Επικαιρότητα

Επιφάνιος Ντουμένκο: Η Εκκλησία της Ελλάδος μας αποδέσμευσε τον Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο

εικόνα άρθρου: Επιφάνιος Ντουμένκο: Η Εκκλησία της Ελλάδος μας αποδέσμευσε τον Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο

Η υπηρεσία Τύπου της Oυκρανικής σχισματικής εκκλησίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι η σύνοδος των «επισκόπων» της εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο (Δημητρίου) από την Εκκλησία της Ελλάδος για να υπηρετήσει ως «επίσκοπος» στην Ουκρανία.  

Το OrthoChristian, παραπέμποντας στην Ρομφαία, ανέφερε ότι σήμερα θα εκλεγεί επιφανής κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος, αν και το σημερινό δελτίο Τύπου διευκρινίζει ότι αυτός ήδη εκλέχθηκε κάποια απροσδιόριστη στιγμή.  

Θα χειροτονηθεί «επίσκοπος» Όλμπιας, θα υπηρετεί ως βοηθός του προκαθήμενου «Μητροπολίτη» Επιφάνιου Ντουμένκο και θα εργάζεται με το Ελληνόφωνο ποίμνιο στην Ουκρανία. 

Ο Ντουμένκο στην ενημέρωση Τύπου μετά την σύνοδο, δήλωσε ότι ο π. Επιφάνιος έλαβε επίσημη αποδέσμευση από την Εκκλησία της Ελλάδος για να μεταφερθεί στην «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» [σ.σ. την σχισματική λέμε], αν και δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ή από οποιονδήποτε εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος επί του θέματος αυτού. Είναι επίσης απροσδιόριστο αν η υποτιθέμενη αποδέσμευση προήλθε από τον  Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ή από τον τοπικό ιεράρχη του π. Επιφανίου. [σ.σ. τον Δημητριάδος Ιγνάτιο]

Μέχρι σήμερα, η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει αναγνωρίσει επισήμως την νομιμότητα της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» (OCU), αν και η κανονική αποδέσμευση στην OCU συνιστά έμμεση αναγνώριση. 

Ο Επιφάνιος δηλώνει επίσης ότι ο π. Επιφάνιος [σ.σ. δεν μας έφτανε ένας, τώρα έχουμε δύο!!] είναι από καιρό φίλος των Ουκρανών σχισματικών και ότι το «Πατριαρχείο Κιέβου» σκεφτόταν από το 2010 για τον π. Επιφάνιο να εργαστεί με τους Ελληνόφωνους ενορίτες.

Ο π. Επιφάνιος θα χειροτονηθεί αύριο.


Μετάφραση Φαίη

ΠΗΓΗ

Διαβάστε σχετικά
Το όνομα του Έλληνα Αρχιμανδρίτη που θα γίνει «επίσκοπος» των σχισματικών στην Ουκρανία
Έλληνας Αρχιμανδρίτης θα χειροτονηθεί «επίσκοπος» από τους σχισματικούς στην Ουκρανία

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.