Επικαιρότητα

Εκκλησία της Ελλάδας: Τιμητικές εκδηλώσεις για την επέτειο εκλογής του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

εικόνα άρθρου: Εκκλησία της Ελλάδας: Τιμητικές εκδηλώσεις για την επέτειο εκλογής του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Η διοικούσα Εκκλησία τιμά την αίρεση, το ψέμα και την πλάνη…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Έπειτα από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε η Εκκλησία της Ελλάδος να πραγματοποιήσει τιμητικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, καθώς στις 22 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 30 έτη από την εκλογή του στον Πατριαρχικό Θρόνο. Η ΔΙΣ ανακοίνωσε ότι θα απευθύνει πρόσκληση στον κ. Βαρθολομαίο, ώστε να παραστεί στις τιμητικές εκδηλώσεις.

Το Δελτίο Τύπου της ΔΙΣ (10 Σεπτεμβρίου) αναφέρει σχετικά:

«Επειδή στις 22 Οκτωβρίου 2021 συμπληρώνονται 30 έτη από την εκλογή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό Θρόνο, κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Προέδρου, απεφασίσθη η Εκκλησία της Ελλάδος να πραγματοποιήσει τιμητικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα προσκληθεί να παραστεί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης».

Τροποποίηση του προγράμματος της επίσημης επίσκεψης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ

Εκτός από την επικείμενη επίσκεψη του στην Ελλάδα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ από τις 23 Οκτωβρίου έως και τις 3 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί ως τώρα, ο κ. Βαρθολομαίος κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Αμερική θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο όπου θα τον υποδεχθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ενώ στις 30 Οκτωβρίου, θα απονείμει το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας» του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σε τρεις διευθυντές πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών (στον πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, στο συνιδρυτή και εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας BioNTech Ugur Sahin και στον εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας Regeneron, Γεώργιο Γιαννακόπουλο).

Σύμφωνα όμως με πρόσφατες πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στις ΗΠΑ ενδέχεται να τροποποιηθεί, καθώς η επίσημη επίσκεψη στο Λευκό Οίκο (η οποία είχε «κλείσει» έπειτα από προσπάθειες του ιερέα Αλέξανδρου Καρλούτσου και του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ), οδεύει προς αναβολή.

Η διοικούσα Εκκλησία τιμά την αίρεση, το ψέμα και την πλάνη

Η διοικούσα Εκκλησία έχει απωλέσει πλήρως το θεσμικό της ρόλο καθώς συμπράττει με κάθε άνομο και σκοτεινό σχέδιο που υπαγορεύεται από σκοτεινά κέντρα, υποσκάπτοντας με αυτόν το τρόπο τα θεμέλια της Ορθοδοξίας. Καθώς η Εκκλησία της Ελλάδος αναμένει να υποδεχθεί μέσα στον Σεπτέμβριο τον αντίχριστο Πάπα, η απόφαση της ΔΙΣ για πραγματοποίηση τιμητικών εκδηλώσεων τον Οκτώβριο προς τιμήν του αιρεσιάρχη και πρωτεργάτη των αιρετικών διδασκαλιών/πρακτικών, Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της πνευματικής πτώσης των εκκλησιαστικών μας ταγών. Η διοικούσα Εκκλησία προτιμά να αποστρέφεται την αλήθεια και τιμάει την αίρεση, το ψέμα και την πλάνη.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις ΗΠΑ και το βραβείο «Αθηναγόρας»
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (353433323130, 292827262524232221201918171615141312111098765, 4321)

Σχετικά άρθρα

Κων/πόλεως Βαρθολομαίος: Θα μεταβούμε μαζί με τον Πάπα στη Νίκαια το 2025 για ένα ιστορικό εορτασμό της επετείου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε παπικά ιστολόγια (The Tablet, The Pillar) η οργανωτική επιτροπή για τον προγραμματισμό του εορτασμού αποτελείται από τέσσερις Παπικούς και τέσσερις Ορθοδόξους

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.