Επικαιρότητα

Ενημέρωση για τα διαδραματισθέντα στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω στις 23.01.2020

εικόνα άρθρου: Ενημέρωση για τα διαδραματισθέντα στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω στις 23.01.2020

Σε ερώτηση που ετέθη από μετέχοντα Επίσκοπο στον ψευδομητροπολίτη Ολβίας την ώρα της ακολουθίας: «από ποιόν χειροτονήθηκες;», η απάντηση ήταν ψευδής: «από τον Πατριάρχη»

Επιστολή του κ. Δημητρίου Νατσιού

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com την ακόλουθη επιστολή του κ. Δημητρίου Νατσιού. Πριν από αυτήν σημειώνουμε τις δικές μας σκέψεις.

Θα θέλαμε σαν Κατάνυξη να δηλώσουμε πως δεν είμαστε αφελείς. Σε καμιά περίπτωση δε θεωρούμε πως οι συμμετέχοντες μητροπολίτες στο μιαρό συλλείτουργο είναι από άλλον πλανήτη και δεν γνώριζαν τον ψευδεπίσκοπο μητροπολίτη Ολβίας, που λόγω των εξελίξεων στο θέμα της Ουκρανίας τον γνωρίζει και η… κουτσή Μαρία, όπως λέγει ο λαός. Αυτά είναι δικαιολογίες για τους λαϊκούς. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Κανένας δεν αιφνιδιάστηκε, όλοι τους ήταν προετοιμασμένοι για να εκτελέσουν το θέλημα του Οικουμενικού Πατριάρχη σαν πειθήνια όργανα.

Τα περί ερωτήσεων για το ποιος είσαι και ποιος σε χειροτόνησε, αυτά αποτελούν γελοίες δικαιολογίες κάποιου επισκόπου εκ των συμμετεχόντων, που ήθελε να παραστήσει την αθώα περιστερά στα πνευματικά του παιδιά. Είναι σύνηθες φαινόμενο αυτό που αφορά “ευλαβείς”, “παραδοσιακούς” επισκόπους, που δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν κατάλαβαν, ότι πρόδωσαν την Πίστη… Δηλαδή όταν έπαιρναν καιρό, στην αρχή, πριν ενδυθούν την αρχιερατική τους στολή, δεν τον είδαν τον σχισματικό να αντιδράσουν και ακόμα και να φύγουν; Σε ποιον τα πουλάν αυτά; Αλλά και όταν “κατάλαβαν” ότι συλλειτουργούν με σχισματικό γιατί δεν έβγαλαν την αρχιερατική τους στολή και δεν αποχώρησαν; Με ψέμματα και αισχρές δικαιολογίες δεν το σώζουν!

Όσο δε για τον γέροντα της Μονής Διονυσίου στον Όλυμπο και τη συνοδεία του, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και το θυμό μας. Ντρεπόμαστε γι αυτούς που παραχώρησαν το μοναστήρι τους για να συντελεστεί η προδοσία. Συγχαίρουμε μόνο τον εκπρόσωπο της Ιερά Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους για την ομολογιακή του στάση.


Ενημέρωση για τα διαδραματισθέντα στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω στις 23.01.2020

Επιστολή του κ. Δημητρίου Νατσιού

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για τα  γεγονότα, που διαδραματίσθηκαν στην Ιερά  Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, θέλουμε να ενημερώσουμε τον πιστό λαό, για το σκάνδαλο που  δημιουργήθηκε με την παρουσία και την συμμετοχή εκεί του ψευδομητροπολίτου Ολβίας σχισματικού Επιφανίου της λεγομένης αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας στο πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

   Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 τελέσθηκε στην εν λόγω Ιερά Μονή Μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Τα πράγματα ήταν όμορφα, κατανυκτικά και όλα τελέσθηκαν με την πρέπουσα σειρά και τάξη.

   Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, στο πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο ήταν παρών και συμμετείχε ο ψευδομητροπολίτης Ολβίας σχισματικός Επιφάνιος από τον Όρθρο ακόμη.

   Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους π. Στέφανος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του Ψευδομητροπολίτου, αποχώρησε αμέσως από την Εκκλησία και το Μοναστήρι.

    Τα ονόματα όσων μετείχαν σε αυτό το συλλείτουργο είναι ανηρτημένα στο διαδίκτυο. Σε ερώτηση που ετέθη από μετέχοντα Επίσκοπο στον ψευδομητροπολίτη Ολβίας την ώρα της ακολουθίας: «από ποιόν χειροτονήθηκες;», η απάντηση ήταν ψευδής: «από τον Πατριάρχη», (ενώ έχει χειροτονηθεί από τον επίσης ψευδομητροπολίτη σχισματικό Επιφάνιο Ουκρανίας).

    Με ψέμματα, λοιπόν, βλέπουμε πως θέλουν να σπιλώσουν κάθε τι υγιές, με πονηρές, κρυψίνοες πράξεις, μιαρές και ανόσιες.

   Βέβαια, πολλοί Αρχιερείς βρέθηκαν “προ εκπλήξεως” με το παραπάνω γεγονός, αλλά ο καθένας μας ας αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο πρόσωπο του Χριστού μας και στον θεματοφύλακα της Πίστεως, τον πιστό λαό.

Ορθόδοξοι πιστοί, που παρευρεθήκαμε στην Ιερά Πανήγυρη

Δείτε σχετικά:
Στα μουλωχτά… Μιαρό συλλείτουργο στην Ι. Μονή Οσίου Διονυσίου εν Ολύμπω

Σχετικά άρθρα

Μια αποτίμηση της (μη) επισκέψεως του Πατριάρχου Βαρθολομαίου στην Αθήνα (στο Περιστέρι)

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πραγματοποίησε τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, από τη Δευτέρα 15 έως και το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Απριλίου 2024, στην Αθήνα

Κατά ιερομ. Νικήτα Παντοκρατορινού για τις εκκλησιολογικές του αιρέσεις και την συκοφάντηση του Αγ. Γρηγορίου Παλαμά

του Αγαθόνικου. Σε ομιλία του για τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά ο Αγιορείτης γέρων διαστρέφει την εκκλησιαστική μας ιστορία και εκμεταλλεύεται το κύρος του Αγίου, για να προωθήσει τις αιρέσεις του

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.