Επικαιρότητα

Ελλάδα: Θρήνος για την πτώση της νέας Ιερουσαλήμ 

εικόνα άρθρου: Ελλάδα: Θρήνος για την πτώση της νέας Ιερουσαλήμ 
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Ηθικοί αυτουργοί… Επίσκοποι και Πατριάρχες…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η πάλαι ορθόδοξη Ελλάδα μας έχει μετατραπεί σε «Σε μωσαϊκό θρησκειών». Εκείνο που έχει σημασία είναι να αναζητήσουμε όχι μόνο την ορθόδοξη θέση απέναντι στις αιρέσεις που έχουν αγκιστρωθεί στη χώρα μας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι κατ’ όνομα ορθόδοξοι Επίσκοποι και Πατριάρχες συνδράμουν στο έργο αυτό.

Τους περισσότερους θρησκευτικούς ναούς μετά την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού διαθέτουν οι ισλαμιστές

Ο π.Θεόδωρος Ζήσης, ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, στο βιβλίο του με τίτλο «Διαθρησκειακές Συναντήσεις-Άρνηση του Ευαγγελίου και προσβολή των Αγίων Μαρτύρων», γράφει τα εξής σπουδαία και σημαντικά: «Το Ισλάμ ουσιαστικώς είναι η εκδίκηση του Ιουδαϊσμού εναντίον του Χριστιανισμού, είναι κρυπτοϊουδαϊκή αίρεση, που συγκαλύπτει απλώς την πραγματικότητα με μερικά στοιχεία, όχι βασικά, που έχει πάρει από τον Χριστιανισμό. Με το Ισλάμ επανερχόμαστε εις τα παλαιά, καταργείται η «καινή κτίσις», δεν γονιμοποιείται η ανθρωπότης από τα χαρίσματα και τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, παραμένει όχι απλώς στείρα και άκαρπος, αλλά κακότεχνος και κακόκαρπος, και ας ψάχνουν οι της πανθρησκείας να βρουν καρπούς και θετικά στοιχεία σε όλες τις θρησκείες».

Είναι αλήθεια ότι πολλοί από τους Αγίους της πίστης μας έζησαν και εποχές ισλαμοκρατούμενες, συναντήθηκαν και συζήτησαν με Μουσουλμάνους, όμως οι συναντήσεις αυτές δεν είχαν καμία σχέση με τις διαθρησκειακές συναντήσεις των συγκρητιστών.

Ο π.Θεόδωρος στη μελέτη του παραθέτει πλήθος αγίων που αγωνίστηκαν κατά του Ισλάμ αλλά και νεομαρτύρων που έδωσαν τη ζωή τους για την αληθινή πίστη. Συγκεκριμένα, παραθέτει τη δογματική επιστολή του Αγίου Μάξιμου του Ομολογητή προς τον Πέτρο Ιλλούστριο, στην οποία συστήνει εμμονή στην ορθόδοξη πίστη, ώστε με σύμμαχο τον Θεό να αποφύγει η αυτοκρατορία τον νέο κίνδυνο του Ισλάμ. «Γράφει λοιπόν ότι το χειρότερο κακό στον κόσμο, στην οικουμένη, ήταν τότε η εμφάνιση του Ισλάμ, το οποίο με πολλή αγριότητα στρέφεται εναντίον της πολιτισμένης ανθρωπότητος και την καταστρέφει. Πρόκειται για παραφυάδα του Ιουδαϊσμού, που αρέσκεται στις αιματοχυσίες, στις θανατώσεις ανθρώπων, με τις οποίες μάλιστα νομίζει ότι ευαρεστεί τον Θεό. Αυτά τα οποία απεχθάνεται ο Θεός, με αυτά το Ισλάμ λατρεύει τον Θεό. Είναι ο πλέον άπιστος λαός, προπομπός και πρόδρομος του Αντιχρίστου. Αγνόησε το σωτηριώδες έργο του Χριστού και αδιάντροπα διώκει την πίστη και την αρετή, από φθόνο και βασκανία, γιατί χωλαίνει και στα δύο· προδίδει την πίστη και την αρετή, «υπερηφανίας χάριν και ηδονής, ως αποστάτης λαός και μωρός και έθνος απαίδευτον». Σ’ αυτές τις δύο κακίες, την υπερηφάνεια και την ηδονή έχει διαμοιράσει την ζωή· η υπερηφάνεια τον οδηγεί σε αποστασία από τον Θεό, ενώ η ηδονή σε καταφρόνηση του πλησίον, σε μισανθρωπία, «ίνα και Θεός αυτώ και κτίσις υβρίζηται· ο μεν καταφρονούμενος, η δε, φθειρομένη τοις αυτού μιασμοίς των επιτηδευμάτων». Κατά τον Άγιο Μάξιμο ο Θεός επέτρεψε στο «απηνές και αλλόκοτον έθνος» να σηκώσει το χέρι του εναντίον των Χριστιανών, εξ αιτίας του ότι δεν πολιτεύονται οι Χριστιανοί αξίως του Ευαγγελίου και έχουν περιπέσει σε πλήθος αμαρτιών».

Δυστυχώς οι σημερινοί εκκλησιαστικοί άρχοντες δεν ακολουθούν το παράδειγμα του Αγίου Μαξίμου ή του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, του Άγιου Γρηγορίου του Παλαμά, του Ιωσήφ Βρυέννιου, του Γενναδίου Σχολαρίου, των οποίων τη σθεναρή αντίσταση κατά του Ισλάμ μπορεί να διαβάσει αναλυτικά κανείς στο βιβλίο Διαθρησκειακές συναντήσεις Άρνηση του Ευαγγελίου και προσβολή των Αγίων Μαρτύρων (που διατίθεται εδώ). 

Οι αγώνες των αγίων όμως και το αίμα των μαρτύρων δεν έχει αξία για τους Οικουμενιστές. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης το 2009 μετέβη στην Ατλάντα των ΗΠΑ, επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Coca-Cola κ. Muhtar Kent και του προσέφερε ένα κοράνι, λέγοντας «Ἔχω ἕνα μικρό ἀναμνηστικό. Μικρό καί σπουδαῖο. Ἀναμνηστικό (γιά) τόν Muhtar. Αὐτό εἶναι τό Ἅγιο Κοράνιο, τό ἱερό βιβλίο τῶν μουσουλμάνων ἀδελφῶν μας»

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο οποίος χαρακτηρίζεται φίλος των Μουσουλμάνος και εχθρός των Χριστιανών, δώρισε το Κοράνι στον Πρόεδρο της Σουδανικής Δημοκρατίας το έτος 2010. Την πράξη αυτή μιμήθηκε αργότερα και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, κ.Άνθιμος. Το 2018, ο κ.Θεόδωρος εξέφρασε τη θέση ότι «μέσα στους ιερούς ναούς μας λατρεύεται ο Θεός, όπως και στα ιερά τζαμιά λατρεύεται από το Κοράνι ο Θεός!». Τον Οκτώβριο του 2018, οι Μητροπολίτες Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως Βαρνάβας και Δράμας Παύλος μαζί με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του Αγίου Όρους Αρχιμ. Πέτρο επισκέφτηκαν μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη ανακαινισμένη Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Ματσούκα Τραπεζούντας, ένα μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τραπεζούντα. Εκεί, μαζί με τον ιμάμη της περιοχής, συμπροσευχήθηκαν για τον μουσουλμάνο παππού του επιχειρηματία Εφκάν Μπασκάν. Φέτος, την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, όπου οι Ορθόδοξοι χριστιανοί τιμούν την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο κ.Θεόδωρος υποδέχτηκε μεταξύ άλλων, Αιγύπτιους ιμάμηδες, στο Πατριαρχικό Μέγαρο. Το 2019 ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος κήρυξε τα εξής: «Ως βιβλίο πολιτισμού ο καθένας πρέπει να διαβάσει το Κοράνι, και δεν έχει να χάσει τίποτα, γιατί όμως ένας Ευρωπαίος όταν διαβάζει το Κοράνι γίνεται τζιχαντιστής; Έχει χάσει το νόημα της ζωής και μέσα από το Κοράνι που ευκολύνει τα πράγματα νομίζει ότι μπορεί να βρει νόημα στη ζωή του».

Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου η Εκκλησία της Ελλάδος και οι Ισραηλιτικές Κοινότητες

O π.Θεόδωρος Ζήσης στο ίδιο βιβλίο του παραθέτει τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς που αποδίδει η υμνογραφία μας στους Εβραίους: «Ερανιζόμενοι από μερικούς μόνον ύμνους της Μ. Εβδομάδος βλέπουμε να χαρακτηρίζονται οι Ιουδαίοι ως «αλαζών και μιαιφόνος λαός» ως «φθονερός αλάστωρ, φόνου πλήρης λαός», «αραβιανόν, σκολιώτατον γένος Εβραίων», «ολέθριος σπείρα θεοστυγών, πονηρευομένων, «θεοκτόνων συναγωγή», «των δικαίων φονευταί», «θεομάχοι», «θεοκτόνοι», «παράνομοι», «πονηρόν συνέδριον», «άνομοι και άπιστοι», «γενεά άπιστος και μοιχαλίς», «κατάκριτος συναγωγή».

Επίσης, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μίλησε με μεγάλη σοφία για την κακία των Εβραίων: «Καί τώρα μή δυνάμενοι οἱ Ἑβραῖοι νά τόν μετασταυρώσουν τόν Χριστόν, κάθε Μεγάλην Παρασκευήν τόν κάνουν ἀπό κερέ καί τόν σταυρώνουν, καί ὕστερα τόν καίουν· ἢ παίρνουν ἕνα ἀρνί καί τό κτυποῦν μέ τά μαχαίρια καί τό σταυρώνουν ἀντί τοῦ Χριστοῦ. Ἀκούετε κακίαν τῶν Ἑβραίων καί τοῦ διαβόλου; Καθώς γεννηθῆ τό Ἑβραιόπαιδον, ἀντί νά τό μαθαίνουν νά προσκυνῇ τόν Θεόν, οἱ Ἑβραῖοι, παρακινούμενοι ἀπό τόν πατέρα των διάβολον, εὐθύς ὁπού γεννηθῆ, τό μαθαίνουν νά βλασφημᾷ καί νά ἀναθεματίζῃ τόν Χριστόν μας καί τήν Παναγίαν μας· καί ἐξοδεύουν πενήντα, ἑκατόν πουγγιά νά εὕρουν κανένα χριστιανόπουλο νά τό σφάξουν, νά πάρουν τό αἷμα του, καέ μέ ἐκεῖνο νά κοινωνοῦν.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εκτός από αδελφός των Μουσουλμάνων είναι και αδελφός των Εβραίων (και όλων των υπόλοιπων αιρέσεων φυσικά)

Το 2009 είπε τα εξής: «Εὐλογημένη συναγωγή… Ἔχουμε μόνο κοινά σημεῖα, πού μας ἑνώνουν, ὅπως οἱ ἱερές Γραφές, πού λατρεύουμε, οἱ Πατριάρχες καί οἱ Προφῆτες, πού τιμοῦμε…»!

«Δέν ὑπάρχει ἀμφιβολία στό μυαλό μας πώς ἕνας διαθρησκευτικός διάλογος εἶναι εὐθύνη καί ὑποχρέωση ὅλων τῶν θρησκευτικῶν ἡγετῶν τῆς ἐποχῆς μας. Διότι, δέν ἔχουμε μόνο κοινά σημεῖα, πού μας ἑνώνουν, ὅπως οἱ ἱερές Γραφές, πού λατρεύουμε, οἱ Πατριάρχες καί οἱ Προφῆτες, πού τιμοῦμε, ἀλλά ἔχουμε καί κοινά θέματα, πού πρέπει νά ἀντιμετωπίσουμε στόν κόσμο». 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.Ελπιδοφόρος ακολούθησε τα βήματα του μέντορά του, Βαρθολομαίου, διότι την παραμονή της ενθρόνισής του βρέθηκε σε συναγωγή. Αργότερα, ευχήθηκε όλους τους Εβραίους καλή Ημέρα Εξιλασμού.

Δεν χρειάζεται να παραθέσει κανείς κάθε αιρετικό λόγο που εξαγορεύτηκε από τα χείλη των ψευδεπισκόπων, για να αποδείξει ότι ολόκληρη η ιερατική τους πορεία είναι σύμφυτη με τις αρχές της Πανθρησκείας. 

Αλλά, εκτός από τους πρωτεργάτες του Οικουμενισμού, τι ευθύνες έχουν όσοι εόρτασαν το Πάσχα του 2021 αντικανονικά, δηλαδή το Μέγα Σάββατο, το οποίο φέτος συνέπιπτε με το Νομικό Φάσκα (Πάσχα) των Εβραίων. Βάσει του Ζ’ Κανόνα των Αγίων Αποστόλων, κάθε Αρχιερέας ή άλλος Κληρικός που τελεί το Πάσχα την ίδια μέρα με τους Ιουδαίους, υπόκειται σε ποινή καθαίρεσης:

“Εἴ τις ἐπίσκοπος, ἢ πρεσβύτερος, ἢ διάκονος, τήν ἁγίαν τοῦ Πάσχα ἡμέραν πρό τῆς ἐαρινῆς ἰσημερίας μετά Ἰουδαίων ἐπιτελέσοι, καθαιρείσθω”.

Βουδιστική στούπα με θέα τον Κορινθιακό κόλπο

Ο μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος πραγματοποίησε σχετική ομιλία για τον Βουδισμό βαραίνοντας ακόμα περισσότερο των τράχηλο όσων του αποδίδουν σωτηριολογικό σκοπό. Λέει συγκεκριμένα: «Και επειδή ο Βουδισμός διδάσκει εκρίζωση της επιθυμίας, όχι μεταβολή του κακού, δεν βοηθάει στην βελτίωση της καταστάσεως της ανθρωπότητος. Δεν καταπολεμεί το κακό. Ζητεί μόνον να διατίθεται ο άνθρωπος αδιαφόρως απέναντι του κακού και απέναντι του φαινομένου και των γεγονότων. Ο Βούδας υποτιμά τις γυναίκες. Ο Χριστιανισμός θεωρεί τη γυναίκα ισότιμη με τον άνδρα «οὐκ ἔνι ἄρσεν καί θῆλυ· πάντες γάρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ». Ο Βουδισμός θέτει τα ζώα στην ίδια μοίρα με τους ανθρώπους και απαγορεύει να πατήσεις ένα μυρμήγκι, αλλά τα ζώα δεν έχουν λογική, δεν έχουν συνείδηση της υπάρξεώς τους. Άρα, είναι κατώτερα από τον άνθρωπο που έχει λογική και συνείδηση της υπάρξεώς του. Ο Χριστιανισμός διδάσκει ότι τα ζώα είναι κατώτερα και ότι ο άνθρωπος έγινε για να άρχει των ζώων και ότι τα ζώα πρέπει να υπηρετούν τον άνθρωπο. Δεν είναι αμαρτία, τόσα ζώα, τόσες αγελάδες μέσα στο Δελχί να κυκλοφορούν μέσα τους δρόμους και τις λεωφόρους και τις πλατείες και να μην σφάζεται μία αγελάδα και να πεθαίνουν οι άνθρωποι από την πείνα;

Ο Βούδας είπαμε ότι εδίδαξε απαγόρευση κρεοφαγίας αλλά η ιστορία του λέγει ότι έφαγε τεμάχιο χοιρινού κρέατος και αρρώστησε και απέθανε. Η ευσπλαχνία στον βουδισμό είπαμε ότι είναι μία ψυχρή εύνοια, χωρίς προσωπικό ενδιαφέρον για τον θλιβόμενο άνθρωπο. Η ευσπλαχνία στον Χριστιανισμό είναι ένα συναίσθημα που κάνει τον άλλο άνθρωπο να συμπάσχει μαζί με τον πάσχοντα αδελφό. Η αγάπη, είπαμε, για την οποία ομιλούν οι μεταφρασταί βουδιστικών κειμένων, δεν είναι πραγματική αγάπη. Είναι απλώς μία απάθεια, μία αδιαφορία, ενώ στον Χριστιανισμό, η αγάπη είναι το πλουσιότερο συναίσθημα και είναι και αυτοθυσία η αγάπη. Θυσία και αυτοθυσία.

Το νιρβάνα, αν είναι εκμηδένισις του ανθρώπου, τι απαισιότερο μπορεί να υπάρξει; 

Ο Βουδισμός είναι μία μηδενιστική θρησκεία. Μηδενισμός… Απαίσια θρησκεία πέρα για πέρα. Εάν κατά την άλλη γνώμη, το νιρβάνα είναι μία κατάστασις μακαριότητος, πάλι δεν μας ικανοποιεί. Γιατί; Διότι, ο Βουδισμός διδάσκει, ότι το ατομικό εγώ, όταν έρθει στην κατάσταση του νιρβάνα, διαλύεται, χάνεται μέσα στο γενικό, στο απόλυτο εγώ. Ο άνθρωπος δεν έχει συνείδηση της υπάρξεώς του, ούτε βλέπει, ούτε ακούει, ούτε μπορεί να κάνει τίποτε. Γίνεται μία απόσβεσις του προσωπικού εγώ. Και τι μακαριότις θα είναι αυτή, αν ο άνθρωπος προσωπικώς δεν αισθάνεται ευτυχία. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους μακαριότις είναι αυτή, όταν το προσωπικό εγώ, διαλύεται μέσα στο απόλυτο εγώ. Και ο άνθρωπος ούτε ακούει, ούτε καταλαβαίνει, ούτε μπορεί να κάνει τίποτα.

Απαισιοτάτη θρησκεία είναι επίσης ο βουδισμός γιατί αρνείται την ύπαρξη Θεού. Θεός, λέγει, δεν υπάρχει. Γι’ αυτό δεν έπρεπε καν να ονομάζεται θρησκεία, αλλά φιλοσοφία. Αλλά είπαμε ότι αρνείται και την ύπαρξη ψυχής ως πνευματικής και αναλλοιώτου και αθανάτου οντότητος. Αρνείται τον Θεό, αρνείται κατ’ ουσία και τον άνθρωπο. 

Θα μπορούσε να κηδεύσει κανείς τον βουδισμό και να βάλει επάνω μία ψυχρή πλάκα επάνω και να γράψει: μηδέν 

(…) Κατά τους νεοτέρους χρόνους επήλθε μεταβολή στον Βουδισμό. Οι νεότεροι μετάβαλαν ουσιωδώς τη διδασκαλία του Βουδισμού και έτσι στον βόρειο Βουδισμό που έχει κέντρο το Θιβέτ, έχουν εισέλθει άπειρες θεότητες. Ο παλαιός βουδισμός, δεν παραδέχεται κανέναν Θεό. Ο νεότερος, βόρειος Βουδισμός, παραδέχεται άπειρες Θεότητες. Ο Χριστιανισμός έναν Θεό κηρύττει. Μπορούμε να παραδεχθούμε την ύπαρξη απείρων Θεών; Η ενότις του σύμπαντος αποδεικνύει ότι ένας Θεός υπάρχει. Αν υπήρχαν πολλοί θεοί, θα συγκρούονταν και τα άστρα, τα έργα των πολλών θεών θα συγκρούονταν. Η ενότις του σύμπαντος είναι απόδειξη της υπάρξεως ενός Θεού. Η έννοια του Θεού, συνδέεται με τη έννοια του απείρου. Είναι ένα ον Θεός, είναι άπειρος. Αλλά, πολλοί θεοί, πολλά άπειρα. Πολλά άπειρα, αποκλείουν το ένα το άλλο. Δεν μπορεί να υπάρχουν πολλά άπειρα. Ένας λοιπόν Θεός υπάρχει. Αποδεικνύεται και από την έννοια του απείρου που συνδέεται με την έννοια του Θεού και Ένα Θεό διδάσκει ο Χριστιανισμός. 

Ο Βούδας ήταν απλός άνθρωπος. Δεν ήταν σωτήρ και λυτρωτής, απλώς κήρυττε έναν τρόπο λυτρώσεως κατά τη γνώμη του. Τους νεοτέρους χρόνους θεοποιήθηκε και λατρεύεται ως Θεός. Ε λοιπόν σας ερωτώ, μια θρησκεία που παλαιά δεν είχε κανένα Θεό, κατόπιν άλλαξε τα δόγματα και έχει απειρία θεών, που παλαιά πίστευε ότι ο Βούδας είναι άνθρωπος και τώρα κηρύττει ότι ο Βούδας είναι Θεός, που παλαιά έλεγε 6 μετενσαρκώσεις είχε ο Βούδας και τώρα λέγει 550 μετενσαρκώσεις έχει ο Βούδας, μπορεί να είναι αληθινή θρησκεία; Θρησκεία που αλλάζει δογματική διδασκαλία δεν είναι αληθινή θρησκεία».

Όλα αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για τους Οικουμενιστές, oι οποίοι βέβαια δεν θα μπορούσαν να εξαιρέσουν τον βουδισμό από τη θεωρία των κλάδων. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μάλιστα έγραψε τα εξής στο παπικό περιοδικό «The National Catholic Reporter» (in the January 21, 1977) για τη μέλλουσα “σύνοδο” που επιθυμούσε να συγκαλέσει: «Ἐπίσης, ἡ Σύνοδος θά σημάνῃ τό ἄνοιγμα τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας εἰς τάς μή Χριστιανικάς θρησκείας καί εἰς ὁλόκληρον τήν ἀνθρωπό́τητα. Αὐτό σημαίνει μίαν νέαν στάσιν έναντι τοῦ Ἰσλάμ, τοῦ Βουδισμοῦ, τοῦ σύγχρόνου πολιτισμοῦ καί ὅσον ἀφορᾷ τάς ἐπιδιώξεις διά ἀδελφότητα χωρίς ρατσιστικάς διακρίσεις … μέ ἄλλα λόγια θά σημάνῃ τό τέλος δώδεκα αἰώνων ἀπομονώσεως τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας».

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς πώς μπορεί να υφίσταται η αρχή της περιεκτικότητας, δηλαδή η συνύπαρξη στην ίδια Εκκλησία μελών που πιστεύουν διαφορετικά ή αντίθετα δόγματα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον αρχ. Γεώργιο Καψάνη, «Ἐάν ἡ περιεκτικότης (γνώρισμα τῆς ἀπιστίας καί τοῦ συγκρητισμοῦ) ἐπικρατήση καί στόν ὀρθόδοξο χῶρο, θά πρέπει νά θρηνήσουμε γιά τήν πτῶσι τῆς νέας Ἱερουσαλήμ καί τήν νέα βαβυλώνιο αἰχμαλωσία τοῦ νέου Ἰσραήλ τῆς Χάριτος».

Η Εκκλησία έχει καταδικάσει τους αιρετικούς και τους έχει αναθεματίσει, όπως ακούμε να εκφωνούνται τα αναθέματα την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Επειδή όμως, αυτός ακριβώς είναι ο στόχος των εχθρών της Ορθοδοξίας, η εκκλησιοποίηση όλων των αιρέσεων και η ιδέα πως η Ορθοδοξία είναι μία επιμέρους αλήθεια, χρειάζεται να ονοματίζουμε και να καταδικάζουμε την συνκεφαλαίωση όλων των αιρέσεων, την Παναίρεση δηλαδή του Οικουμενισμού, η οποία φυσικά δεν αναγράφεται στο δημοσίευμα που σχολιάζουμε. 

Άραγε έχει κάποιος ποιμένας την πίστη του Καντιώτη να αναφωνήσει το «Μασόνοι δέν θά περάσετε, ἄθεοι κομμουνισταί δέν θά περάσετε, χιλιασταί ἰεχωβῖτες δέν θά περάσετε, φράγκοι δέν θά περάσετε, προτεστάντες δέν θά περάσετε. Ὄχι. Θά μείνουμε ἐδῶ φρουροί στό φρούριο, μικροί καί μεγάλοι, μία ψυχή, ἕνας λαός» ή η πλειονότητα αυτών στέκονται μπροστά στο άγιο θυσιαστήριο και ομολογούν πως έχουν την ίδια πίστη με τον αιρετίζοντα Επίσκοπό τους και τον ηγέτη της συγκρητιστικής θεολογίας, Πατριάρχη Βαρθολομαίο;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Το Κοράνι στα Ελληνικά έφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Κω
Μεγαλύτερη βλασφημία από Αρχιερέα δεν ακούστηκε ποτέ! Περισσότερο Κόπτης και υιός της Πανθρησκείας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας
Το σύμβολο της Πανθρησκείας: Ο Ελπιδοφόρος
Νέο οικουμενιστικό παραμυθάκι: “Αρχοντώνης και ο Άρχοντας”

Σχετικά άρθρα

Οικουμενισμός εντός των τειχών

Επαναλαμβάνονται οι αντικανονικές συμπροσευχές με αντιπροσωπείες εκατέρωθεν στις «πρωτόθρονες» εορτές Ρώμης και Φαναρίου Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.