Επικαιρότητα

Επίδειξη μόδας με άμφια στο Βέλγιο

εικόνα άρθρου: Επίδειξη μόδας με άμφια στο Βέλγιο
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Επίδειξη της αναίδειας, της αυθάδειας του διαβόλου και της αποϊεροποίησης των πάντων…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μια πραγματικά διαφορετική επίδειξη μόδας συνέβη στην πόλη Τουρνέ στο Βέλγιο που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό! Επίδειξη μόδας με άμφια και μοντέλα ” ιερείς” προκειμένου να παρουσιαστεί σε ευρύ κοινό η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής! Στο μπακράουντ μάλιστα έπαιζε εκκλησιαστική μουσική! Θα μου πείτε στην αίρεση όλα τα περιμένει κανείς!

Θα λέγαμε ότι πρόκειται για επίδειξη της αναίδειας, της αυθάδειας του διαβόλου και της αποϊεροποίησης των πάντων! Ας προσέξουμε να μη φτάσουμε κι εμείς σε αυτή την κατάντια! Γιατί όταν φτάνεις στο σημείο να αντιμετωπίζεις τους ιερούς Ναούς σαν κοινές αίθουσες, μουσεία, καφετέριες και εντευκτήρια, επιβάλλοντας τα ίδια υγειονομικά μέτρα χωρίς καμία διάκριση, δεν είναι πολύ μακριά η ώρα που θα αντιμετωπίσεις και τους ιερείς σαν μοντέλα, τα ιερά άμφια σαν κοινά ρούχα που προσφέρονται για επίδειξη μόδας και την ιερή σου παράδοση σαν μια κοινή πολιτιστική κληρονομιά.

Η αξία των ιερών αντικειμένων δεν αποτιμάται σε χρήματα (300.000 ευρώ κοστίζει λέει το πιο πολύτιμο άμφιο της επίδειξης, κεντημένο με χρυσοκλωστή). Η αξία τους είναι ανεκτίμητη και τιμώνται μόνο με ευλάβεια και ευπρέπεια, διότι αποτελούν τα στοιχεία της ιερής μας παράδοσης. Δηλαδή τί; Είναι η ανθρώπινη συμμετοχή στα επουράνια・ είναι ο τρόπος που συγκοινωνεί το υλικό με το άυλο, το άμεσο με το επέκεινα, η Στρατευομένη με την Θριαμβεύουσα Εκκλησία.

Γιατί άραγε δεν αρκεί η έκθεση των κειμηλίων αυτών σε κάποιο μουσείο; Ποια η ανάγκη άραγε να επιδειχθούν με αυτό το βλάσφημο τρόπο; Ο δαίμονας ασφαλώς πίεσε τους ανθρώπους του να διαδηλώσουν την ασέβεια, να την πανηγυρίσουν. Άλλωστε συνηθίζει να στήνει τα δικά του πανηγύρια, τα δικά του parade, και “ο νοών νοείτω”.

Δεν είμαστε πολύ μακριά δυστυχώς από το κατάντημα αυτό. Δώσαμε πολλά δικαιώματα συγκοινωνώντας αδίστακτα με την αίρεση και τους φορείς της. Αυτό μας επέτρεψε και την ανάληψη των υγειονομικών μέτρων αποϊεροποίησης των ιερών Ναών! Αυτό θα φέρει κι άλλη κατηφόρα. Η λογική της εκκοσμίκευσης είναι κοινή, ο επαίσχυντος ουμανισμός. “Όλα για τον άνθρωπο”. “ Ό,τι είναι για τον άνθρωπο, είναι καλό”.

Μόνο που αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο σύγχρονος δυτικός άνθρωπος δεν ξέρει, ΑΓΝΟΕΙ τί είναι καλό για τον άνθρωπο! Κι αυτό, γιατί νοσεί την περιεκτική άγνοια και τη λήθη περί του Θεού!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
 Ο σιλικονούχος Άγιος
Το θρίλερ στο Βατικανό: Η φάτνη!
Βατικανό: Σε «τσίρκο» μετέτρεψαν θρησκευτική εκδήλωση παρουσία του Πάπα (βίντεο)
Ο πάπας Φραγκίσκος, τα αγάλματα του Παχαμάμα και η δωρεά 100.000 ευρω στην Αλβανία

Σχετικά άρθρα

Η μανία των Φαναριωτών εναντίον του Αγίου Φωτίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Δήθεν τον τιμούν και προσκαλούν για συμπροσευχές τους πιο γνήσιους εκφραστές του οικουμενισμού στην εποχή μας Η είδηση Στο ναΰδριο της Σχολής (σσ. Θεολογικής Σχολής της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.