Επικαιρότητα

«Εμπάργκο» στους Ρώσους προσκυνητές από το Πατριαρχείο Μόσχας-Ποιες είναι οι 6 ελληνικές μητροπόλεις

εικόνα άρθρου: «Εμπάργκο» στους Ρώσους προσκυνητές από το Πατριαρχείο Μόσχας-Ποιες είναι οι 6 ελληνικές μητροπόλεις

1 Νοέ 2019

Λίστα με τις μητροπόλεις που αποτρέπει να επισκέπτονται έδωσε  στη δημοσιότητα το Πατριαρχείο της Μόσχας, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας θρησκευτικού τουρισμού, ανακοινώνοντας «εμπάργκο» στους Ρώσους προσκυνητές για συγκεκριμένες Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Προσκυνημάτων, όπως ονομάζεται η επίσημη διεύθυνση προσκυνηματικού τουρισμού του Πατριαρχείου της Μόσχας, έχει αναρτηθεί ένας πίνακας με τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου, σύμφωνα με το Πατριαρχείο Μόσχας, οι Ρώσοι προσκυνητές δεν έχουν την ευλογία να τις επισκέπτονται.

Ο τίτλος της λίστας τους είναι «ανεπιθύμητες Μητροπόλεις»

Σύμφωνα με την λίστα οι Μητροπόλεις στην Ελλάδα, που απαγορεύεται να περιλαμβάνουν στα πακέτα τους τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία ή να τις επισκέπτονται προσκυνητές μεμονωμένα είναι:

1) Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

2) Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

3) Ιερά Μητρόπολη Βεροίας

4) Ιερά Μητρόπολη Άρτης

5) Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών

6) Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Το Κέντρο Προσκυνημάτων ιδρύθηκε το 1999 από το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και διεξάγει τις δραστηριότητές του με την ευλογία του Πατριάρχη Κυρίλλου Μόσχας και Όλης της Ρωσίας. Είναι το επίσημο προσκυνηματικό κέντρο του Πατριαρχείου Μόσχας.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.