Επικαιρότητα

Επικείμενη επίσκεψη του Πατριάρχη στην Ουκρανία προκαλεί αντιδράσεις…

εικόνα άρθρου: Επικείμενη επίσκεψη του Πατριάρχη στην Ουκρανία προκαλεί αντιδράσεις…

Ο δολοφόνος πάντοτε επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η είδηση ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πρόκειται να επισκεφτεί τον Αύγουστο την Ουκρανία δεν έγινε αποδεκτή με χαρά από τους κανονικούς ορθόδοξους Ουκρανούς. Για την ακρίβεια μοιάζει στα αυτιά τους περισσότερο σαν προαναγγελία της επιστροφής του δολοφόνου στον τόπο του εγκλήματος. Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο πρωθιερέας Νικολάι Ντανίλεβιτς, αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της UOC, δήλωσε στο telegram- κανάλι του ότι η επερχόμενη επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία μοιάζει με μια υποτιθέμενη άφιξη του Πάπα στην Ουκρανία (τότε η Πολωνική-Λιθουανική Κοινοπολιτεία) μετά την Ένωση της Βρέστης και χαρακτήρισε αυτήν την ιδέα «απερίσκεπτη» και άσκοπη».

Γράφαμε στο παλαιότερο άρθρο της Κατάνυξης Ο “αιμοσταγής” αγκαλίτσας με αφορμή άλλη περίσταση: “Πρόκειται για δαιμονική υποκρισία και δαιμονικό θράσος! Αφού έγινε ο Πατριάρχης υπαίτιος σχίσματος, που ούτε το αίμα του μαρτυρίου δεν εξαλείφει, αφού κομμάτιασε μια τοπική Εκκλησία και εξαπέλυσε κυριολεκτικά διωγμό, για να το επιτύχει αυτό, αφού βασάνισε πιστούς και συνειδήσεις ασελγώντας πάνω στο Σώμα του Χριστού, την Εκκλησία, επιχαίρει λέγοντας ότι αυτός δεν έκοψε το μνημόσυνο του Μόσχας, αυτός όλους τους αγαπά, όλους τους αγκαλιάζει και για όλους νοιάζεται! Αντίθετα, σαν άλλος πάπας- Νονός- ομιλεί για αγνώμονα τέκνα, για ευεργετηθέντα αγνώμονα έκγονα! Ω τύφος ψηλαφητός! Ω σκοτασμός του νοός!”

Τα ίδια ισχύουν και τώρα. Ο Νικολάι Ντανίλεβιτς παρομοιάζει βέβαια την επικείμενη επίσκεψη του Πατριάρχη στην Ουκρανία με μια υποτιθέμενη άφιξη του Πάπα εκεί μετά την ένωση της Βρέστης, γιατί πρόκειται για ένα γεγονός-σημείο καμπής στην ιστορία της Λευκορωσίας, όταν ενώθηκε τοπικά η ορθόδοξη και η καθολική εκκλησία το 1596 στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Brest. H ένωση αυτή ακυρώθηκε το 1839 στον καθεδρικό ναό του Polotsk. Παρ’ όλ’ αυτά ήταν η πιο επίμονη από όλες τις προηγούμενες προσπάθειες ενοποίησης του χριστιανισμού και ανήκει σε εκείνα τα ιστορικά φαινόμενα που δεν έχουν ακόμη υποχωρήσει στο παρελθόν, αλλά υπάρχουν μέχρι και σήμερα.

Το σχίσμα στην Ουκρανία είναι ακόμη πιο σημαντικό σημείο καμπής στα εκκλησιαστικά χρονικά, γιατί έχει την υπογραφή όχι του αιρετικού Πάπα της Δύσης αυτή την φορά, αλλά του ορθοδόξου μεν αιρετίζοντος δε Πάπα της Ανατολής.

Το κάστρο της Ορθοδοξίας φαινομενικά αλώθηκε στο Κολυμπάρι υιοθετώντας το πνεύμα, τις πρακτικές και τις αιρέσεις του Πάπα, αλλά στην πραγματικότητα στέκει ακόμα όρθιο στα καστράκια της ευλογημένης ιεροκανονικής αποτείχησης. Ενώ την αμαρτία του σχίσματος δεν την ξεπλένει ούτε το αίμα του μαρτυρίου….. Άπαγε της αιώνιας καταδίκης και του αιώνιου χωρισμού με τον γλυκύτατο Κύριο της Ζωής….

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Κατηγορείται για παπικές αξιώσεις ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τον δεύτερο τη τάξει του Πατριαρχείου…
– “Αλλόφρων βομβιστής” των θεμελίων της Ορθοδοξίας ο πατρ. Βαρθολομαίος· θα καταδικάσει τον Ονούφριο ως σφετεριστή και σχισματικό
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποστηρίζει τους σχισματικούς για να αθωώσει τις προδοτικές ενέργειές του
– Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο δημιουργός του νέου Ουκρανικού Σχίσματος [ΒΙΝΤΕΟ]

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.