Ελένη Παπασταματάκη

«Εκθρονίστε τον Πατριάρχη Μόσχας» – Η απαίτηση του ψευδεπίσκοπου Επιφάνιου

εικόνα άρθρου: «Εκθρονίστε τον Πατριάρχη Μόσχας» – Η απαίτηση του ψευδεπίσκοπου Επιφάνιου
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Καλεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να εξετάσει τις δραστηριότητες του Κυρίλλου που “κατά τη γνώμη τους” δεν συμμορφώνονται με τις αρχές της Ορθόδοξης Εκκλησιολογίας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Έχει ξεφύγει εντελώς! Ο λόγος είναι για τον Ψευδεπίσκοπο Επιφάνιο της σχισματικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο οποίος έκανε έκκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ζητώντας του να ξεκινήσει σε πανορθόδοξο επίπεδο, αναθεώρηση και καταδίκη των πραχθέντων του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου. Μάλιστα τόνισε πως πρέπει να καταδικαστεί το εθνοφυλετικό δόγμα που κηρύττει ο Κύριλλος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Επιφάνιος Ντουμένκο απέστειλε επιστολή στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αφού πρώτα είχε λάβει τη συνοδική έγκριση σύμφωνα με την οποία θεωρεί υπεύθυνο τον Ρωσίας Κύριλλο για τον πόλεμο στην Ουκρανία και για τον εθνοφυλετισμό που κυριαρχεί στη Ρωσία. Στήνει με απίστευτη αλαζονεία το κατηγορητήριο εις βάρος του Ρώσου Πατριάρχη συμπεραίνοντας ότι είναι ακατάλληλος για τη θέση που κατέχει, αφού το μόνο που κατάφερε τα χρόνια της πατριαρχίας του, ήταν να υποτάξει την Εκκλησία στο Ρωσικό κράτος!

Φωνάζει λοιπόν ο κλέφτης, για να φύγει ο νοικοκύρης. Παρακολουθούμε πως ένας αχειροτόνητος, ένας λαϊκός κατ’ ουσίαν, ο οποίος κατέλαβε αντικανονικά επισκοπική θέση συνεργώντας σε σχίσμα με το ψευδοαυτοκέφαλο που παραχώρησε παρανόμως και αντικανονικώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης, παριστάνει τον εκκλησιαστικό επιτηρητή απαιτώντας να ακολουθηθούν οι κανόνες! Μα ο πρώτος που θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τη θέση του κατά την εφαρμογή των Κανόνων, είναι ο ίδιος, ως ψευδεπίσκοπος και αχειροτόνητος.

Θίγει το θέμα του εθνοφυλετισμού και της ευθύνης του Ρώσου Πατριάρχη τη στιγμή που προεξάρχει μιας εθνοφυλετικής μανίας που ενεφύσησε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στη μειοψηφία των Ουκρανών. Υπάρχει πληθώρα δημοσιευμάτων από τις βιαιοπραγίες και τον απολυταρχισμό των εκτελεστών του Επιφανίου. Οι σύγχρονοι μάρτυρες της Ορθοδοξίας, Ουκρανοί αδερφοί μας το ομολογούν. «Ο μεγαλύτερός μας πόνος είναι οι κοινότητες που υποφέρουν από την επιθετική αρπαγή των εκκλησιών τους. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ο αριθμός τους ξεπερνά τις εκατό. Οι περισσότερες από αυτές τις κοινότητες είναι στη δυτική και κεντρική Ουκρανία, στις περιοχές Volyn, Rivne, Ternopil, Ivano-Frankivsk, Khmelnytsky, Zhytomyr, Lviv, Vinnitsa και Chernivtsi. Χρησιμοποιώντας την διοικητική πίεση και την αστυνομία, οι εκπροσώποι της «νέας εκκλησίας» πρόσφατα ξεκίνησαν την λεγόμενη μετάβαση των ενοριών της Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό τη δικαιοδοσία της. Όμως, αμφισβητείται η νομιμότητα αυτών των ενεργειών…», αναφέρει μεταξύ άλλων ο π. Ολέχ Τοτσίνσκι στην εισήγησή του στην Ημερίδα για το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο.

Επί σειρά ετών, Ρωμαιοκαθολικοί Ουνίτες, σχισματικοί καθαιρεμένοι και εθνικιστικά στοιχεία διώκουν την Ορθοδοξία, καθυβρίζουν, ξυλοκοπούν τους ιερείς και τους πιστούς, αρπάζουν τους ναούς και βανδαλίζουν τα ιερά κειμήλια μέχρι και σήμερα. Ο ίδιος προσωπικά ο Επιφάνιος Ντουμένκο ως μέλος του «Πατριαρχείου του Κιέβου» του Φιλάρετου εργάστηκε για δεκαετίες προκειμένου να παραμορφώσει την εκκλησιαστική πραγματικότητα στην Ουκρανία. Σήμερα, κατηγορεί τον Μόσχας Κύριλλο ότι υπέταξε την Εκκλησία στο Ρωσικό κράτος, όταν ο ίδιος ενδύθηκε την αρχιερατική στολή από τα χέρια του Ουνίτη, πρώην Προέδρου της Ουκρανίας, Ποροσένκο και των Αμερικανών αξιωματούχων. Καθυπέταξε και περιφρόνησε κάθε Ορθόδοξη αρχή και Ιερό Κανόνα προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία ως φιλόδοξος δελφίνος, πάντα με τη συμβολή άθεων, ουνιτών και άλλων εθνικιστών πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών αυτής της πολύπαθης χώρας.

Η ουνιτική ρίζα του και παπίζουσα καταβολή του φαίνονται και από το ότι απευθύνεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη σαν να είναι ο Πάπας της Ανατολής (βέβαια αυτό πιστεύουν αμφότεροι πατήρ και υιός, Βαρθολομαίος και Επιφάνιος). Και καθώς ο ίδιος αποτελεί τρανταχτή απόδειξη ότι η παρανομία και καταπάτηση των κανόνων και απόρριψη της Ορθόδοξης Εκκλησιολογίας θριαμβεύουν και κυριαρχούν σε αυτόν τον κόσμο, αποθρασύνεται περισσότερο και οδηγείται στα άκρα.

Καλεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους προκαθημένους των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, να εξετάσουν τις δραστηριότητες του Πατριάρχη της Ρωσίας που “κατά τη γνώμη τους” δεν συμμορφώνονται με τις αρχές της Ορθόδοξης Εκκλησιολογίας και απειλούν την ενότητα της Ορθοδοξίας και ως τέτοια αναφέρει:

· Την απόφαση για διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Ελλάδας και Κύπρου

· Την απόφαση δημιουργίας Εξαρχίας του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αφρική

Τέλος, ζητά να αφαιρέσουν το δικαίωμα από τον Πατριάρχη Κύριλλο να κατέχει τον πατριαρχικό θρόνο της Μόσχας. Μάλιστα! Ο παράνομος εισηγείται την αποπομπή του νόμιμου Πατριάρχη!

Ο υποτακτικός του Φαναρίου κινείται στη γραμμή του μέντορά του Βαρθολομαίου, καθώς ενθυμούμαστε την απειλή του Φαναριώτη να καταδικάσει τον Μητροπολίτη της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας Ονούφριο ως σφετεριστή και σχισματικό. Όπως αποκαλύφθηκε στη σχετική ανάρτηση της Κατάνυξης, υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ώστε η περιουσία της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Κιέβου να περιέλθει στη δικαιοδοσία του Επιφανίου και του Οικουμενικού θρόνου. Έχει τον τρόπο του ο πατήρ Βαρθολομαίος μέσω της σταυροπηγιακής οδού να αρπάξει τον πλούτο των ρωσικών ιστορικών Μονών!

Εν τέλει η ουσία βρίσκεται στην έκφραση που ο ίδιος ο Επιφάνιος χρησιμοποιεί στο έγγραφό του: «κατά τη γνώμη μας». Αυτό είναι που κυβερνά τον Ορθόδοξο κόσμο σήμερα δυστυχώς. Κατά τη γνώμη τους λοιπόν η Εκκλησιολογία. Κατά τη γνώμη τους Ιεροί Κανόνες. Κατά τη γνώμη τους συνοδικές αποφάσεις. Κατά τη γνώμη τους Ορθοδοξία.

Ως κατακλείδα παραθέτουμε τα φωτισμένα λόγια του μακαριστού πνευματικού πατέρα μας Νικολάου Μανώλη «Ἡ μάστιγα τῶν νοσηρῶν ἐγκεφάλων, πού μάχονται νά διαβάλλουν τήν Ὀρθόδοξη κανονικότητα, δέν ἔχει παρέλθει, οὔτε ἔχει θαφτεῖ μαζί μέ τό Οὐκρανικό Κακοκέφαλο. Ἀντίθετα, ἡ ἐκκλησιαστική κατρακύλα, ἀπέδειξε πώς τό ἕνα ἔκτροπο φέρνει τό ἄλλο, καί ξαφνικά γεννᾶται μία «Λερναία Ὕδρα» πού ἐπιδιώκει νά ἀφανίσει κάθε ψῆγμα Ὀρθοδοξίας. Κολυμπάρι, Οὐκρανικό, Κορωνοϊός, ἔχουν κοινό παρονομαστή τήν ἀπιστία στόν Κύριο ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστό».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η εισήγηση του π. Νικολάου Μανώλη στην Ημερίδα για το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο [ΒΙΝΤΕΟ-ΚΕΙΜΕΝΟ 2019]
Ανέχεται, λέει, ο σχισματικός τον κανονικό! “Δώσε θάρρος στον χωριάτη…”
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο δημιουργός του νέου Ουκρανικού Σχίσματος [ΒΙΝΤΕΟ]

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.