Ελένη Καμπούρη

Ελένη Καμπούρη, Να τι ζητώ από τον υποψήφιο Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη

εικόνα άρθρου: Ελένη Καμπούρη, Να τι ζητώ από τον υποψήφιο Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη

Ἀποκλειστικά γιά τό Katanixi. gr

Πλησιάζουν εκλογές. Είναι βέβαια δημοτικές και νομαρχιακές, καθώς και ευρωεκλογές, αλλά έχουν έντονο κομματικό άρωμα.

Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος αυτού του είδους οι εκλογές, κυρίως οι δημοτικές και νομαρχιακές, να στηρίζονται από τα κόμματα και οι υποψήφιοι να διαλέγουν παρατάξεις και να θέλουν κομματική στήριξη. Όταν θα πάω να ψηφίσω Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη για την πόλη μου, δε θέλω ο εκάστοτε υποψήφιος να ανήκει σε κάποιο κόμμα. Μ’ ενδιαφέρει ξεκάθαρα το τι σκοπεύει να κάνει, για να βοηθήσει την πόλη μου,την περιφέρεια στην οποία ανήκω και φυσικά αυτό θα έχει επίπτωση και στη σωστή λειτουργία της χώρας μου.  Αν και κανονικά αυτά θα έπρεπε να ισχύουν και στις εθνικές εκλογές.

Να λοιπόν τι ζητώ εγώ από τον υποψήφιο Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη (ή από τον υποψήφιο Πρωθυπουργό στις αντίστοιχες εθνικές εκλογές):

1)Να αγαπάει την Ορθοδοξία και να το αποδεικνύει καθημερινά με έργα θεάρεστα κι όχι με  αυτά που απλά θα χαϊδέψουν και θα νανουρίσουν τα αυτιά των ψηφοφόρων. Επίσης ο δημόσιος αλλά και ο ιδιωτικός βίος του να συνάδει με την ορθόδοξη ιδεολογία. Έχουμε φυσικά ανεξιθρησκεία και αυτό σημαίνει ότι σεβόμαστε την ελευθερία των ανθρώπων να θρησκεύουν όπως θέλουν, αρκεί αυτό να μην εναντιώνεται στα συμφέροντα, στον πολιτισμό και  την επίσημη θρησκεία της πατρίδας μου που είναι η Ορθοδοξία.

2)Να αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Να δηλώσει ξεκάθαρα ότι εναντιώνεται σε συμφωνίες τύπου Πρεσπών κι ότι δεν έχουν σκοπό να ξεπουλήσουν ούτε ένα πετραδάκι από τα αγιασμένα χώματα της πολύπαθης χώρας μου ούτε μία σταγόνα θάλασσας.

3)Να φανεί άξιος συνεχιστής των αγώνων που έδωσε ο Άγιος Δημήτριος για την πόλη μου και ο Παύλος Μελάς για την ελληνικότατη Μακεδονία μας.

4)Να φροντίζουν τους πολίτες και να λειτουργούν πάντα προς όφελός τους. Να σέβονται τη γνώμη μας και να μας αφουγκράζονται. Να προστατεύουν τα παιδιά, τις φυσιολογικές οικογένειες, τους ηλικιωμένους, τον αδύναμο, την ευπαθή ομάδα των ΑΜΕΑ. Οτιδήποτε φαύλο, ανήθικο,διαστροφικό οφείλουν να το πολεμούν και να το στηλιτεύουν. Να μας παρέχουν εκείνα τα αγαθά τα οποία θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη, περισσότερο λειτουργική και ποιοτικότερη.

5)Να αξιοποιήσουν την ψήφο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το ΝΑΙ τους να είναι τίμιο και αξιόπιστο και το ΟΧΙ τους να είναι λεβέντικο και ανδρείο.

6)Η Υγεία, η Παιδεία, οι Ένοπλες δυνάμεις, η Εκκλησία, η Δικαιοσύνη, οι Δημόσιες Υπηρεσίες να λειτουργούν για το καλό της ψυχής μου και όλης της οντότητάς μου. Δε θέλω να αισθάνομαι φόβο, ανασφάλεια, αδικία.

7)Να υπάρχει Πρόνοια για όλους τους πολίτες. Πρώτα για τους Έλληνες, αλλά και για όποιον θέλει να μείνει και να εργαστεί στη χώρα μου, αρκεί να είναι νόμιμος, τίμιος, να υπακούει στο Σύνταγμα και στους νόμους της χώρας μου και να έχει μία αξιοπρεπή και ενάρετη στάση ζωής έστω και αν η κουλτούρα του ή η θρησκεία του δεν είναι η ίδια με αυτή της πλειοψηφίας των Ελλήνων.

8)Να υπάρχει αληθινή Δημοκρατία και σεβασμός ανάμεσα στους πολίτες. Θέλω οι πολιτικοί που εξελέγησαν από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού να αποτελούν αληθινό και σωστό πρότυπο για μένα,την οικογένειά μου αλλά και όλους τους πολίτες της χώρας μου.

9)Να έχω μια όμορφη και καθαρή πόλη, ένα κράτος ευέλικτο, τίμιους πολίτες, τίμιους εκπροσώπους στην Βουλή, ισοτιμία,ηρεμία, ασφάλεια και γαλήνη.

10) Aισθάνομαι υπερηφάνεια που η Πατρίδα μου ήταν το λίκνο του πολιτισμού και θα ήθελα να κάνουμε τα πάντα, ώστε να το διατηρήσουμε. Να μη φοβάμαι να πω ότι είμαι Ορθόδοξη Ελληνίδα Μακεδόνισσα,ότι είμαι straight και είμαι παντρεμένη. Γιατί να με θεωρούν ότι είμαι ομοφοβική, ταλιμπάν, οπισθοδρομική λόγω των φυσιολογικών επιλογών μου;

Ακούστε με λοιπόν, αγαπητοί υποψήφιοι Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι. Δεν έχετε το δικαίωμα να με αγνοήσετε, γιατί εγώ σας εξέλεξα και οφείλετε να είστε σωστοί,έντιμοι και αξιόπιστοι απέναντί μου. Δουλέψτε σκληρά για να κάνετε την πόλη μου και τη χώρα μου καλύτερη κι εγώ θα είμαι αρωγός στο δύσκολο έργο σας. Αν όχι, τότε έχω όλο το δικαίωμα να σας ελέγξω και να σας καταψηφίσω στις επόμενες εκλογές και να σας στείλω στο σπίτι σας. Αυτό δε με κάνει φασίστρια όπως ίσως θα σας βόλευε, αλλά μία Ελληνίδα πολίτη η οποία έχει άποψη έστω και διαφορετική από τη δική σας. Σεβαστείτε με όπως σας σέβομαι κι εγώ και να θυμάστε πάντα ότι ο αληθινός Διαχειριστής και Ηγούμενος της πόλης μου είναι ο Άγιος Δημήτριος και ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς. Επικαλεστείτε τους και τότε θα δείτε να ανθίζει το έργο σας.

Αναρωτιέμαι…..αν αυτά που ζητάω είναι ουτοπία ή εφικτή πραγματικότητα;

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.