Επικαιρότητα

Εμβολιαστική εκστρατεία στα σχολεία μέσω Δικτύου του Π.Ο.Υ: Κλίμα φόβου και ανακριβή στοιχεία

εικόνα άρθρου: Εμβολιαστική εκστρατεία στα σχολεία μέσω Δικτύου του Π.Ο.Υ: Κλίμα φόβου και ανακριβή στοιχεία

Στο Έντυπο που διανεμήθηκε αναγράφονται ως χορηγοί οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και ΒΙΑΝΕΞ…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την 14η Ιουνίου 2021, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ασπροπύργου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.(ΕΔΔΥΠΠΥ), την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας, την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ξεκίνησαν μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τη διενέργεια εμβολιασμών. Mε τη διανομή Εντύπων στα περισσότερα σχολεία της πόλης ξεκίνησε η προσπάθεια ενημέρωσης των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό να εφαρμόσουν στις τάξεις τους «πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών για τη διενέργεια εμβολιασμών».

Το ενημερωτικό Έντυπο (φυλλάδιο με ημερομηνία Μάιος 2021) δημιουργήθηκε από την Ομάδα εργασίας του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (ΕΔΔΥΠΠΥ) για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια, με τη συνεργασία των τριών επιστημονικών φορέων (Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας, Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων και Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών). Σημειώνεται ότι ο ΕΔΔΥΠΠΥ είναι το δίκτυο των Δήμων της χώρας μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ότι τον Ιούνιο του 2010 πιστοποιήθηκε από τον Π.Ο.Υ, ως ένα Εθνικής Εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων που ακολουθεί τα κριτήρια και τη μεθοδολογία του.

Στο Έντυπο που διανεμήθηκε αναγράφονται ως χορηγοί οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και ΒΙΑΝΕΞ. Το φυλλάδιο καθοδηγεί τον αναγνώστη ώστε να αποδεχθεί τα οφέλη των -σε πειραματικό ακόμα στάδιο- τεσσάρων εμβολίων που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, δημιουργώντας κλίμα φόβου και χρησιμοποιώντας ανακρίβειες και υπερβολές. Συγκεκριμένα, το Έντυπο αναφέρει ανάμεσα στα άλλα ότι:

α) Ένας από τους λόγους εμβολιασμού είναι το ότι: «προστατεύω τον εαυτό μου από το ενδεχόμενο σοβαρής λοίμωξης COVID-19, που σημαίνει εισαγωγή στο νοσοκομείο, νοσηλεία στη ΜΕΘ, με πιθανότητα διασωλήνωσης και πιθανότητα θανάτου που υπερβαίνει το 40%».
β) Τα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων έχουν «αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα που φθάνει το 95%, τα οποία είναι εξαιρετικά ασφαλή»!
γ) «Η διάρκεια ανοσίας μέχρι τώρα φαίνεται να υπερβαίνει τους 8 μήνες»!
δ) Πρέπει να εμβολιαζονται «όλα τα άτομα από 18 ετών και άνω […]. Αναμένονται επίσης μελέτες, για τις ηλικίες μικρότερες των 16 ετών».

Επιπρόσθετα, η προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών μέσω του συγκεκριμένου Εντύπου κρίνεται τουλάχιστον ως άστοχη και βιαστική. Ακόμα και ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που προωθεί με κάθε μέσο τη χρήση των εμβολίων, με πρόσφατη οδηγία που εξέδωσε στις 22 Ιουνίου 2021, ουσιαστικά λέει «όχι» στον εμβολιασμό των παιδιών. Συγκεκριμένα, η οδηγία του Π.Ο.Υ. επισημαίνει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν ηπιότερη νόσο σε σύγκριση με τους ενήλικες και ότι είναι λιγότερο επείγον να εμβολιαστούν. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη χρήση των διαφόρων εμβολίων COVID-19 στα παιδιά:

α) «Τα παιδιά και οι έφηβοι τείνουν να έχουν ηπιότερη νόσο σε σύγκριση με τους ενήλικες, οπότε, εκτός εάν ανήκουν σε ομάδα με υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19, είναι λιγότερο επείγον να εμβολιαστούν από ό,τι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας».
β) «Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη χρήση των διαφόρων εμβολίων COVID-19 στα παιδιά για να μπορέσουμε να διατυπώσουμε γενικές συστάσεις σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του COVID-19».

Μέσω της διανομής του ενημερωτικού Εντύπου επιχειρείται μία προσπάθεια αντιστροφής της κοινής γνώμης περί της ασφάλειας των εμβολίων, ώστε να επιτευχθεί ο εμβολιασμός του συνόλου των πολιτών. Δυστυχώς όμως, δεν λαμβάνονται υπόψη οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, ενώ στοχοποιείται η ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα των παιδιών, η οποία επηρεάζεται και κινδυνεύει λιγότερο από κάθε άλλη από τον COVID-19. Η προσπάθεια χειραγώγησης των παιδιών στους σχολικούς χώρους ως προς το εξαιρετικά αμφίβολο, πειραματικό και ενδεχομένως επικίνδυνο πρόγραμμα εμβολιασμών, προκαλεί και δημιουργεί ερωτήματα για τους πραγματικούς στόχους και σκοπούς που κρύβονται πίσω από αυτή την κίνηση.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Βασιλακόπουλος για εμβολιασμό παιδιών
Δεκάδες χιλιάδες οι θάνατοι και πάνω από ένα εκατ. οι παρενέργειες των εμβολίων…

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.