Ελένη Παπασταματάκη

Ελπιδοφόρος-Εγκαίνια του Αγίου Νικολάου και στο τέλος η Βανδή

εικόνα άρθρου: Ελπιδοφόρος-Εγκαίνια του Αγίου Νικολάου και στο τέλος η Βανδή
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Γιατί για έναν Globalist humanist Αρχιεπίσκοπο, μία Ορθόδοξη ακολουθία είναι ελλιπής αν δεν ταιριάξει με ένα κοσμικό γεγονός

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παραμένει πιστός στα κελεύσματα της εποχής. Φιλοθεάμων και πληθωρικός ουμανιστής δεν θα μπορούσε να διοργανώσει κάτι λιγότερο για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου της Νέας Υόρκης.

Ενώ οι εργασίες του Ιερού Ναού βρίσκονταν σε εξέλιξη, ο Αρχιεπίσκοπος είχε κλειδώσει στο μυαλό του την ημερομηνία της 4ης Ιουλίου για την πραγματοποίηση των εγκαινίων, καθώς συμπίπτει με την Ημέρα Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Έγιναν έτσι υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους εργάτες χωρίς τελικά να καταφέρουν να παραδώσουν έτοιμο το Ναό την 4η Ιουλίου. Άρον άρον λοιπόν μάζεψαν τα μηχανήματα και καθάρισαν με σκοπό να συνεχίσουν τις εργασίες μετά τα εγκαίνια!

Ήθελε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος να δώσει ένα άλλο επίπεδο εορτασμού και όχι να κάνει απλώς τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Γιατί για έναν Globalist humanist Αρχιεπίσκοπο, μία Ορθόδοξη ακολουθία είναι ελλιπής αν δεν ταιριάξει με ένα μεγάλο κοσμικό γεγονός, έναν εορτασμό ανθρώπινων δικαιωμάτων με βαρύγδουπες δηλώσεις και τις γνωστές “αγαπημένες” εκφράσεις της παγκοσμιοποίησης. Είπε για του λόγου το αληθές τα ακόλουθα: «Η επιλογή της 4ης Ιουλίου για την πραγματοποίηση των εγκαινίων έγινε για να τονιστεί το γεγονός ότι η ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου και η αφιέρωσή του ως προσκυνήματος ολόκληρου του αμερικανικού λαού αποτελεί πράξη αναγέννησης και ελευθερίας».

Ανερυθρίαστα έδωσε και το αναγνωριστικό σήμα προς τους παγκοσμιοποιητές, ότι εγκαινιάζεται όχι ένας Ορθόδοξος Ναός, αλλά ένα κέντρο της Πανθρησκείας. Είπε χαρακτηριστικά «Άλλωστε, η αναγέννηση και η ανοικοδόμηση αυτού του θαυμάσιου ορθοδόξου ναού μας, χώρου ανοικτού για όλους τους ανθρώπους, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην ανεξιθρησκεία, αποτελεί, όχι μόνο ευκαιρία συνάντησης και διαλόγου, αλλά τη μοναδική απάντηση που είναι συμβατή με την Ορθόδοξη πίστη μας και με την αμερικανική μας ταυτότητα απέναντι στο μίσος που, εμποτισμένο από θρησκευτική μισαλλοδοξία, χτύπησε τη χώρα μας την 9η Σεπτεμβρίου του 2001»

Η ημέρα επιλογής των Εγκαινίων συμπίπτει -όπως ήδη αναφέρθηκε- με την Ημέρα Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αλλά και με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και η 46η Κληρικολαϊκή Συνέλευση. Αυτή είναι η δεύτερη επί των ημερών του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Ένεκα λοιπόν των πολλών εορτασμών και επετείων έλαβε χώρα μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησαν με τον πανηγυρικό Εσπερινό στις 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και την επομένη το πρωί πραγματοποιήθηκε η τέλεση της ακολουθίας των εγκαινίων του Ναού. Ακολούθησαν ομιλίες και συνέδρια, γεύματα και δείπνα.

Για τη λήξη όλων αυτών των εκδηλώσεων που κεντρικό γεγονός ήταν τα εγκαίνια Ορθόδοξου Ναού -ας μην το ξεχνάμε αυτό- η Αρχιεπισκοπή Αμερικής μερίμνησε για κάτι άκρως κοσμικό, όπως την παρουσία της τραγουδίστριας Δέσποινας Βανδή. Προσκεκλημένη λοιπόν θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της στο κοινό (κληρικούς και λαϊκούς) κατά τη λήξη της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης στις 7 Ιουλίου. Για αυτό το θέαμα ενημερώθηκαν οι πιστοί της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, όπως και για την πώληση των εισιτηρίων.

Εμείς αναρωτιόμαστε γιατί θα πρέπει ο δαίμονας της εκκοσμίκευσης να υπεισέρχεται σε κάθε λατρευτική εκδήλωση; Δεν αρκούσε μόνο το γεγονός των εγκαινίων του Ιερού Ναού να αποτελέσει την μέγιστη πανηγυρική εκδήλωση; Υπάρχει κάτι σπουδαιότερο από αυτό;

Δυστυχώς, και πάλιν και πολλάκις οι Ιεράρχες των Οικουμενιστικών φρονημάτων που δεν έχουν επίγνωση ή ηθελημένα αρνούνται το μεγαλείο της Ορθοδοξίας, μας αποκαλύπτουν την Ορθόδοξη βιωματική τους ένδεια και την αγωνία τους να πάρουν κάτι από τη ψεύτικη λάμψη του κόσμου τούτου.

Όλο αυτό έγινε για το γκλάμουρ και την προβολή της εκκοσμικευμένης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Και ως εκ τούτου, συνεχίζεται ο διαχωρισμός του Ορθόδοξου ποιμνίου της Αμερικής. Από την μια εκείνοι που ακολουθούν τον Αρχιεπίσκοπο των event και πυροτεχνημάτων και βαδίζουν μαζί του στο σκοτάδι της αποστασίας, και από την άλλη εκείνοι οι ανδρείοι χριστιανοί αδελφοί μας, που δεν έπαψαν λεπτό να αντιδρούν σε όλα αυτά τα Οικουμενιστικά καμώματα και τις εκτροπές από την Ορθόδοξη Παράδοση.

Είναι εκείνες οι ρωμαλέες οι καρδιές που μέσα τους λάμπει το Φως του Χριστού μας, το Φως της Ορθοδοξίας. Αυτοί οι αγωνιζόμενοι Ορθόδοξοι αδελφοί μας απομακρύνονται από όπου “ακουμπάει” ο νεωτεριστής Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και οι συν αυτώ. Αποτελούν το καύχημα και το καμάρι μας, καθώς παρά τις τεράστιες δυσκολίες, αυτοί αναζήτησαν το γνήσιο Ορθόδοξο φως του Φάρου και όχι τα ψεύτικα φωτάκια των Οικουμενιστών του Φαναρίου.

Έχουμε γνωρίσει κάποιες από αυτές τις ψυχές, ακροατές των ομιλιών του πνευματικού μας πατέρα Νικολάου Μανώλη, που βρήκαν στο πρόσωπό του την χαμένη τους ελπίδα. Βρήκαν τον Ορθόδοξο ποιμένα, τον Ομολογητή ιερέα. Όπως υπάρχουν και άλλοι εν Χριστώ αδελφοί, πνευματικά τέκνα του Αγίου Γέροντος Εφραίμ της Αριζόνα που γαλουχήθηκαν στην Ορθόδοξη αγκαλιά του.

Για όλους εσάς αλλά και για όλους μας, ο αγώνας συνεχίζεται μέσα από το μετερίζι της Ιεροκανονικής Αποτείχισης με μπροστάρη τον σεβαστό αγωνιστή Ιερέα πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Ζήση, ο οποίος βαδίζει ο ίδιος και μας δείχνει και εμάς τον δρόμο που βάδισαν οι Άγιοί μας και δεν έχασαν την Πίστη τους σε καιρό αιρέσεων.

Ο Ευαγγελικός λόγος ας μας γεμίζει δύναμη και παρηγοριά!

«Μη φοβού το μικρόν ποίμνιον, ότι ευδόκησεν ο Πατήρ ημών δούναι υμίν την Βασιλείαν» (Λουκ. 12,32)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο νυν Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και οι εν ζωή προκάτοχοί του επί τω αυτώ
Στην τελική ευθεία η ανοικοδόμηση του ναού της πανθρησκείας στο “Σημείο Μηδέν” της Νέας Υόρκης

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.