εικόνα άρθρου: Έκκληση στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα από το Πατριαρχείο Μόσχας 
Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Θα συγκινηθεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από το δράμα στη θεολογική σχολή Κιέβου; 


Πληροφορούμαστε από τον επίσημο ιστότοπο του Πατριαρχείου Μόσχας πως από την Κυβέρνηση Ζελένσκι: “Καταβάλλεται προσπάθεια να παρεμποδισθεί η λειτουργία μιας Θεολογικής Σχολής με ιστορία μεγαλύτερη των 400 ετών. Οι υποψήφιοι κληρικοί στερούνται της δυνατότητας να προοδεύουν πνευματικά πλησίον των ιερών σεβασμάτων της Λαύρας.

Έχουμε καταδείξει ως Κατάνυξη τις παράνομες διώξεις και τις φασιστικού τύπου μεθοδεύσεις της κρατικής εξουσίας, με την ευλογία των αχειροτόνητων σχισματικών του Σεργκέι (Επιφάνιος) Ντουμένκο στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου. 

Τελευταία πράξη αυτής της εγκληματικής πρακτικής η απαγόρευση λειτουργίας για το παλαιότερο θεολογικό ίδρυμα στην Ορθοδοξία, της Θεολογικής Σχολής του Κιέβου: 

“Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την εκδίωξη της Θεολογικής Ακαδημίας Κιέβου από τον χώρο της Λαύρας Κοιμήσεως της Θεοτόκου των Σπηλαίων του Κιέβου”. 

Το Πατριαρχείο Μόσχας ζητάει την αυτονόητη συμπαράσταση όλου του Ορθόδοξου κόσμου: “Αποτεινόμαστε στις διεθνείς οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την παγκόσμια ορθόδοξη επιστημονική-θεολογική κοινότητα, τα θρησκευτικά και κοσμικά εκπαιδευτήρια όλου του κόσμου, με την έκκληση να ταχθούν υπέρ του παλαιότερου ορθόδοξου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ανατολικής Ευρώπης και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προς υποστήριξή του”.

Άραγε θα συγκινηθεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από το δράμα στη θεολογική σχολή Κιέβου, που είναι τόσο ευαισθητοποιημένος από το “καθεστωτικό” κλείσιμο  της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης; 

Ίδωμεν!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Διωγμός της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας: Φυλάκιση του Ομολογητή Καθηγουμένου της Λαύρας του Κιέβου
Διωγμός Ουκρανικής Εκκλησίας: Πενταετής φυλάκιση στον Μητροπολίτη Τούλτσιν και Μπρατσλάφ, Ιωνάθαν
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας στο πλευρό των διωκόμενων νεομαρτύρων Ιεραρχών της Ουκρανικής Εκκλησίας

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.