύπαρξης. Εμείς, λοιπόν, θα μιμηθούμε εκείνους τους ανθρώπους, που δεν φοβήθηκαν να ξεσηκωθούν. Ευτυχώς, τότε υπήρχαν Ιερείς και ρασοφόροι που τιμούσαν το ράσο που φορούσαν και πολεμούσαν φανερά τον εχθρό μαζί με τους πολεμιστές μας και δεν φοβόντουσαν καμιά αρρώστια και κανένα λοιμό, γιατί ήξεραν ότι η Παναγία και ο Υιός Της, θα τους βοηθήσει, θα τους προστατέψει και θα τους γιατρέψει.

Πόσο κρίμα για τον ίδιο αλλά και για όλους εμάς να ακούμε τέτοιες δηλώσεις φόβου, οι οποίες δεν ταιριάζουν σε Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδας. Οι παραβατικοί μετανάστες που προστατεύει, βανδαλίζουν τους Ιερούς Ναούς μας, οι Τούρκοι απειλούν με πόλεμο και κοντεύουν να φτάσουν μέχρι το Ιόνιο, έχουν μετατρέψει τις ορθόδοξες εκκλησίες σε τζαμιά, αλλά ο ίδιος τηρεί σχεδόν σιγή ιχθύος. Συναίνεσε ώστε να στερηθεί ο λαός το Δώρο των Δώρων, τη Θεία Κοινωνία, και τώρα συνεχίζει ακάθεκτος να διασπείρει τον ιό της φοβίας, της ολιγοπιστίας και του φόβου. Μάλλον το περιμέναμε για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς και δεν μας εκπλήσουν καθόλου αυτές οι άοσμες και άχρωμες δηλώσεις. 

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, εμείς τις μάσκες θα τις φορέσουμε στα αυτιά, για να μην ακούμε όσα οι εκκλησιαστικοί ηγέτες της ατολμίας και της υποτέλειας μας υπαγορεύουν. Ο Άγιος Τριαδικός Θεός θα ακούει  το προζύμι εκείνο του ποιμνίου Του, το οποίο, αν και αμαρτωλό, πέφτει στη μάχη να Τον υπερασπιστεί από μια ΔΙΣ φιμωμένη, άτολμη και φοβισμένη. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια Ελλάδα ελεύθερη, όπου τα προβλήματα και τους πειρασμούς θα τα αντιμετωπίζουμε με το κραταιό χέρι του Χριστού μας κι όχι με την βοήθεια των στοών και της μασονίας. Η Παναγία θα ακούσει αυτούς που θέλουν να γιορτάσουν τις παρελάσεις, να εκκλησιαστούν χωρίς μάσκες μέσα στον Οίκο του Υιού Της και να τιμήσουν πανηγυρικά τους ήρωες εκείνους, οι οποίοι, αν και άρρωστοι από δύσκολες ασθένειες, δεν έμειναν στο σπίτι τους φοβισμένοι, αλλά ξεχύθηκαν στα ελληνικά βουνά “συναθροισμένοι” και πέθαναν για να πολεμήσουν για Χριστό και Ελλάδα. 
Έτσι λοιπόν, επειδή, όπως αναφέρει και ο ίδιος, “κάθε εθνική εορτή είναι ημέρα μνήμης, είναι ημέρα ευθύνης και χρέους για όλους μας”, ας κάνουμε αυτό που ορίζει η ψυχή κάθε περήφανου έλληνα. Τιμούμε τους νεκρούς μας και δοξάζουμε τον Κύριό μας μέσα από πανηγυρικές παρελάσεις και τελετές καθώς και από Δοξολογίες μέσα στους Ιερούς Ναούς μας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Συνέντευξη σκοπιμότητας (;) του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο επίσημο site του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ)
– Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κηρύττει τον Ανθρωπισμό/ουμανισμό
– Ιερώνυμος για κορωνοϊό: Η Εκκλησία εφαρμόζει τις οδηγίες των ειδικών – Δεν έχουμε «μετρητή…
– Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας αδειάζει τον Αρχιεπίσκοπο
– Αναρωτιέται ο λαός: “πού είναι η Εκκλησία;”
Οι σωματικές ασθένειες και η θεραπεία τους από τον Χριστό και τους Αγίους [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Δύο αγωνιστές μητροπολίτες παίρνουν Ορθόδοξη θέση για τις μάσκες στους Ναούς
Ο Ομολογητής ιερέας δε φοράει μάσκα
– Προσβολή της νοημοσύνης μας ή κύκνειο άσμα;
– Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Σήμερα υπάρχουν Ιεράρχες και Ιερείς που προδίδουν την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό!
– Η υποκρισία χτυπάει κόκκινο
– Ο straight σε καραντίνα και ο gay σε παρέλαση

Σχετικά άρθρα

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.