Επικαιρότητα

Εκοιμήθη ο γέρων Εφραίμ, Δικαίος της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα (Σεράι) 

εικόνα άρθρου: Εκοιμήθη ο γέρων Εφραίμ, Δικαίος της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα (Σεράι) 

Ο προηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους και πνευματικό τέκνο του οσίου γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη…

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

“Αὐτὸς μόνος ὑπάρχεις ἀθάνατος, ὁ ποιήσας καὶ πλάσας τὸν ἄνθρωπον∙ οἱ βροτοὶ οὖν ἐκ γῆς διεπλάσθημεν, καὶ εἰς γῆν τὴν αὐτὴν πορευσόμεθα, καθὼς ἐκέλευσας ὁ πλάσας με καὶ εἰπών μοι∙ ὅτι γῆ εἶ, καὶ εἰς γῆν ἀπελεύση∙ ὅπου πάντες βροτοὶ πορευσόμεθα, ἐπιτάφιον θρῆνον ποιοῦντες ὠδήν, το· Ἀλληλούϊα”

Κυκλοφόρησε νωρίς το πρωί η είδηση της προς Κύριον εκδημίας του γέροντος Εφραίμ, Δικαίου της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα (Σεράι). 

Τις προηγούμενες εβδομάδες είχε κυκλοφορήσει από πνευματικά του παιδιά, μια επιστολή στην οποία με πολλή αγάπη και απλότητα ο γλυκύτατος γέροντας ζητούσε τις ευχές και τις προσευχές όλων για την δοκιμασία που του χάρισε ο Θεός.

Ο γέροντας είχε αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στην πόλη της Θεσσαλονίκης όταν προσκεκλημένος του αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού, σε μια μαραθώνια εκπομπή που κράτησε 7 ώρες, απάντησε σε χιλιάδες ερωτήσεις ακροατών με υπομονή και αγάπη που συγκλόνισε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Ήταν πνευματικός χιλιάδων ψυχών, γνήσιο τέκνο του οσίου Γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη. Ευχόμαστε ο Κύριος να τον κατατάξει εν χώρα ζώντων, πλάι στον Γέροντά του.  

Με το καλό στον Παράδεισο
Καλή Ανάσταση 

Υ.Γ. Προς επιβεβαίωση της είδησης λάβαμε μέσα από το Άγιον Όρος το ακόλουθο μήνυμα:

EYΛOΓEITE.

ENHMEPΩNOYME OTI ΣHMEPA  METAMEΣONYKTIΩΣ 12.10′ ΠEMΠTHΣ TOY MEΓAΛOY KANONOΣ EOPTAZONTOΣ TOY AΓIOY AΛEΞIOY ANΘPΩΠOY TOY ΘEOY,

EKOIMHΘH

O ΓEPONTAΣ EΦPAIM IEPOMONAXOΣ ΔIKAIOΣ

 I.K.ΣKHTEΩΣ AΓIOY AΠOΣTOΛOY ANΔPEOY K ANTΩNIOY KAPYEΣ.

H KHΔEIA TOY ΣHMEPA ΠΕΜΠΤΗ  ΠPOΣ AΠOΓEYMA 15.00 ΣTHN ΣKHTH.

EYXEΣΘE…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Γάμος ομοφύλων: Η εκκλησιαστική διοίκηση συντάσσεται με τον Καίσαρα – Το ημερολόγιο της ντροπής

Η διοίκηση της Εκκλησίας αποφεύγει συστηματικά να εκφέρει Αγιογραφικό, Αγιοπατερικό και Εκκλησιαστικό λόγο, αρνούμενη να καταδικάσει τη φρικτή πτώση και αμαρτία της ομοφυλοφιλίας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.