Επικαιρότητα

Ένα αλλιώτικο σαράκι

εικόνα άρθρου: Ένα αλλιώτικο σαράκι

Της Ευαγγελίας Τσιβαλιού
αποκλειστικά για την https://katanixi.gr/

Σκέψου τότε αμέσως τα λόγια του Κυρίου: ” Χωρίς εμού ου δύνασθαι ποιείν ουδέν”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση το ακόλουθο κείμενο προς αποκλειστική δημοσίευση.


Η εσωτερική κατάκριση που κρύβεται σαν μικρό σαράκι κάτω από τις φυλλωσιές της ψυχής σου, μπορεί να σου καταστρέψει όλο το δέντρο της ύπαρξής σου, αν δεν την αντιμετωπίσεις με θάρρος και με σωστό τρόπο.

Η αυτογνωσία, ή έστω ένα μέρος αυτής, είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τον σπόρο που φύτεψε ο κακός λογισμός, ο λογισμός της σύγκρισης του εαυτού σου με τον πλησίον σου.

Η εσωτερική κατάκριση δεν εκφέρεται με τη γλώσσα, αλλά κινεί τον νου και την ψυχή.

Χρόνια μπορεί να περιμένει και συ ο άπειρος στα πνευματικά βιώματα, την τρέφεις με τη ραθυμία σου, την αμέλεια και την κρυφή σου υπερήφανεια, νομίζοντας ότι κάτι κατάφερες επειδή άλλαξες κάποιες συνήθειές σου. Η εν Χριστώ ζωή δεν είναι μόνο αλλαγή των καθημερινών σου συνηθειών, αλλά βίωμα διαρκές, μετάνοια συνεχής μετά από κάθε πτώση.

Πρόσεξε τη δίδυμη αδελφή της κατάκρισης, που είναι η ζήλεια και παραμονεύει να σε ρίξει στο βούρκο της σύγκρισης με τον πλησίον σου. Σκέψου τότε αμέσως τα λόγια του Κυρίου: “Χωρίς εμού ου δύνασθαι ποιείν ουδέν” και στρέψε το βλέμμα σου σε Εκείνον! Προσευχήσου όσο μπορείς και κατέγραψε αυτά τα συναισθήματα για την επόμενη φορά που θα προσέλθεις στο ιερό μυστήριο της εξομολόγησης.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.