Επικαιρότητα

Εόρτιο βραδυνό της Ι.Μ. Πειραιώς με ομιλητή τον Χρήστο Γιανναρά

εικόνα άρθρου: Εόρτιο βραδυνό της Ι.Μ. Πειραιώς με ομιλητή τον Χρήστο Γιανναρά

…H Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς διοργανώνει εόρτιο βραδυνό προς τιμήν των Εκπαιδευτικών… θα μιλήσει ο Ελλογιμώτατος κ. Χρήστος Γιανναράς…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δεν απορούμε πλέον με τα δρώμενα της Ι.Μ. Πειραιώς. Τέτοια νέα θα προέρχονται από αυτή, που θα αποδεικνύουν τον οικουμενιστικό της κατήφορο.

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς θα διοργανώσει εόρτιο βραδυνό προς τιμήν των Εκπαιδευτικών με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών και ομιλητής θα είναι ο Χρήστος Γιανναράς.

Σχετικά με τον Χρήστο Γιανναρά παραθέτουμε το παρακάτω απόσπασμα από την εισήγηση του π. Θεοδώρου Ζήση υπό τον τίτλο «Γένεση καί ἐξέλιξη τῆς πατρομαχικῆς μεταπατερικότητας», που έκανε στην Θεολογική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά στίς 14-02-2012 μέ θέμα : «Πατερική Θεολογία καί μεταπατερική αἵρεση»:

“Ἡ μεταπατερικότητα λοιπόν τοῦ καθηγητοῦ Γιανναρᾶ προσλαμβάνει βαρύτερο χαρακτήρα τῆς τῶν ἀναφερθέντων ἄλλων μεταπατερικῶν Οἰκουμενιστῶν, διότι καταλήγει σέ ἐμφανῆ ἀντιπατερικότητα μέ ὑβριστική, ἄδικη καί ἀθεμελίωτη πολεμική ἐναντίον συνόλου τῆς Πατερικῆς Παραδόσεως καί ἐξαιρέτως τοῦ Ἁγίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου, ἀλλά καί σέ παρότρυνση τῶν νέων σέ ἠθική χαλαρότητα. Ὅπως ἐπισημαίνει τό κείμενο τῆς Ἱερᾶς Κοινότητος τοῦ Ἁγίου Ὄρους «ὁ κ. Γιανναρᾶς προωθεῖ τούς ἀναγνώστας του καί μάλιστα τούς νέους νά γίνουν κριταί τῶν Ἁγίων καί νά μένουν μέν εἰς τήν Ἐκκλησίαν ἱκανοποιοῦντες ὅμως τά πάθη των, χωρίς νά παιδαγωγοῦνται εἰς τήν ἀπόκτησιν τῆς ἀληθοῦς μετανοίας, ταπεινοφροσύνης, ἁγνότητος καί ὑπακοῆς, ἄνευ τῶν ὁποίων εἶναι ἀνέφικτος ἡ ἀληθής ἐν Χριστῷ ἐλευθερία»”.

Παραθέτουμε την είδηση όπως τη διαβάσαμε στη “Νέα Ενοριακή” 19 Ιανουαρίου – 26 Ιανουαρίου 2020 του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (αρ. φύλλου 221):


Εόρτιο βραδυνό προς τιμήν των Εκπαιδευτικών

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στις 6.00 το απόγευμα η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς διοργανώνει εόρτιο βραδυνό προς τιμήν των Εκπαιδευτικών με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Στο Αμφιθέατρο Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Καραολή & Δημητρίου 80) θα μιλήσει ο Ελλογιμώτατος κ. Χρήστος Γιανναράς, Ομότιμος Καθητητής Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα: “Γιατί άλυτο το πρόβλημα της παιδείας σήμερα;”.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαβάστε σχετικά:
Απαράδεκτο, διπλωματικό και αντιπατερικό ανακοινωθέν της Ι.Μ. Πειραιώς μετά την μνημόνευση του ψευδοΚιέβου
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΒΙΝΤΕΟ – Αντέδρασε μήπως ο Πειραιώς κατά τη μνημόνευση του σχισματικού Επιφάνιου από τον Ιερώνυμο; Ναι σιγά…
Γιατί αυτονομήθηκε και αποστασιοποιήθηκε από τον μητροπολίτη Πειραιώς ο π.Άγγελος Αγγελακόπουλος;
Η απολογία του επισκόπου Πειραιώς Σεραφείμ
Απάντηση της Ιστοσελίδας «Κατάνυξη» στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ
Η Κατάνυξη διακόπτει τη σχέση της με την Ι. Μ. Πειραιώς και σταματά να δημοσιεύει ανακοινώσεις τόσο του Μητροπολίτου όσο και της Μητροπόλεως
π. Άγγελος Αγγελακόπουλος, Το χρονικό της ακούσιας απόλυσης μου από την Ι. Μ. Πειραιώς
π. Άγγελος Αγγελακόπουλος, Ο πρωτοπρ. π. Θεόδωρος Ζήσης για τον τιμηθέντα υπό του Πατρ. Βαρθολομαίου Χρήστο Γιανναρά
Οικουμενιστικές εκτροπές στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού της Πειραϊκής Εκκλησίας
Σχόλιο για την κατάταξη στη χορεία των οφφικιάλιων του Πατριαρχείου Καν/πόλεως του Χ. Γιανναρά

Σχετικά άρθρα

Κατά ιερομ. Νικήτα Παντοκρατορινού για τις εκκλησιολογικές του αιρέσεις και την συκοφάντηση του Αγ. Γρηγορίου Παλαμά

του Αγαθόνικου. Σε ομιλία του για τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά ο Αγιορείτης γέρων διαστρέφει την εκκλησιαστική μας ιστορία και εκμεταλλεύεται το κύρος του Αγίου, για να προωθήσει τις αιρέσεις του

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.