Επικαιρότητα

Ένα σχόλιο ακόμη στο άρθρο: Συζητώντας περί κάλλους

εικόνα άρθρου: Ένα σχόλιο ακόμη στο άρθρο: Συζητώντας περί κάλλους

“Το κάλλος είναι ο Χριστός μας κι ότι εκπορεύεται, δημιουργείται και ευλογείται από αυτόν”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φίλος της Ιστοσελίδας μας, Panayiotis Μ., έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: “Συζητώντας περί κάλλους


Λένα Παπαρρηγόπουλου, από τη συνέντευξή της: “κάνω πάντα αυτό που αισθάνομαι ότι είναι σωστό και αυτό που μου λέει η συνείδηση μου. Η θεϊκή φωνή μέσα σου. Αν κάτι δεν σου αρέσει, δεν το κάνεις”.
Η (απο-)θέωση του αθρωπίνου θελήματος. Η προαιώνια πλάνη του ανθρώπου, αυτή που οδήγησε και τον Αδάμ να “ακούσει τη φωνή μέσα του” δηλ. τη φωνή του Διαβόλου και όχι την απέξω του φωνή του Θεού και αυτή που μαστίζει από τότε και συνεχώς την δύστυχη, αποστασιοποιημένη από τον Τριαδικό Θεό ανθρωπότητα.

Μας λυπεί που η εν λόγω αδελφή μας Λένα βρίσκεται προφανώς σε κατάσταση εθελοθρησκείας.
Το κάλλος είναι ο Χριστός μας κι ότι εκπορεύεται, δημιουργείται και ευλογείται από αυτόν.
Όσο για το κάλλος του σώματος είναι γνωστό ότι μπορεί να μην είναι καθόλου ευλογία αλλά να αποτελέσει μεγάλη κατάρα για τον άνθρωπο οδηγώντας τον σε ισχυρά διαβλητά πάθη. Είναι πειρασμός τον οποίο ο άνθρωπος πρέπει να ελέγξει και να απωθήσει.
Στην προσευχή του ο χριστιανός ζητά από το Θεό του: “τας ψυχάς αγίασον, τα σώματα άγνισον….”, η αγνότητα του σώματος είναι το ζητούμενο κι αυτή η αγνότητα είναι το κάλλος. Διότι, μιμείται την αγνότητα του Κυρίου του Παντός.
Όσο για τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους-αναζητητές της αλήθειας, η γνώση που απέκτησαν είναι κτιστή προερχόμενη από την επεξεργασία και καλλιέργεια του ανθρώπινου λογικού δηλ. του σωματικού εγκεφάλου τους, είναι σωματική γνώση. Ως Κτιστή, είναι περιορισμένη και μερική γνώση, όπως και η αλήθεια που εκπροσωπούν και εκπορεύουν. Όμως, η Απόλυτη και η όλη Αλήθεια δηλ. ο Χριστός δεν κατακτάται από το σώμα αλλά από τη ψυχή του ανθρώπου όντας ο άνθρωπος σωματοψυχή (Αγ Θεόδωρος Εδέσσης, το Θεωρητικό, Φιλοκαλία).
Όταν η ψυχή είναι καθαρή και πιστεύει στο Χριστό, τότε, ευλογείται με την εξ Αποκαλύψεως, Άκτιστη γνώση που είναι έξω κι όχι μέσα στον κτιστό άνθρωπο, όπως εσφαλμένα πιστεύει η κ. Παπαρρηγοπούλου και πολλοί άλλοι.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.