Επικαιρότητα

Αμερικής Ελπιδοφόρος: από ηγέτης της Ελληνικής Ομογένειας κομπάρσος της Τουρκικής διπλωματίας

εικόνα άρθρου: Αμερικής Ελπιδοφόρος: από ηγέτης της Ελληνικής Ομογένειας  κομπάρσος της Τουρκικής διπλωματίας

Όλοι είναι αποδεδειγμένα ανάξιοι των υψηλών καθηκόντων τους, αλλά όλοι εμφανίζονται να έχουν μια δικαιολογία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Τι συνδέει τον ηγέτη του ψευδοκράτους της Κατεχόμενης Κύπρου Ερσίν Τατάρ με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο; Μέχρι πριν από λίγες ημέρες τίποτα, αλλά από τις 20 Σεπτεμβρίου και μετά μία σκανδαλώδης φωτογραφία από τα εγκαίνια του Σπιτιού της Τουρκίας, όπου θα στεγάζεται η τουρκική πρεσβεία, στην 1η λεωφόρο στο κέντρο της Νέας Υόρκης.

Ο Ερσίν Τατάρ βρέθηκε στην Νέα Υόρκη συνοδεύοντας τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ως γνωστόν το ψευδοκράτος αναζητά διακαώς αν όχι την νομική του αναγνώριση από την διεθνή κοινότητα, τουλάχιστον την ανοχή της ύπαρξής του. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την de facto νομιμοποίηση του ψευδοκράτους. Και πράγματι στα εγκαίνια της νέας τουρκικής πρεσβείας στην Νέα Υόρκη το παρόν έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Όμως ανάμεσα στους επίσημους που τίμησαν την Τουρκική ηγεσία και αναγνώρισαν τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Η αναμνηστική φωτογραφία ήταν υψηλού συμβολισμού. Ο ηγέτης της Ελληνικής Ομογένειας με το ισχυρό λόμπι, κομπάρσος σε μία τουρκική εκδήλωση με παρόντα τον πρόεδρο του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Αναστασιάδης αντέδρασε ακαριαία ακυρώνοντας την κανονισμένη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο. Δήλωσε χαρακτηριστικά «Δεν μπορώ να τον συναντήσω όταν μια μέρα πριν ήταν σε φιέστα με τον επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων». Το θέμα έπαιξε και στα ελλαδικά ΜΜΕ όπου όμως η απάντηση που δόθηκε από κυβερνητικά στελέχη είναι πως δεν υπάρχει θέμα ανάμεσα στον αρχιεπίσκοπο και τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου θα γίνει κανονικά όπως επιβεβαίωσε στον Realfm 97,8, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής από την άλλη σαν αν μην συνέβη τίποτα έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Τούρκο Πρόεδρο και μέσω Twitter, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε το όραμά του για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Έγραψε συγκεκριμένα: «Όπως πάντα επιμένω στην σημαντικότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στη στήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία».

Αν δούμε το θέμα από την οπτική της κοινής λογικής είναι χαρακτηριστικό της εσχάτης παρακμής στην οποία βρίσκεται η πολιτική και θρησκευτική μας ηγεσία συμπαρασύροντας στον όλεθρο και έναν ολόκληρο λαό. Όλοι είναι αποδεδειγμένα ανάξιοι των υψηλών καθηκόντων τους, αλλά όλοι εμφανίζονται να έχουν μια δικαιολογία. Ο Ελπιδοφόρος πήγε στα εγκαίνια επειδή υπάγεται στον Πατριάρχη που υπάγεται άμεσα στην Τουρκική εξουσία, αλλά από την πλευρά του είχε και το θάρρος να θέσει το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης (αν είχε φωνή να μιλήσει αυτή η σχολή θα έλεγε άει παρατήστε με ήσυχη). Ο Αναστασιάδης έχει να λέει ότι αντέδρασε παλικαρίσια και ακύρωσε την συνάντηση με τον Ελπιδοφόρο γιατί αναγνώρισε de facto τον Tατάρ, όταν ο ίδιος έχει αναγνωρίσει το ψευδοκράτος σχεδόν de jure καθιστώντας το Κυπριακό μια φαρσοκωμωδία. Ο Μητσοτάκης δεν ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Ελπιδοφόρο βάζοντας πάνω από τις εφήμερες εντυπώσεις τα συμφέροντα του έθνους, τα οποία ξεχνά όταν το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό ασκεί πειρατεία στο ελληνικό ερευνητικό πλοίο λίγο έξω από την Κρήτη.

Δύσμοιρη Ελλάς. Φαίνεται πως τοιούτοι ημίν έπρεπαν ηγέτες και αρχιερείς.

Καλή μας μετάνοια.


Σύμφωνα με νεότερες εξελίξεις ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, αναγκάστηκε να προβεί σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

«Ως έλληνας της Κωνσταντινούπολης έχω βιώσει εγώ και η οικογένειά μου τις φοβερές συνέπειες του ξεριζωμού από τις πατρογονικές μας εστίες, όπως πλήθος συμπατριωτών μου, αλλά και των Ιμβρίων και των Τενεδίων, λόγω μιάς ακόμα έξαρσης του κυπριακού ζητήματος τη δεκαετία του 70. Έχω μεγαλώσει με αυτό τον πόνο, γι᾽ αυτό και καταλαβαίνω τον πόνο των κυπρίων αδελφών μας, όπως και τα αισθήματά τους και τις αντιδράσεις τους. Θεωρώ ότι είναι εκφράσεις πόνου ανθρώπων που έχασαν τα πάντα: περιουσίες, πατρίδες, όνειρα, οικογένεια, συγγενείς.

Θέλω, λοιπόν, να δηλώσω σε όλους ότι η παρουσία μου στην εκδήλωση της Δευτέρας, δε θα μπορούσε ποτέ να αποτελεί αναγνώριση μιας συμφοράς, μιας προσφυγιάς, μιας κατοχής. Η παρουσία μου είχε πάντα τον ίδιο σταθερό προσανατολισμό: τον έντιμο και θαρραλέο διάλογο, για ένα μέλλον με ειρήνη και προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας. Είμαστε όλοι ενωμένοι στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, ο καθένας με τον τρόπο του και με το ρόλο του. Αλλά ενωμένοι, προσηλωμένοι στον ίδιο στόχο.

Τα συμπεράσματα δικά σας…!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο Ελπιδοφόρος εξέθεσε τους Έλληνες Ορθοδόξους της Αμερικής που προσπάθησαν να αποφύγουν τον εmβολιασμό
Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος αρνείται την αποκλειστικότητα της Ορθοδοξίας
– Σε ναό αίρεσης που ευλογείται ο σοδομισμός, λειτούργησε ο κ. Ελπιδοφόρος
– Παρών και ο Ελπιδοφόρος στο τσίρκο της διαθρησκειακής “προσευχής” υπέρ του Μπάιντεν

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.