Επικαιρότητα

Εκκλησιαστικές Πρέσπες: Ποιός Μητροπολίτης των Νέων Χωρών επισκέπτεται πάλι τα Σκόπια;

εικόνα άρθρου: Εκκλησιαστικές Πρέσπες: Ποιός Μητροπολίτης των Νέων Χωρών επισκέπτεται πάλι τα Σκόπια;

Η λίστα της αισχύνης και ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών Μητροπολίτης Στρωμνίτσης Ναούμ

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δεύτερη επίσκεψη του Διδυμοτείχου Δαμασκηνού στην ψευδομακεδονική Εκκλησία των Σκοπίων

Δεύτερη «προσκυνηματική επίσκεψη» [sic] στο ψευδοκράτος των Σκοπίων και το εκκλησιαστικό μόρφωμα – το οποίο αυτοπροσδιορίζεται και αυτοανακηρύσσεται ως «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» -, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Δαμασκηνός, κατά το διάστημα 19-22 Σεπτεμβρίου 2023 [1].

Στα πλαίσια της επίσκεψης, ο κ. Δαμασκηνός:

α) Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο της ψευδο-Μακεδονικής Εκκλησίας, Στέφανο, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στα Σκόπια.

β) Συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Στρωμνίτσης, Ναούμ, και τον Βοηθό του Επίσκοπο Στοβίου, Ιάκωβο, στην Στρώμνιτσα.

γ) Χοροστάτησε σε ακολουθία Μεγάλου Εσπερινού, συγχοροστατούντος του Επισκόπου Στοβίου, Ιακώβου.

δ) Επισκέφθηκε την ψευδομακεδονική γυναικεία Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Matka, την ανδρική Μονή Αγίου Παντελεήμονος Neresi, στα περίχωρα των Σκοπίων και την ανδρική Μονή Αγίου Γεωργίου στο Novo Selo, στην ευρύτερη περιοχή της Στρώμνιτσας.

Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών της ψευδομακεδονικής Εκκλησίας – Λίστα «επισκέψεων»

Οι σχέσεις του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Δαμασκηνού, με τον Μητροπολίτη Στρωμνίτσης, Ναούμ, της αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής Εκκλησίας», αποδεικνύεται ότι είναι κάτι παραπάνω από στενές.

Μέσω των επίσημων ανακοινώσεων που έχει εκδώσει η Ι.Μ. Διδυμοτείχου, παρατηρούμε ότι τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ο ψευδομακεδόνας Ιεράρχης Στρωμνίτσης έχει μεταβεί στην Ελλάδα και την Ι. Μητρόπολη Διδυμοτείχου (Σουφλί, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα) πέντε φορές, προκειμένου να ιερουργήσει και να συμπροσευχηθεί.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, πραγματοποίησε δύο προσκυνηματικές επισκέψεις στο εκκλησιαστικό μόρφωμα της γείτονος χώρας. Συγκεκριμένα:

α) 7 Σεπτεμβρίου 2022, I. Μονή Δαδιάς, Σουφλί:

Ο Μητροπολίτης Στρωμνίτσης, Ναούμ, μετείχε των λατρευτικών εκδηλώσεων και χοροστάτησε στο Μέγα Εσπερινό την παραμονή της εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου, Δαμασκηνού [2].

β) 20-21 Σεπτεμβρίου 2022, Στρώμνιτσα, Ψευδομακεδονική Εκκλησία των Σκοπίων:

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Δαμασκηνός, πραγματοποίησε την πρώτη προσκυνηματική επίσκεψη στην Στρώμνιτσα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του επιχώριου Μητροπολίτου Στρωμνίτσης, Ναούμ [3].

Περιηγήθηκε τα μοναστήρια και τις εκκλησίες της πόλεως και συλλειτούργησε με τον οικείο Μητροπολίτη, Ναούμ και τον Βοηθό του Επίσκοπο, Ιάκωβο.

γ) 8 Νοεμβρίου 2022, Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Ορεστιάδα:

Ο Μητροπολίτης Στρωμνίτσης προέστη της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Επισκόπου Βελίκης, Σιωνίου (Εκκλησία της Βουλγαρίας) και του επιχωρίου Μητροπολίτου, Δαμασκηνού [4].

δ) 4 Μαρτίου 2023, Ορεστιάδα:

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανος, προέστη της Θείας Ευχαριστίας, συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Δράμας, Δωροθέου, και του επιχωρίου Ιεράρχου, Δαμασκηνού. Ο Μητροπολίτης Στρωμνίτσης, Ναούμ, εκκλησιάσθη από του Ιερού Βήματος [5].

ε) 5 Μαρτίου 2023, Ι. Ναός Παναγίας Ελευθερωτρίας, Διδυμότειχο:

Ο Μητροπολίτης Στρωμνίτσης, Ναούμ, ιερούργησε, συλλειτουργούντος του οικείου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, Δαμασκηνού [6].

Το σχετικό ανακοινωθέν της Ι.Μ. Διδυμοτείχου υπογράμμισε ότι το συλλείτουργο αυτό ήταν: «καρπός της κατά μήνα Μάιο 2022 γενομένης υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποκαταστάσεως της Ευχαριστιακής Κοινωνίας με την Ιεραρχία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος (Βόρεια Μακεδονία)» [sic].

στ) 4 Ιουνίου 2023, Εκκλησία του Σωτήρος Χριστού, Διδυμότειχο:

Ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως, Αμφιλόχιος, προέστη της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Στρωμνίτσης, Ναούμ, και του επιχώριου Μητροπολίτου, Δαμασκηνού [7].

ζ) 19-22 Σεπτεμβρίου 2023, Στρώμνιτσα, Ψευδομακεδονική Εκκλησία των Σκοπίων:

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Δαμασκηνός, πραγματοποίησε τη δεύτερη προσκυνηματική επίσκεψη στην Στρώμνιτσα, κατόπιν προσκλήσεως Μητροπολίτη Στρωμνίτσης, Ναούμ.

Αφωνία των Ιεραρχών και της διοικούσας Εκκλησίας – «Εκκλησιαστικές Πρέσπες»

Πέντε χρόνια νωρίτερα (19 Δεκεμβρίου 2018), άπαντες οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας διαμαρτυρόμενοι για την κατάπτυστη, προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, ανέγραφαν σε επιστολή που εστάλη στη θρησκευτική και πολιτική ηγεσία της χώρας:

«Δέν διανοούμεθα κἄν ὅτι τό Οἰκουμενικό μας Πατριαρχεῖο, τό ὁποῖο ἔχει καταδικάσει ὡς αἵρεση τόν ἐθνοφυλετισμό, θά ἀναγνωρίσει μία σχισματική Ἐκκλησία καί θά τῆς δώσει τήν ἀξία τῆς Αὐτοκεφαλίας ὅταν οἱ «μητροπολίτες καί οἱ κληρικοί της» ἐκπροσωποῦν τή χειρότερη μορφή ἐθνοφυλετισμοῦ…» [8].

Με το πέρασμα του χρόνου, η πλήρη αφωνία και απραξία των Ιεραρχών, και της διοικούσας εκκλησίας που συντάσσεται και προσκυνεί τον Καίσαρα και την πολιτική εξουσία, αποτελεί την πρώτη ύλη που πυροδοτεί τον άκρατο αλυτρωτισμό του κρατικού μορφώματος των βορείων γειτόνων και της ψευδομακεδονικής εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, αφού πρώτα συλλειτούργησε με τον χωρίς ιερωσύνη και αποστολική διαδοχή, Ουκρανό σχισματικό Ντουμένκο Επιφάνιο, σπεύδει πλέον να αποδομήσει την ιστορική και αναπόδεικτη ανά τους αιώνες αλήθεια, της μίας και Ελληνικής Μακεδονίας.

Η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών υλοποιήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι «εκκλησιαστικές Πρέσπες» βρίσκουν στο πρόσωπο του κ. Δαμασκηνού, ένα γνήσιο ακόλουθο μίας εθνομηδενιστικής και εθνικά επικίνδυνης πολιτικής.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου συλλειτούργησε με ψευδομακεδόνα επίσκοπο
Προσκυνηματική επίσκεψη του Μητρ. Διδυμοτείχου στη ψευδομακεδονική Ι.Μ. Στρωμνίτσης
Ψευτοπατριώτες, ψευτομακεδονομάχοι και ψευδεπισκόποι

Σχετικά άρθρα

Ίμβρου Κύριλλος προς Ψευδομακεδόνες Ιεράρχες: Αναγνωρίστε πρώτα την Ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας (Βίντεο)

«Να αναγνωριστεί η δέκατη πέμπτη «Εκκλησία» (σ.σ. Σχισματική Ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας) για να προχωρήσουμε στην δέκατη έκτη (σ.σ. Ψευδομακεδονική Εκκλησία)»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.