Επικαιρότητα

Ελεεινή δεσποτοκρατία στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας; 

εικόνα άρθρου: Ελεεινή δεσποτοκρατία στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας; 
Γράφει ο “Παρακαταθικός

Ο Αιτωλίας Δαμασκηνός θέλει τους κληρικούς του άβουλα ντουβάρια που θα αντηχούν τη δική του γνώμη;


Η είδηση ότι ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός απαγόρευσε στους ιερείς της Μητροπόλεως του να κηρύττουν με δικά τους λόγια αναγκάζοντάς τους να διαβάζουν το δικό του κήρυγμα σερβίρεται σαν αναφαίρετο δικαίωμα του οικείου Μητροπολίτη. 

Και στο παρελθόν θεολογικά καταρτισμένοι Μητροπολίτες έστελναν στις ενορίες και βοηθούσαν τους αγραμμάτους κληρικούς με το κήρυγμά τους.

Στην εποχή μας όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται από ποιμαντική ευαισθησία. Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας έχει ιερείς θεολογικά καταρτισμένους, με φόβο Θεού αλλά και πανεπιστημιακή παιδεία. Γιατί θεωρούνται εκ προοιμίου ανίκανοι να διακονήσουν τον λόγο του Θεού; 

Αυτή η ενέργεια θυμίζει βίαιες οριζόντιες μεθόδους λογοκρισίας ολοκληρωτικών καθεστώτων. Ένα κράτος, ένα κόμμα, μία η εφημερίδα του κόμματος, ένα ραδιόφωνο, μία τηλεόραση, μή τυχόν και ακουστεί κάπου, κάπως, μία διαφορετική άποψη από την επίσημη κομματική.  

Μετα το Κολυμπάρι, 

μετά το Ουκρανικό, 

μετά τις καραντίνες και τις λοιπές υποχρεωτικότητες, οι Εκκλησιαστικοί ταγοί λαμβάνουν τα μέτρα τους προληπτικά κατά του κατώτερου κλήρου στοχεύοντας στην “υπακοή” του υποτελούς, άβουλου και άλογου ποιμνίου. 

Έρχεται καυτός Σεπτέμβρης. 

Δεν έχουμε την πολυτέλεια αντιδράσεων, έτσι δεν είναι; 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

23 Απρ

Για την Δεσποτοκρατία

"Ἀπώτερος σκοπός; Ἡ ἐπιβολή τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τῆς Νέας Ἐποχῆς τοῦ Ἀντιχρίστου καί τῆς Μεταπατερικῆς Θεολογίας!"

Με παπικού τύπου αξιώσεις επιβάλλεται ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Δαμασκηνός

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Η Εκκλησία όχι μόνο προτρέπει τους ιερείς να μιλούν, να αντιδρούν και να αντιστέκονται όταν αιρετίζει η εκκλησιαστική τους αρχή, αλλά μάλιστα επαινεί τη διακοπή μνημόνευσης για θέματα πίστεως

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.