Ελένη Καμπούρη

Εμμονικός με τον οικουμενισμό ο Μητρ. Κλεόπας

εικόνα άρθρου: Εμμονικός με τον οικουμενισμό ο Μητρ. Κλεόπας
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη

Ο Μητρ. Σουηδίας παρέστη σε παπικό χώρο λατρείας στην Στοκχόλμη για να συνεορτάσει με τον καρδινάλιο  Anders Arborelius την επέτειο των 25 χρόνων της “διακονίας” του


Χωρίς ντροπή και χωρίς αναστολές, ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας συνεχίζει αμετανόητος τα οικουμενιστικά του λεχθέντα και πραχθέντα.

Αυτή τη φορά (1), “Το πρωΐ της Παρασκευής, 29ης Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, ευγενώς προσκληθείς, παρέστη στους εορτασμούς της επετείου των 25 ετών του Καρδιναλίου της Στοκχόλμης κ. Anders Arborelius, που έλαβαν χώρα στον Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ερρίκου, στην Στοκχόλμη”.

O κ. Κλεόπας συνοδευόταν από τον Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης και μετέφερε στον παπικό-αιρετικό καρδινάλιο τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου “ενώ, μαζί με εκπροσώπους ετέρων χριστιανικών δογμάτων και ομολογιών, ευχήθηκαν στον εορτάζοντα καρποφόρο συνέχιση της πολυεύθυνης διακονίας του”.

Άλλο ένα μιαρό στοιχείο που προστίθεται στο βιογραφικό του κ. Κλεόπα. Θα μας ξάφνιαζε ευχάριστα αν συνέβαινε το αντίθετο. Εκείνος όμως, όπως πάντα, μας επιβεβαιώνει δυσάρεστα εξαιτίας των οικουμενιστικών ανοιγμάτων του. Τον βλέπουμε πάντα μαζί με την μεγάλη παρέα των διαφόρων αιρετικών ομάδων να συλλειτουργούν, να αλληλοθαυμάζονται, να συντρώγουν σε πλούσια εορταστικά τραπέζια και να συμμετέχουν σε πολυτελείς εκδηλώσεις, λατρεύοντας ο καθένας τον θεό του.

Κι ενώ οι Ιεροί Κανόνες είναι ξεκάθαροι, εκείνος τους υποτιμά και τους προσπερνά. Συνεχίζει ακάθεκτος τον οικουμενιστικό του κατήφορο, παρακάμπτοντας τους Αγίους Πατέρες και τους αγώνες τους κατά των αιρέσεων, προωθώντας ξεκάθαρα και ολοκληρωτικά το σχέδιο του Αντιχρίστου. Ποιος όμως θα τον ελέγξει; Κάποιος ο οποίος εμφορείται από το ίδιο πνεύμα πλάνης;

Και αντί να παραδειγματιστεί από τους φωτισμένους αντιαιρετικούς λόγους του Μεγάλου Βασιλείου(2), του οποίου την μνήμη μόλις πρόσφατα γιορτάσαμε εμείς οι ορθόδοξοι, εκείνος συνεχίζει ακάθεκτος την προδοσία της Πίστης.

Αναζητούνται αληθινοί, γνήσιοι, ορθόδοξοι, παραδοσιακοί Ιεράρχες, του πνευματικού ύψους του Μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη – ο οποίος ήλεγχε με σφοδρότητα την αίρεση – έτσι ώστε να ποιμάνουν τον ακατήχητο λαό και να μπουν μπροστάρηδες σε αυτόν τον δύσκολο και μαρτυρικό δρόμο που χάραξε ο Κύριός μας.

Μακριά από μεταπατερικούς οικουμενιστές που διατείνονται ότι είναι ορθόδοξοι. Καλή χρονιά και καλή μετάνοια.

«Ἐπίσκοπος ἤ Πρεσβύτερος ἥ Διάκονος αἱρετικοῖς συνευξάμενος, μόνον, ἀφοριζέσθω, εἰ δέ ἐπέτρεψεν αὐτοῖς, ὡς Κληρικοῖς, ἐνεργῆσαί τι, καθαιρείσθω». ΜΕ’ Κανόνας των Αγίων Αποστόλων.

«Εἴ τις Κληρικός ἤ Λαϊκός εἰσέλθοι εἰς συναγωγήν Ἰουδαίων ἤ αἱρετικῶν προσεύξασθαι καί καθαιρείσθω καί ἀφοριζέσθω» Κανών ΞΕ’ των Ἁγ. Αποστόλων.

«Ὅτι οὐ δεῖ αἵρετικῶν εὐλογίας λαμβάνειν, αἵτινες εἰσίν ἀλογίαι μᾶλλον ἤ εὐλογίαι» Κανών ΛΒ’ της εν Λαοδικεία Τοπικής Συνόδου

«Ὅτι οὐ δεῖ αἱρετικοῖς ἤ σχισματικοῖς συνεύχεσθαι» Κανών ΛΓ’ της εν Λαοδικεία Τοπικής Συνόδου.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Άλλο ένα οικουμενιστικό άνοιγμα του Μητροπολίτη Σουηδίας
«Αρκετά» αναφώνησε ο Σουηδίας υπερασπιζόμενος την υπόληψη του…Κορανίου!
Ο μητροπολίτης Σουηδίας και αιρετικός Μονοφυσίτης «Αρχιεπίσκοπος» σε οικουμενιστική Δοξολογία

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.