Επικαιρότητα

Ενώ εσύ μένεις σπίτι…

της Μαρίας Κοσμίδου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Δε θα κάνω σύνθημα το «μένουμε σπίτι» γιατί δεν είστε εντάξει κύριοι. Δεν σας εμπιστεύομαι. (Μαρία Κοσμίδου)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Ενώ εσύ μένεις σπίτι…

της Μαρίας Κοσμίδου

Ενώ εσύ Έλληνα μένεις στο σπίτι, παρακολουθώντας με αγωνία το επόμενο δελτίο ειδήσεων και τις ανακοινώσεις έγκριτων επιστημόνων για να είμαστε όλοι ασφαλείς από τον κορονοϊό, οι παράνομοι μετανάστες «λαμβάνουν θέσεις» στις δομές ανά την επικράτεια, όπως προ κορονοϊού είχε αποφασισθεί. Άραγε, πως εξηγείται η βεβιασμένη εγκατάσταση παράνομων μεταναστών σε δομή που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η κατασκευή της; Θα το μάθουμε κι αυτό, όπως και άλλα πολλά, μετά που θα ξεθυμάνει η πανδημία.

Διαβάζουμε εδώ: «Τα πρώτα λεωφορεία με αλλοδαπούς ξεκίνησαν να φτάνουν από τις 12 το μεσημέρι, στην περιοχή «Κλειδί» (σ.σ.Ρούπελ), του Δήμου Σιντικής Σερρών, ενώ μέχρι νωρίς το μεσημέρι έφτασαν έξι λεωφορεία στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Συνοδευόμενα από αστυνομική δύναμη, τα λεωφορεία μεταφέρονται από την Καβάλα*, όπου κατέπλευσαν με καράβι που ξεκίνησε από τα νησιά.

Με το που έφτασαν οι μετανάστες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην περιοχή «Κλειδί», έγινε η καταμέτρησή τους, στη συνέχεια υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις από κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού για τυχόν ασθένειες και οδηγήθηκαν στις σκηνές τους.

Χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συνεχίζεται η ροή μεταναστών στην κλειστή δομή.

Συνεχίζεται η ροή των λεωφορείων που μεταφέρουν μετανάστες στην κλειστή δομή των Σερρών, που βρίσκεται στη θέση «Κλειδί», σε μία από τις πλέον τουριστικές περιοχές, στο Ρούπελ του Δήμου Σιντικής.»

Πως την αλλάζουν την Ιστορία…

Παράλληλα όπως διαβάζουμε, κατατέθηκαν στη Βουλή προς κύρωση, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για την «επίταξη ακινήτων» σε νήσους υποδοχής μεταναστών και για την «αναστολή της υποβολής αιτήσεων χορήγησης ασύλου». Θα περάσει και «επίταξη» ενώ εμείς μένουμε σπίτι.

Εν τω μεταξύ έχει απαγορευθεί η άσκοπη κυκλοφορία των πολιτών: «Η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών με ρητές εξαιρέσεις σε αυστηρά περιορισμένες δραστηριότητες σπάει την αλυσίδα της διασποράς και μας κρατάει υγιείς στα σπίτια μας ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Η κυκλοφορία πολιτών θα γίνεται υπό αυστηρό έλεγχο. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής δωρεάν τηλεπικοινωνιακού μηνύματος (sms) στον ειδικό αριθμό 13033 απευθείας από το κινητό τηλέφωνο του ενδιαφερομένου κάθε φορά που ο πολίτης εξέρχεται της οικίας του. Σε αυτό το μήνυμα θα πρέπει ο πολίτης να δηλώνει το ονοματεπώνυμο του, τη Διεύθυνση κατοικίας του και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι». Ελεγχόμενα τα πάντα. Σαν πρόβα τζενεράλε ακούγεται…

Δεν θα δακρύσω. Δεν θα λυγίσω. Δεν θα κάνω σύνθημα το «μένουμε σπίτι» γιατί δεν είστε εντάξει κύριοι. Δεν σας εμπιστεύομαι. Έχω την ελπίδα μου στον Θεό. Έχω την ευχή του αγίου Γέροντά μου που με καλύπτει. Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών.

*Στη φωτογραφία που υπάρχει στην παρακάτω δημοσίευση, διακρίνονται τα λεωφορεία που περιμένουν τους παράνομους μετανάστες για να τους μεταφέρουν από την Καβάλα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή Κλειδί του Δήμου Σιντικής: 

Δείτε σχετικά:
Σε ποια άλλη χώρα μπορούν να παρανομούν ελεύθερα οι παράνομοι μετανάστες;
Βάνδαλοι παράνομοι μετανάστες μετέτρεψαν σε υπνοδωμάτιο ιερό Εκκλησιάς
Μετανάστες εισέβαλαν σε σχολική γιορτή – Έβγαλαν μαχαίρια και κυνηγούσαν τα κορίτσια
Το Παρεκκλήσι της Παναγίας Δεξιάς στις βρωμερές διαθέσεις των βάνδαλων παράνομων μεταναστών
Το μεταναστευτικό στα χέρια αποχαυνωμένων πολιτικών γίνεται δραματικό
Εκπαιδευτικοί Έβρου: Κάντε κάτι, κινδυνεύουμε από τις επιθέσεις των παράνομων μεταναστών
Διαστάσεις εθνικής κρίσης: Ισλαμιστές βεβήλωσαν εκκλησία στη Λέσβο – Γέμισαν με γκράφιτι το νησί!
«Κραυγή» βοήθειας από τον δήμαρχο Σύμης: «Θα μας φάνε ζωντανούς» (βίντεο)

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.