Επικαιρότητα

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχου στον Καθεδρικό του Αγ. Εφραίμ των Συρορθόδοξων Στοκχόλμης

εικόνα άρθρου: Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχου στον Καθεδρικό του Αγ. Εφραίμ των Συρορθόδοξων Στοκχόλμης

Αποστολική επίσκεψη της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄στον Συρορθόδοξο  Πατριαρχικό Βικαριάτο της Σουηδίας και στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Εφραίμ του Σύρου. Κατά την διάρκεια της επισκέψεως αυτής κατέθεσε άνθινο στεφάνι στο παρακείμενο Μνημείο της Γενοκτονίας των Ασσυρίων. [Δείτε ιστορικά στοιχεία κατωτέρω].

Apostolic visit by His All-Holiness Bartholomeus of Constantinople, the Ecumenical Patriarch to the Syriac Orthodox patriarchal vicar of Sweden and St Aphrem cathedral. During this visit a wreath of flower where placed in front of the Syriac Aramean genocide memorial and prayed where conducted in Greek and Syriac.

Apostoliskt besök av Hans Helighet patriarken av Konstantinopel, Bartholomeus till det patriarkaliska ställföreträdarskapet för den Syrisk Ortodoxa Kyrkan och till St Afrem katedral. Under detta besök placerades en blomkrans framför det arameiska syrianska folkmordsmonumentet och böner på grekiska och syriska sjöngs. 

Η Γενοκτονία των Ασσυρίων αναφέρεται στην μαζική σφαγή του ασσυριακού / χαλδαϊκού / συριακού πληθυσμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1890, τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, και την περίοδο του 1922-1925. Ο πληθυσμός των Ασσυρίων της άνω Μεσοποταμίας (Tur Abdin, Hakkari, Van, Siirt της σημερινής νοτιοανατολικής Τουρκία και της Urmia του σημερινού βορειοδυτικού Ιράν) είχε εκτοπιστεί διά της βίας και σφαγιάστηκε από οθωμανικές και κουρδικές δυνάμεις μεταξύ 1914 και 1920, κατά τον ίδιο τρόπο όπως οι Αρμένιοι και οι Έλληνες, αφού με την άνοδο του εθνικισμού, θρησκευτικές ομάδες έχασαν την αυτονομία που τους παρείχε το σύστημα των μιλλιέτ. Η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη με την άνοδο των εθνικιστών «νεότουρκων». Με την πολιτική τους άνοδο, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ένα πετυχημένο πραξικόπημα το 1913 και εφάρμοσαν στρατιωτική δικτατορία στην χώρα. Το σύνθημα τους ήταν «η Τουρκία στους Τούρκους». Μετά την είσοδο της Τουρκίας στον Α΄ ΠΠ, οι εθνικιστές Τούρκοι εξαπέλυσαν τα γενοκτονικά σχέδιά τους.

Οι εκτιμήσεις σχετικά με το συνολικό αριθμό των νεκρών είναι ποικίλες. Σύγχρονες εκθέσεις εκτιμούν τον αριθμό των νεκρών στις 250.000. Ορισμένες πηγές, που δεν διαθέτουν λεπτομερή στατιστικά στοιχεία, υποστηρίζουν μέχρι και 750.000 νεκρούς.
Η γενοκτονία των Ασσυρίων πραγματοποιήθηκε στο ίδιο πλαίσιο με την Γενοκτονία των Αρμενίων και την Γενοκτονία των Ελλήνων. Σε αυτά τα γεγονότα, κοντά στα τρία εκατομμύρια Χριστιανοί της Συριακής, Αρμενικής και της Ελληνικής εκκλησίας δολοφονήθηκαν από το καθεστώς των Νεότουρκων.
[Με στοιχεία από τη Βικιπαίδεια]

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς ο Μητροπολίτης Σουηδίας με αφορμή την επέτειο της δεκαετούς αρχιερατείας του

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Δε βιώνεται έτσι η Ορθοδοξία… με την καταπάτηση των κανόνων και την μύηση σε μία καινούργια «πίστη», αυτή του Οικουμενισμού

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.