Επικαιρότητα

Αντιδράσεις προς τους μαθητές που ανάρτησαν πανό και διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στην πρωινή προσευχή

εικόνα άρθρου: Αντιδράσεις προς τους μαθητές που ανάρτησαν πανό και διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στην πρωινή προσευχή

Η Ορθοδοξία υπό διωγμόν στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Η ανοχή στη διαφορετικότητα, στον πλουραλισμό και την αποδοχή του άλλου, σταματά στην Ορθόδοξη Πίστη…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr – Αποκλειστικό

Οι μαθητές Λυκείου στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας μέσω συμβολικής κατάληψης το δικαίωμά τους να γίνεται η πρωινή προσευχή, ετοίμασαν και ανάρτησαν ένα πανό που γράφει: «ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ». Όταν κάποιοι από τους υπόλοιπους μαθητές κινήθηκαν απειλητικά με σκοπό να κατεβάσουν το επίμαχο πανό, απειλήθηκαν επεισόδια και δημιουργήθηκε ένταση.

Αργότερα στο 15μελές συμβούλιο και στη διεύθυνση του σχολείου, οι ομολογητές μαθητές που το λέει η καρδούλα τους έγιναν αντικείμενο χλευασμού και ειρωνικών σχολίων, έγιναν story στο instagram, θύματα της νοοτροπίας που έχει εγκατασταθεί στα σχολεία και σε ένα ιδιόμορφο bullying που βρίσκεται εν εξελίξει.

Οι μικροί ομολογητές της Ορθοδόξου Πίστεως, με αυθορμητισμό και απλότητα δήλωσαν αυτό που λέει η καρδιά τους. Η αντίδραση που προκλήθηκε όμως, όπως μας δήλωσαν, τους εξέπληξε και τους πείσμωσε και αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο για τους παροικούντας την Ιερουσαλήμ της κωμόπολης των Βασιλικών.

Τα ίδια παιδιά σε προηγούμενο περιστατικό πήραν την πρωτοβουλία να αγοράσουν μια Ελληνική σημαία για το σχολείο, ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο. Μια άλλη φορά αντέδρασαν στην καθηγητική προπαγάνδα για κάθε μορφής υποχρεωτικότητα. Αποτέλεσμα της στάσης τους είναι να παραπέμπονται στο γραφείο της Διεύθυνσης του σχολείου.

Όπως φαίνεται έχουν αλλάξει οι καιροί και δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο.

Νεότερη ενημέρωση: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν συμπεριλαμβάνονταν καθηγητές του σχολείου σε όσους αντέδρασαν στην κίνηση των μαθητών να αναρτήσουν το πανό. Η αντίδραση προήλθε από τους συμμαθητές των παιδιών. Το κείμενο της ανάρτησης διορθώθηκε αναλόγως.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη κατά τον “Άγιο Ναυπάκτου”

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου Ο γνωστός για τις oικουμενιστικές του θέσεις Μητροπολίτης αναλύει το θέμα Με την παρουσίαση ενός σύγχρονου και “εντυπωσιακού” θέματος επέλεξε ο γνωστός για τις Οικουμενιστικές του θέσεις...

Οι λίστες Επστάιν και οι λίστες Μίχου

του Αγαθώνικου Εγκαταλείψαμε τον Θεό και βρισκόμαστε ως άτομα και κοινωνία σε ελεύθερη πτώση στην άβυσσο εγκαταλειμμένοι από την Χάρη του Θεού Σκάνδαλο μεγατόνων έχει προκληθεί σε ΗΠΑ και Μ.Βρετανία...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.