εικόνα άρθρου: Επίσημη πρόσκληση στον σχισματικό ψευδεπίσκοπο Ουκρανίας Επιφάνιο να επισκεφτεί τη Θάσο και την Καβάλα

Η επίσκεψη του Πατριάρχη Κων/πόλεως αναμένεται να «συμπέσει» με αντίστοιχη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για επικείμενη επίσκεψη του ψευδεπισκόπου της σχισματικής «Εκκλησίας» της Ουκρανίας Επιφανίου Ντουμένκο, στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Θάσο και την Καβάλα, επιβεβαιώνονται, καθώς έχει ήδη αποσταλεί «επίσημη πρόσκληση» προς τον σχισματικό ψευδοκληρικό.

Οι ανώτατοι εκκλησιαστικοί ταγοί, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος, με μεθοδευμένες κινήσεις επιχειρούν διά της πλαγίας οδού, την «αποδοχή» της ουκρανικής σχισματοαίρεσης και Ψευδοαυτοκεφάλου.

Αρχιερατικές συμπτώσεις και «επίσημη πρόσκληση» στον σχισματικό ΨευδοΚιέβου Επιφάνιο Ντουμένκο

Έπειτα από τη συνάντηση του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου με τον Πατριάρχη Κων/πόλεως Βαρθολομαίο στο Φανάρι (29 Ιουλίου), οριστικοποιήθηκε η τετραήμερη επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στην Ανατολική Μακεδονία και την Ι.Μ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Συγκεκριμένα:

  • Ο Πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τη Θάσο (3-4 Σεπτεμβρίου) και ακολούθως την Καβάλα (5-6 Σεπτεμβρίου).
  • Η επίσκεψη του Πατριάρχη Κων/πόλεως αναμένεται να «συμπέσει» με αντίστοιχη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επίσκεψη θα είναι «ταυτόχρονη».
  • Έχει ήδη αποσταλεί «επίσημη πρόσκληση» στον σχισματικό ψευδεπίσκοπο Ουκρανίας, Επιφάνιο Ντουμένκο.

Ιεροί Κανόνες: Απαγορεύεται αυστηρά η κοινωνία με τους σχισματικούς – Οι κοινωνούντες με τους σχισματικούς είναι υπόδικοι σε καθαίρεση 

Ο εξ Ελλάδος πρώην κληρικός της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού και πλέον σχισματικός ψευδεπίσκοπος Ολβίας της νέας Ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, Επιφάνιος Δημητρίου, με τη συνέργεια εκκλησιαστικών ταγών, μολύνει την Ορθοδοξία με μιαρά «συλλείτουργα» και «συμπροσευχές» σε Ι. Μητροπόλεις της χώρας μας. 

Ταυτόχρονα, εκμεταλλευόμενος την άγνοια του λαού, προετοιμάζει το δρόμο για την «αποδοχή», την «αναγνώριση» και την έλευση του φιλο-ουνίτη ψευδεπισκόπου της σχισματικής Ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, Επιφανίου Ντουμένκο, ο οποίος στερείται ιερωσύνης και αποστολικής διαδοχής.

Σύμφωνα όμως με τους Ιερούς Κανόνες, η κοινωνία με τους σχισματικούς απαγορεύεται αυστηρά, ενώ όσοι κοινώνησαν ή κοινωνούν προσευχητικά με τους σχισματικούς της Ουκρανίας, ουσιαστικά είναι ακοινώνητοι και πρέπει να αποφεύγεται η κοινωνία με αυτούς. 

Επιπλέον, οι Ιεροί Κανόνες ορίζουν ότι οι κοινωνούντες με τους σχισματικούς και το σχίσμα, είναι υπόδικοι σε καθαίρεση.

Ο εχθρός πλέον βρίσκεται εντός των τειχών και ο πιστός λαός καλείται άμεσα να περιφρουρήσει τη παραδοθείσα Πίστη των Αγίων Πατέρων, από τους σχισματικούς και προβατόσχημους λύκους. 

Τα λόγια του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς μοιάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ: «Ἂς μὴν ποδοπατᾶμε τὰ ὅσια τῶν προγόνων μας, γιὰ νὰ μὴν ποδοπατηθοῦμε οἱ ἴδιοι».

Σημείωση: Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου αναμένεται να εκδώσει επίσημο Δελτίο Τύπου, με το οποίο θα ανακοινώνει το αναλυτικό πρόγραμμα της επικείμενης επίσκεψης.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Μιαρά «συλλείτουργα» του σχισματικού ψευδεπισκόπου Ολβίας – Η λίστα της αισχύνης
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ: Από την αίρεση του Κολυμπαρίου στο Ουκρανικό σχίσμα και στην «Ένωση των Εκκλησιών»
π.Θεόδωρος Ζήσης: Απειλείται η ενότητα της Εκκλησίας. Αδύναμος κρίκος η Εκκλησία της Ελλάδος
2016-2020: Άγιο Όρος και η αλλοίωση της Ορθοδόξου Πίστεως (Μέρος Β΄): Ψευδοαυτοκέφαλο των Ουκρανών Σχισματικών (Ιανουάριος 2019)

Σχετικά άρθρα

Αιφνίδια αποφυλάκιση του Μητροπολίτη Τούλτσιν από το καθεστώς Ζελένσκι

Οι διώξεις κατά των ιεραρχών της Ουκρανικής Εκκλησίας έχουν πολιτικά κίνητρα και επιδιώξεις Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Επικύρωση της καταδίκης σε πέντε χρόνια φυλάκιση (18η Ιουνίου 2024) Την 18η Ιουνίου 2024, το...

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.