Επικαιρότητα

Έκκληση προς τον Μητροπολίτη Κορίνθου

εικόνα άρθρου: Έκκληση προς τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Μεγάλη θλίψη επικρατεί στο χωριό της Δροσοπηγής Κορινθίας από εχτές, που έγινε γνωστό πως ο Μητροπολίτης μας θα στείλει τον ιερέα να λειτουργήσει στις 14 Αυγούστου τη κεντρική εκκλησία, η οποία εορτάζει στις 23, και όχι το εξωκλήσι όπως κάθε χρόνο.

Το χωριό δεν αριθμεί παραπάνω από πενήντα κατοίκους. Ο Δεσπότης μας έστειλε τον ιερέα σήμερα, για να υπάρχει αύριο παπάς σε άλλο χωριό που η κεντρική εκκλησία του γιορτάζει. Από εχτές λοιπόν, γινόταν μια αγωνιώδης έρευνα για να βρούμε ελεύθερο ιερέα να λειτουργηθούμε στις 15 και στο εξωκλήσι, που γιορτάζει. Τελικά, βρήκαμε ιερέα αλλά, ο Παναγιώτατος αρνήθηκε να μας το στείλει.

Μεγαλύτερη θλίψη και απογοήτευση.
Δυστυχώς, σιγά-σιγά ξεδιπλώνει το κουβάρι του Μητροπολίτη μας. Αρχικά δεν παίρνει θέση σχετικά με το Κολυμπάρι και τ΄άλλα ζητήματα, έπειτα δεν σέβεται την επιθυμία του μακαριστού γέροντα μας Νεκταρίου για το τόπο ταφής του  και τώρα αυτό.

Γιορτάζουμε τη Παναγία στις 14 και σε μια εκκλησία που θα τη ξαναγιορτάσουμε στις 23!

Το εξωκλήσι μάζευε κόσμο, έδινε ζωή στο μικρό χωριό της Δροσοπηγής. Όσοι μένουν σε άλλες περιοχές, σε άλλες πόλεις ή χωριά και κατάγονται από αυτό το χωριουδάκι, το θυμούνται αυτό το μήνα χάρη στο εκκλησάκι. Αρκετοί Αθηναίοι από εχτές, απογοητευμένοι λένε πως θα λειτουργηθούν για πρώτη φορά της Παναγίας σε άλλο χωριό. Τόσους αιώνες εκκλησάκι ίσως είναι η πρώτη φορά που θα μείνει αλειτούργητο! 

Πανιερώτατε,

με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο σας, υπάρχει ακόμα χρόνος να μας στείλετε ιερέα. Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν πήγαν σήμερα στην εκκλησία γιατί ασχολούνται με τα γεωργικά. Δεν είναι σήμερα αργία, αύριο είναι. Το γεγονός αυτό μας έχει στενοχωρήσει, εάν δεν είναι δύσκολο, ακούστε τον ανίδεο μαθητή που σας γράφει και στείλτε μας ένα παπά να λειτουργηθούμε ανήμερα της Παναγίας και εκεί που πρέπει.

Με σεβασμό,
Σιάχρας Ιωάννης, μαθητής Β’ Λυκείου.

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.