Επικαιρότητα

Επιστήμη και τέχνη ως νέος Διοκλητιανός εναντίον της πίστεως 

εικόνα άρθρου: Επιστήμη και τέχνη ως νέος Διοκλητιανός εναντίον της πίστεως 
Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Μετά την καραντίνα, παρακολουθούμε καθημερινά στα δελτία ειδήσεων έξαρση των περιστατικών βίας


Βουβοί και αμίλητοι οι σημερινοί Επίσκοποι στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ούτε παρατηρητές, ούτε καν ως απλοί θεατές, αμέτοχοι και ατσαλάκωτοι περιφρουρούν ως θησαυρό το αξίωμά τους, ασχολούμενοι και απασχολούμενοι με όλα τα άλλα πλην ενός: της υπεράσπισης της πίστης.

Αραχνιασμένα αντιαιρετικά γραφεία, εκκοσμικευμένα κατηχητικά σχολεία, υποστελεχωμένα με ένα ανθρώπινο δυναμικό κάπως φοβισμένο και άτολμο. 

Η κατάρα της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας ζητά με λύσσα να πληρωθεί το τίμημα του Ορθόδοξου κλήρου: 

Ομερτά*! 

Επίσκοποι, αυστηροί και απόμακροι στα του οίκου τους, περιφέρονται στην κοινωνία σαν απόκοσμα φαντάσματα πολυτελείας, ομιλούν είτε μια ακαταλαβίστικη ξύλινη γλώσσα, είτε μια γλώσσα τόσο κοσμική που εξοστρακίζει ολάκερη την Αγιοπατερική Γραμματεία στο πυρ το εξώτερον. 

Επίσκοποι και κλήρος προάγουν μια εν τω κόσμω ινσταγκραμική διάσταση διαποίμανσης, που δικαιολογείται, μόνο αν οι ίδιοι είναι παντελώς άγευστοι ορθοδόξου βιώματος.

Ζήσαμε τον ολοκληρωτικό διωγμό της πίστεως με πρόφαση μια υγειονομική κρίση. Οι επίσκοποι αντέδρασαν επιβάλλοντας και εκείνοι όσα η επιστήμη δια των κυβερνήσεων αποφάσισε. 

Περιθωριοποίησαν τον Χριστό και αποθέωσαν μια σειρά  αμφιλεγόμενων μέτρων… και σήμερα πληρώνουμε το τίμημα.

Μετά τον εγκλεισμό καταγράφονται φαινόμενα αύξησης στην κατανάλωση ήπιων ηρεμιστικών σκευασμάτων (από την εμπειρία των φαρμακοποιών στις γειτονιές μας), καθώς και αύξηση περιστατικών βίας (ενδοοικογενειακή, ενδοσχολική κλπ) που φτάνουν μέχρι και τα χειρότερα εγκλήματα.

Δειλά δειλά από κάποιους συνδέεται η μουσική τραπ ως συγγενές αίτιο της έξαρσης του φαινομένου ενδοσχολικής βίας στην εφηβική ηλικία. Συνδέεται λοιπόν μια μορφή τέχνης ως αίτιο έξαρσης της βίας στην κοινωνία.

Στην Ορθοδοξία μετά το χλευασμό και την γελοιοποίηση της πίστης από την επιστήμη, με συνεργούς Επισκόπους και τον Ιερό κλήρο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ζούμε μια εξαιρετικά έντονη περίοδο εχθρικότητας και μίσους. Ζούμε το διασυρμό, την προσβολή και τη βλασφημία των ιερών και των οσίων της πίστεως, προερχόμενα ιδιαιτέρως από το καλλιτεχνικό στερέωμα. 

Η αντίδραση των Επισκόπων, του Ιερού κλήρου και του λαού προς το παρόν είναι τόσο ασθενική που δεν καταγράφεται. 

Καλλιτέχνες, άλλοι διάσημοι και άλλοι που προσπαθούν να ξαναβγούν από την αφάνεια, είναι οι δυστυχείς άνθρωποι που υπηρετούν την τέχνη και γυρνούν την πλάτη στην Ορθοδοξία.

Αποφάσισαν να θέσουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της προσβολής και της βλασφημίας της πίστεως. Μόνο που, είτε σκοπίμως είτε ακουσίως, καθοδηγούν και το κοινό που στηρίζει την τέχνη σε μια στάση τουλάχιστον αρνητική αν όχι και εντελώς εχθρική προς την Ορθοδοξία.

Συνοψίζοντας θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε με βεβαιότητα πως έχει ξεσπάσει ένας νέος διωγμός τα τελευταία τρία χρόνια εναντίον της Ορθοδοξίας, με πολιορκητικό κριό την Επιστήμη και την τέχνη.

Στη φάση αυτή, στό  ρόλο του νέου Διοκλητιανού διαδέχθηκαν τους επιστήμονες της υγείας και τους Επισκόπους οι καλλιτέχνες, που αποφάσισαν να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, καβαλλώντας το κύμα κατά του Ιησού Χριστού και της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας Του.  

Η συκοφάντηση και η βλασφημία εκτείνεται από το Άγιο Φως του Παναγίου Τάφου μέχρι τα ντοκιμαντέρ που

βλασφημούν τον Σταυρό και την Παναγία Μητέρα μας. Εσχάτως μάλιστα περιλαμβάνει και φωτογραφήσεις που γελοιοποιούν τους Αγίους Αποστόλους μέχρι και τον ίδιο τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Για τον πιστό λαό που αγωνίζεται το “κατά δύναμιν” η περίοδος της Σαρακοστής είναι περίοδος μεγαλύτερου  αγώνος, διπλάσιας νηστείας και προσευχής.

Είναι επόμενο να λυσσάξει ο διάβολος, να ξεσηκώσει πειρασμό από όπου βρει κατάλληλους συνεργούς εντός και εκτός Εκκλησίας.

Όλοι θα δώσουμε λόγο στο Θεό για τη στάση μας, για τον αγώνα και την ομολογία της πίστεως.

Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής!

Καλόν αγώνα!

Καλή Μετάνοια!

*Σιωπή!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Αφιερώματα

17 Ιούν

Ο Όσιος Υπάτιος εν Ρουφινιαναίς, η διακοπή κοινωνίας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Γράφει ο Αθανάσιος Μπόλλας Τι έκανε ο Όσιος Υπάτιος, όταν ο Νεστόριος άρχισε να κηρύττει αιρετικά; Τι έπραξε, όταν ο Επίσκοπός του τον εμπόδιζε να αντιδράσει στην ειδολωλατρεία, λέγοντάς του «εσύ είσαι μοναχός, κάθισε και ησύχαζε»;

Η Κυριακή των Αγ. Πατέρων και οι σημερινή εκκλησιαστική κατάσταση [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. “Οἱ πιστοί Χριστιανοί, δέν ἀνεχόμαστε νά βλέπουμε τόν ξεπεσμό τῶν ἐκκλησιαστικῶν ἀρχόντων, στήν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ” (π.Νικόλαος Μανώλης)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.