εικόνα άρθρου: «Εκλεκτές» συναντήσεις… Δυτικού Τύπου
Άρθρο της Παναγιώτας Κεμανετζή

Ακόμα μία επίσκεψη του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ στον Πάπα


Νέα πρόσκληση για επίσκεψη απηύθυνε ο Πάπας προς τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο, με τον τελευταίο να ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα. Έτσι, στις 3 Μαΐου, ο Μητροπολίτης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Βατικανό ως επίτιμος καλεσμένος στο Γενικό Ακροατήριο (προγραμματισμένη ομιλία του Πάπα από τον εξώστη του Αποστολικού ανακτόρου, πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, προ μεσημβρίας, συνήθως με πολιτικό περιεχόμενο), στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ακολούθησαν συνομιλίες μεταξύ των δύο ιεραρχών, με εκατέρωθεν ευχές και διεκκλησιαστικές συζητήσεις, ενώ στο τέλος έγινε και η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων.

Εν συνεχεία, ο Μητροπολίτης προσκύνησε τα λείψανα του Αγίου Πέτρου και άλλα ιερά.

Δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες η Κατάνυξη έχει εξάρει τον αγώνα που δίνει το Πατριαρχείο Μόσχας, ώστε να μην πέσει στην παγίδα του Οικουμενισμού, φτάνοντας στο σημείο να κόψει τελείως τις γέφυρες με το Φανάρι. Ωστόσο, προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι το Βατικανό συνεχώς γυροφέρνει τη Μόσχα και εκείνη δέχεται εγκάρδια τις προσεγγίσεις του. Ωστόσο, το ιστορικό των Παπικών δεν επιτρέπει δοσοληψίες με Ορθοδόξους που θεωρούν εαυτούς ορθοτομούντες της Αληθείας.

Ενημέρωσε τους Ορθοδόξους ο Μέγας Βασίλειος (που, σημειωτέον, εορτάζεται και από τους Παπικούς): 

«Αυτοί ούτε την αλήθειαν γνωρίζουν, ούτε θέλουν και ανέχονται να την μάθουν, αλλά, καθώς είναι προκατειλημμένοι από αστηρίκτους υποψίας … εμάχοντο εκείνους που τους έλεγαν την αλήθειαν και εστήριζαν την αίρεσιν με την στάσιν τους».

Παρακάλεσε ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός: «αποφεύγετε τους Παπικούς όπως φεύγει κάποιος από φιδιού και από προσώπου πυρός, αλλά και τους «Ορθοδόξους» που σχετίζονται με παπικούς. Όσο πιο μακριά φεύγει κανείς απ’ αυτούς τους «Ορθοδόξους», τόσο πιο κοντά έρχεται εις τους Αγίους Πατέρες. Ενώ όσο πιο κοντά τους έρχεται, τόσο πιο πολύ απομακρύνεται από τους Αγίους μας. Δεν χωρεί καμμία συγκατάβασις σε ό,τι έχει σχέση με την Ορθόδοξη Πίστη μας».

Μας πληροφόρησε ο όσιος Ιουστίνος ο Πόποβιτς: «Εις την ιστορίαν του ανθρωπίνου γένους υπάρχουν τρεις κυρίως πτώσεις: Του Αδάμ, του Ιούδα και του Πάπα». 

Οι Άγιοι Πατέρες, με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, τοποθετήθηκαν. Το Πατριαρχείο Μόσχας και ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, όμως, τους αγνόησαν και συνέχισαν το παιχνίδι της (πνευματικής) Ρωσικής Ρουλέτας.

Εάν παρόλες τις προειδοποιήσεις των Αγίων, συνεχίζουν τις φιλικές αλληλεπιδράσεις με το Βατικανό, πώς μπορούν να ελπίζουν στο έλεος του Κυρίου;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά: 
Τι συμβαίνει μεταξύ Πάπα και Ρωσίας;
Δεν έχουν τέλος τα “ερωτοτροπήματα” Μόσχας και Βατικανού

Σχετικά άρθρα

Μητροπολίτης προκαλεί πικρόχολα σχόλια με άρθρο του Μ. Σάββατο

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η επιλογή κοσμικού διαδικτυακού τόπου κυριακάτικης εφημερίδας, πανελλαδικής κυκλοφορίας, και η χρονική συγκυρία της δημοσίευσης υπήρξαν τουλάχιστον ατυχείς αν όχι εφάμαρτες

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.