Επικαιρότητα

Εμείς ως katanixi.gr στεκόμαστε δίπλα στον καταξιωμένο τραγουδιστή Νίκο Οικονομόπουλο!

…“Δεν έχουμε το Χριστό μέσα μας αν δεν τον πάρουμε και από τη Θεία Κοινωνία! Τότε παίρνουμε πραγματικά το Χριστό μέσα μας!”… (Νίκος Οικονομόπουλος)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Και ενώ η πνευματική υποβιταμίνωση έχει ήδη φωλιάσει μέσα μας, μία χαρμόσυνη φωνή έρχεται να μας εφοδιάσει. Το παράδοξο, βέβαια, είναι πως αυτή η φωνή δεν προέρχεται από τα μετανοημένα χείλη κάποιου Επισκόπου. Αντίθετα, πηγάζει από τη γεμάτη Χριστό καρδιά του καταξιωμένου τραγουδιστή Νίκου Οικονομόπουλου. Είναι αλήθεια ότι ο καταξιωμένος τραγουδιστής ανέτρεψε το στερεοτυπικό των κοσμικών συνεντεύξεων και έδωσε μία συνέντευξη προς Δόξα Θεού.

Έχουμε χρέος να τονίσουμε, φυσικά, ότι η συνέντευξη του καταξιωμένου τραγουδιστή κατατάσσεται στις γεμάτες Χριστό ομολογιακές δηλώσεις, που σπανίζουν από τα εκκλησιαστικά “μεγάφωνα”.  Μάλιστα, ο Νίκος Οικονομόπουλος μεταξύ άλλων έθεσε τον προβληματισμό πως ενώ υπήρχε όλη η καλή διάθεση να παρθούν τα καταλληλότερα μέτρα στα σούπερ μάρκετ, ο Οίκος τους Θεού δεν τύγχανε της ίδιας φροντίδας. Οι πολύπειροι και καταξιωμένοι εκκλησιομάχοι-υπερασπιστές της δημόσιας υγείας δεν κατάφεραν να σκαρφιστούν κανένα αξιοπρεπές μέτρο προστασίας για τους Ορθόδοξους… γι’ αυτό αρκέστηκαν στο “λουκέτο” (μας φιλούσαν τις σπιρτόζικες καινοτομίες τους για αργότερα).

Επιπρόσθετα, ο Νίκος Οικονομόπουλος έκανε αναφορά στο ζήτημα της Θείας Κοινωνίας και μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε το Χριστό μέσα μας αν δεν Τον πάρουμε και από τη Θεία Κοινωνία! Τότε παίρνουμε πραγματικά το Χριστό μέσα μας!» και ακόμη ότι: «Εγώ θα το έκανα ακόμη κι αν πριν από μένα κοινωνούσε ένα άνθρωπος με την πιο μεταδοτική αρρώστια».

Εύκολα διερωτάται κανείς, πώς τη στιγμή που ο Οίκος του Θεού βάλλεται, πλείστοι αρχιερείς, πρεσβύτεροι, διάκονοι και μοναχοί σιωπούν, ψάλλουν εγκώμια στη ΔΙΣ και χειροκροτούν τις αποφάσεις της. Αν λοιπόν, ΔΙΣ και Κυβέρνηση έλαβαν τιμές, ως οι διεκπεραιώσαντες την κορονοϊοαποστολή με απόλυτη επιτυχία, το ποίμνιο όχι μόνο αμφιβάλλει για τις επιλογές τους, αλλά με τον τρόπο του και με τα μέσα που διαθέτει, τους ελέγχει δημόσια.

Εμείς ως katanixi.gr στεκόμαστε δίπλα στον καταξιωμένο τραγουδιστή! Είμαστε πληγωμένοι όπως και αυτός, είμαστε στερημένοι τους Σώματος και του Αίματος όπως και αυτός, όμως δεν επιλέγουμε την απραξία, αλλά αγωνιζόμαστε και ομολογούμε όπως και αυτός… Του ευχόμαστε να μην πάψει να ομολογεί Χριστό, να Τον υμνεί όπου σταθεί και όπου βρεθεί και με τα όπλα του να μάχεται των Χριστομάχων πολιτικών ή ρασοφόρων.

Παρακάτω παραθέτουμε ένα συγκινητικό παράδειγμα ενός ιερέα που μπροστά στο Θεό δεν λογάριασε κανέναν ιό. Ας αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας! Να έχουμε την ευχή του!
Ο πατήρ Χρύσανθος γεννήθηκε στα Έξω Μουλιανά της Σητείας στις 15 Ιουλίου 1893. Το 1911 ο Επίσκοπος Ιεραπύτνης και Σητείας Αμβρόσιος στις 20 Ιανουαρίου 1920 χειροτονήθηκε Διάκονος και στις 26 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους, ημέρα της Μεταστάσεως του Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου, χειροτονήθηκε Ιερομόναχος. Εξεδήμησε προς Κύριο στις 3 Απριλίου 1972. Το λείψανό του ενταφιάστηκε στη Μονή Τοπλού. Ένας άνθρωπος εγκάρδιος, καλοσυνάτος, απλός. Ήταν μορφή ασκητική, με ξεθωριασμένο ράσο και καλογερικό σκούφο. Ήταν βραχύσωμος, μορφή ασκητική, με λευκή γενειάδα. Τα χρόνια βάραιναν τους ώμους του. Είχε απροσμέτρητη ευσέβεια. Ελεήμων, μακρόθυμος, πολεύσπλαχνος και ανεξίκακος. Ήταν ο προστάτης των πονεμένων, η παρηγοριά των θλιβομένων, η βοήθεια των αβοηθήτων. Για δέκα ολόκληρα χρόνια, ο παπάς της Σπιναλόγκα, κοινωνούσε τους λεπρούς και έπειτα κατάλυε την υπόλοιπη θεία κοινωνία χωρίς να κολλήσει λέπρα. Είχε πίστη, είχε τόλμη και θάρρος. Παρέμεινε στο νησί της Σπιναλόγκα για δέκα συναπτά έτη. Εκείνα τα χρόνια έδωσε το είναι του στους κατοίκους – λεπρούς. Ενίσχυε τους φτωχούς Το λεπροκομείο έκλεισε τον Ιούλιο 1957, όπου έφυγαν όλοι από εκεί. Παρόλα αυτά, ο πατήρ Χρύσανθος παρέμεινε μόνος του στο νησί, για να περιποιείται, όπως έλεγε ο ίδιος, τους τάφους των κεκοιμημένων και να τους κάνει τρισάγια για την ανάπαυση των ψυχών τους. Το 1959 κλονίστηκε η υγεία του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το νησί.
πηγή: ekklisiaonline.gr

Ας μην ξεχνάμε ότι οι δηλώσεις που για κάποιους χαρακτηρίζονται αξιολογικά υποδεέστερες για μας είναι πηγή Αλήθειας!

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από το σχετικό βίντεο από το κανάλι RythmosTube.

Εμείς ως katanixi gr στεκόμαστε δίπλα στον καταξιωμένο τραγουδιστή Νίκο Οικονομόπουλο!

Δείτε σχετικά:
 Ευτυχώς που υπάρχουν τολμηροί Ιερείς που βοήθησαν και κοινώνησαν το ποίμνιο εν μέσω του εγκλεισμού
 Αν δεν μπορεί η κ. Κεραμέως να σεβαστεί τον Χριστό στον Οποίο ορκίστηκε, ας σεβαστεί τον ελληνικό λαό
– Η κατάργηση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας έγινε από ανθρώπινες ενέργειες κι όχι από το Θεό
– Για μια φορά ακόμα η κ. Γιαμαρέλλου ομολογεί ενώπιον των ανθρώπων Χριστό!
– Πόλεμος κατά της λοιμωξιολόγου Ελ. Γιαμαρέλλου για την ομολογία της! Η Κόλαση την απειλεί, εμείς τη στηρίζουμε!
– Το άνοιγμα των Εκκλησιών ζητούν οι Κύπριοι γιατροί για να αντιμετωπισθούν τα ψυχικά νοσήματα από τον Κορωνοϊό!
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου
– Αρχή διατήρησης αποεκκλησιαστικοποίησης!
– π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Σχετικά άρθρα

Έως πότε εκούσιοι δεσμώτες μέσα στον κατάμαυρο, δαιμονικό κουρνιαχτό;

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Σημεῖο βρασμοῦ δέν ἔχει ἀπομείνει ἄραγε κανένα, πού νά μᾶς κάνει να σηκωθοῦμε καί νά ἀποφασίσουμε νά πετάξουμε ἀπό πάνω μας τόν ὑλικό καί πνευματικό ζυγό;"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.