Επικαιρότητα

Έλληνας Αρχιμανδρίτης θα χειροτονηθεί «επίσκοπος» από τους σχισματικούς στην Ουκρανία

εικόνα άρθρου: Έλληνας Αρχιμανδρίτης θα χειροτονηθεί «επίσκοπος» από τους σχισματικούς στην Ουκρανία

σ.σ. Μετά το Σχίσμα του Ημερολογίου, το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ρίπτει για άλλη μια φορά τα απορρίμματά του στην Ελλάδα. Τεράστιες οι ευθύνες της διοικούσης Εκκλησίας της Ελλάδος.

Από το εν Ελλάδι Αμερικανικό πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων Ρομφαία μαθαίνουμε ότι επίκειται «Εκλογή Έλληνα Επισκόπου στην Ουκρανία!» 

Ντρεπόμαστε για αυτά που διαβάζουμε αλλά ήταν αναμενόμενο ότι τα πράγματα θα έφταναν ως εδώ όσο η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έπαιρνε εξαρχής ξεκάθαρη καταδικαστική απόφαση στο θέμα των Ουκρανών σχισματικών. Μία διοικούσα Εκκλησία η οποία απ’ ότι φαίνεται έχει συνηθίσει να διαπραγματεύεται τα αδιαπραγμάτευτα εκκλησιαστικά θέματα, διασπώντας την ενότητα στην Εκκλησία

Όταν με το καλημέρα σας κινητοποιήθηκαν οι Δούρειοι εν Ελλάδι «πατριαρχικοί» Ίπποι σε δύο (αν θυμάμαι καλά) Μητροπόλεις και μνημόνευσαν τον σχισματικό Επιφάνιο, όλοι είδαν τι ερχόταν εκτός από την διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος! Ακολούθησαν οι Δούρειοι «πατριαρχικοί» Ίπποι στο Άγιον Όρος, οι οποίοι κοινώνησαν και αυτοί με τους σχισματικούς. Τίποτα πάλι η διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος. Εμφανίστηκε μετά και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος ως «λαγός» να «κανονικοποιήσει» και να «θεολογικοποιήσει» τις αυθαιρεσίες του Φαναρίου. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι να επιχειρηματολογήσει κανείς για το κατά πόσο τελικά «πιέζεται» η Εκκλησία της Ελλάδος. Όλη αυτή η αδιαφορία που επιτρέπει στον «εχθρό» να ανοίγει συνεχώς μέτωπα δείχνει ότι τόσον καιρό μεθοδευόταν απλά μία βρώμικη συμφωνία

Ποιός θα το περίμενε, ότι Έλληνας Αρχιμανδρίτης θα δεχόταν να χειροτονηθεί από τους σχισματικούς! Να υποθέσουμε ότι θα τον «αποδεσμεύσει» η Εκκλησία της Ελλάδος για να πάει στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως-αφού Εκκλησία της Ελλάδος και Ουκρανοί σχισματικοί δεν κοινωνούν- και από εκεί στους σχισματικούς;

Ή θα γίνει όπως έγινε στην Ουκρανία με τους δύο «Μητροπολίτες» που αυτομόλησαν στους σχισματικούς; Να υπενθυμίσω ότι ο ένας από τους δύο εμφάνισε γράμμα του πατριάρχη Βαρθολομαίου με ημερομηνία την παραμονή της «ενωτικής συνόδου», στο οποίο ο πατριάρχης Βαρθολομαίος τον δεχόταν στην επικράτεια της Κωνσταντινουπόλεως. Σύμφωνα με την Strana.ua το ίδιο γράμμα έλαβε και ο άλλος. Οι «Μητροπολίτες» αυτοί στην αρχή δεν είχαν «αποδεσμευτεί» κανονικά από την Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας. Μετά φυσικά ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΑΝ. Να υποθέσουμε ότι ΤΟ ΙΔΙΟ θα πράξει και η Εκκλησία της Ελλάδος για τον εν λόγω Αρχιμανδρίτη;;


Η είδηση όπως δημοσιεύτηκε από το αμερικανικό πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων Ρομφαία:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εκλογή Έλληνα Επισκόπου στην Ουκρανία!

Του Αιμίλιου Πολυγένη

«Επιφανής» κληρικός και δεινός Ιεροκήρυκας μεγάλης Ιεράς Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ετοιμάζεται προς Αρχιερωσύνη από την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, η εκλογή του Έλληνα Αρχιμανδρίτη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαϊου.

H Romfea.gr για ευνόητους λόγους, δεν δημοσιεύει το όνομα του εν λόγω κληρικού, ο οποίος φαίνεται να παίξει ρόλο μεσολαβητή μεταξύ Φαναρίου και Κιέβου.

Στην εις Επίσκοπον χειροτονία του, που θα λάβει χώρα μάλλον το Σάββατο 25 Μαϊου θα συμμετέχουν υψηλές Πατριαρχικές παρουσίες.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, έχει στην ατζέντα του την ισχυροποίηση των δεσμών με την Κωνσταντινούπολη, ενώ έχει θέσει στο τραπέζι να εκλεγούν και άλλοι Έλληνες Επίσκοποι.

Μια τέτοια επιλογή σε πρώτη φάση θα δημιουργήσει περαιτέρω προστριβές με το Πατριαρχείο της Μόσχας, η και κάποιες εσωτερικές αντιδράσεις στην Ουκρανία.

Ίσως όμως θα παίξει καταλυτικό ρόλο τόσο στην ενδυνάμωση των σχέσεων με όλα τα Ελληνόφωνα Πατριαρχεία και Εκκλησίες, αλλά θα προσδώσει επίσης έναν οικουμενικό χαρακτήρα στη νεοσυσταθείσα Εκκλησία της Ουκρανίας.

Τέλος, αυτό φαίνεται ότι θα ενισχύσει το προφίλ της, για λύση του ουκρανικού προβλήματος και της αποδοχής από τις Σλαβόφωνες Εκκλησίες.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Στα Γρεβενά μεταλλάχθηκε το “τιμή Αγίου, μίμηση Αγίου” με την “ιρλανδική γιορτή” του Αγίου Πατρικίου

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Επί πέντε μέρες στα Γρεβενά όλη η πόλη κινούνταν σε τρελούς ρυθμούς, γιορτάζοντας το “Happy Patrick’s Day”, με τα δρώμενα να παραπέμπουν σε καρναβαλική πράσινη εκδήλωση, όπως...

Συντονιστείτε! Την Κυριακή 26/3 στις 11:00 π.μ.: “Δεύτε εργασώμεθα εν τώ μυστικώ αμπελώνι”

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη “Δεῦτε ἐργασώμεθα ἐν τῷ μυστικῶ ἀμπελώνι καρπούς μετανοίας, ἐν τούτω ποιούμενοι οὐκ ἐν βρώμασι καί πόμασι κοπιῶντες, ἀλλ’ ἐν προσευχαῖς καί νηστείαις τάς ἀρετᾶς κατορθοῦντες,...

Η Παναγία χάρισε τη νίκη στους Έλληνες το 1821 [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π.Νικολάου Μανώλη. Χαρᾶς Εὐαγγέλια εἶναι ἡ διπλή ἑορτή! Ὁ Εὐαγγελισμός τῆς κυρίας Θεοτόκου καί ἡ Ἐθνική ἑορτή τῆς Ἐπαναστάσεως τοῦ 1821, ἡ ἑορτή τῆς Ἐθνικῆς Παλιγγενεσίας!

Συντονιστείτε! Την Κυριακή 26/03 στις 05:00 π.μ.: Κυριακή Δ’ Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος)

Θεία Λειτουργία τοῦ μακαριστοῦ πρωτοπρεσβυτέρου πατρὸς Νικολάου Μανώλη τὴν Κυριακὴ Δ’ Νηστειῶν (Ἁγίου Ἰωάννου τῆς Κλίμακος) Τὸ ἠχητικὸ προέρχεται ἀπὸ τὸ προσωπικὸ ἀρχεῖο τοῦ μακαριστοῦ πατρὸς Νικολάου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.