Επικαιρότητα

Έκπληξη! Ανησυχία! Θυμός! Απογοήτευση! σχετικά με τα μέτρα που αποφάσισε η ΔΙΣ στην 1η συνεδρία Μαΐου

εικόνα άρθρου: Έκπληξη! Ανησυχία! Θυμός! Απογοήτευση! σχετικά με τα μέτρα που αποφάσισε η ΔΙΣ στην 1η συνεδρία Μαΐου

«Σκληροτράχηλοι και απερίτμητοι τῃ καρδία και τοις ωσίν…» (Πραξ. ζ΄ 51)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Διαβάζουμε την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και μας πλημμυρίζουν διαδοχικά: Έκπληξη! Ανησυχία! Θυμός! Απογοήτευση!

Έκπληξη για την ευελιξία και τη δημοσιοσχετίστικη αμεσότητα στήριξης στον Πατριάρχη. Ίδρωσε, βέβαια, το αυτί του απέναντι Σουλτάνου. Βρε λες οι γενναίοι της Ιεραρχίας να φερθούν σαν πνευματικοί ταγοί, να προκαλέσουν κάνα διπλωματικό επεισόδιο με την Άγκυρα; Ας πραγματοποιηθεί όμως, έστω και από “άγνοια κινδύνου”, η πνευματική τους αφύπνιση. 

Ανησυχία, όταν στην επόμενη παράγραφο συνεχίζουν αμετανόητοι το ίδιο βιολί περί “συμφωνίας με τους ειδικούς επιστήμονες” για την επαναλειτουργία των Ιερών Ναών. Η παροιμιώδης αναλγησία που επέδειξαν στο θέμα αυτό, ακυρώνοντας τις ελπίδες του πιστού λαού, τους άφηνε ένα περιθώριο ειλικρινούς μετάνοιας. Το θέμα της μετάδοσης του ιού θα φτάσει σύντομα στη Θεία Κοινωνία. Έχετε διαψεύσει κάθε προσδοκία του πιστού λαού για ορθόδοξη Ομολογία. Όταν θα σας ξαναζητήσουν οι ειδικοί επιστήμονες να κλείσετε τoυς Ναούς θα αντισταθείτε ή θα βρείτε πάλι κάποια βολική κρυψώνα να λουφάξετε… απαρηγόρητοι;

Θυμός, όταν για άλλο ένα κραυγαλέο θέμα νεοεποχίτικου ανθρωπισμού που κανιβαλίζει ψυχές, ετούτη τη φορά των ανυπεράσπιστων νηπίων, και που αφορά την εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο νηπιαγωγείο, η στάση τους για άλλη μια φορά περιορίζεται στην έκφραση επιφύλαξης, αγωνίας και προβληματισμού (;;;;;;). 

Δεν περνάει από το μυαλό τους να αφορισθεί ο υπουργός Παιδείας και κάθε ακαδημαϊκός “δάσκαλος” που πρεσβεύει αυτή την επαίσχυντη ιδέα;

Να αφορισθεί κάθε νηπιαγωγός και κάθε γονιός που θα διδάξει ή θα επιτρέψει ακόμη και από άγνοια ή αδιαφορία αυτό το παιδαγωγικό έγκλημα;

Να αφορισθεί ο Πρωθυπουργός ως Πρόεδρος της Κυβερνήσης, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αν υπογράψει τέτοιο νόμο;

Έχει ή δεν έχει πνευματική εξουσία η Ιεραρχία μας; 

Ανήκει ή δεν ανήκει στην ποιμαντική τους αποστολή η καταγγελία του νέου Ηρώδη της Νέας Εποχής και η κατακεραύνωση των πολιτικών που θα στοιχηθούν μαζί του;

Απογοήτευση, τέλος, για τον πνευματικό τους κατήφορο. Η δοκιμασία της συστολής του Αγίου Πνεύματος, από το Κολυμπάρι και μετά για τους ελληνορθόδοξους Ιεράρχες, ΔΕΝ γίνεται αντιληπτή από τους ίδιους. 

Έγραφε λοιπόν ο νυν εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου το 1995, καταγγέλοντας σήμερα με ορθόδοξο τρόπο τον ίδιο του τον εαυτό και το διοικητικό όργανο που εκπροσωπεί αύτανδρο:

Στα έργα των αγίων Πατέρων γίνεται λόγος για την απώλεια της καρδίας. Αυτό νοείται με την έννοια ότι στην καρδιά δεν ενεργεί η Χάρη του Χριστού, αλλά από κέντρο υπερφυσικό γίνεται κέντρο παραφυσικό. Η απώλεια της καρδίας είναι απώλεια της σωτηρίας.

Μια από τις ασθένειες της καρδιάς είναι η άγνοια και η λήθη. Η καρδιά, απωλέσασα την Χάρη του Θεού, έχει μια νέφωση, ένα γνόφο, ένα κάλυμμα. Είναι αυτό που παρατηρείται στους Ιουδαίους και στους αιρετικούς. Διαβάζουν την Γραφή αλλά τους είναι εντελώς ακατανόητη, γιατί η καρδιά είναι κεκαλυμμένη. «…αλλ᾿ έως σήμερον, ηνίκα αναγινώσκεται Μωϋσής, κάλυμμα επί την καρδίαν αυτών κείται» (Β΄ Κορ. γ΄, 15). Δια της καρδίας αποκτά κανείς βεβαιότητα του Θεού, στην καρδιά αποκαλύπτεται ο Θεός, λαλεί και ερμηνεύει τον λόγο Του. Όταν αυτή είναι κεκαλυμμένη, τότε ο άνθρωπος βρίσκεται σε σκοτάδι βαθύ. Και μια καρδιά που έχει άγνοια είναι άδης. «΄Αδης γαρ εστιν άγνοια· αμφότερα γαρ εισιν αφάνερα. Απώλεια δε εστι λήθη, διότι εξ υπαρχόντων απώλοντο»[2].

Ασθένεια της καρδίας είναι η σκληρότης και η πώρωση. Αφού δεν δέχεται την Χάρη του Θεού, που αλλοιώνει τα πάντα, παραμένει σε σκληρότητα. «Σκληροτράχηλοι και απερίτμητοι τῃ καρδία και τοις ωσίν…» είπε στους Ιουδαίους ο Πρωτομάρτυς Στέφανος (Πράξ. ζ΄, 51). 

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ 1, εκδ. Ι.Μ. Γενεθλίου της Θεοτόκου, 1995, σελ. 162 κ.εξ.)

Ο Χριστός Ανέστη, όμως, Σεβασμιώτατοι! Καλή μετάνοια!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
 π.Θεόδωρος Ζήσης, Προσβολή των δογμάτων της Εκκλησίας και της Ιερότητας των Ναών
Έντονη αντίθεση στις προθέσεις του Υπ. Παιδείας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από το Νηπιαγωγείο
– Ο βαθιά θρησκευόμενος Χαρδαλιάς και η ιδιότυπη πίστη του
– «Όλοι σχεδόν οι Μητροπολίτες της Ελλάδος… είναι Προδότες του Χριστού και της Εκκλησίας» Καλαβρύτων Αμβρόσιος
– Ακούσατε, ακούσατε! Ο Καίσαρας διέταξε να ανοίξουν οι Ναοί!
– Όταν η πολιτική των «ηπίων τόνων” γίνεται «νανούρισμα» για τον πιστό λαό
– Προσθέτουμε στους προβληματισμούς και τα ερωτήματα του μητροπολίτου Κερκύρας τη δική μας αγωνία
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Συνοδικά παραμύθια…
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.