Επικαιρότητα

«Επιστημονική Εσπερίδα» στην Ι. Μητρόπολη Περιστερίου φιλοξενεί ουνίτες και παπικούς

εικόνα άρθρου: «Επιστημονική Εσπερίδα» στην Ι. Μητρόπολη Περιστερίου φιλοξενεί ουνίτες και παπικούς

Συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Κανονικού Εκκλησιαστικού Δικαίου της Ι.Μ. Περιστερίου, την παπική Ιεραρχία στην Ελλάδα και το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Οικουμενιστική «Επιστημονική Εσπερίδα» με τίτλο «Συγκριτικό Ευρωπαϊκό Κανονικό Δίκαιο. Η μετάφραση του Κώδικα (Codex Juris Canonici) της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας», πραγματοποιήθηκε την 8η Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Επισκοπείου της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου.

Η Εσπερίδα συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Κανονικού Εκκλησιαστικού Δικαίου της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου, την παπική Ιεραρχία στην Ελλάδα και το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και μίλησε: 

α) Ο Μητροπολίτης Περιστερίου, Γρηγόριος Παπαθωμάς, 

β) Ο πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Μαγγιώρος, 

γ) Ο ουνίτης «Επίσκοπος» Γρατιανουπόλεως, πρώην Έξαρχος των Ελληνορρύθμων παπικών (ουνιτών) Ελλάδος και μέλος της «Ιεράς» Συνόδου της παπικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, Δημήτριος Σαλάχας και 

δ) Ο «Αρχιεπίσκοπος», πρώην των εν Αθήναις παπικών, Νικόλαος Φώσκολος.

Χαιρετισμούς απηύθυνε ο «Αποστολικός» Νούντσιος στην Ελλάδα, Σάβιο Χον Τάι-Φάι, ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της παπικής Ιεραρχίας Ελλάδος και παπικός «Επίσκοπος» Σύρου, Πέτρος Στεφάνου, και ο Λορέντσο Φατσίνι, εκ της Libreria Editrice Vaticana, δηλαδή του Εκδοτικού Οίκου της «Αγίας» Έδρας.

Οι λεπτομέρειες της «Επιστημονικής Εσπερίδας» αποκαλύφθηκαν σε άρθρο του παπικού ιερέα Λέων Κισκίνη, το οποίο αναρτήθηκε στην Ιστοσελίδα της παπικής Επισκοπής Σύρου. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω λατίνος «κληρικός», τον Φεβρουάριο του 2017 είχε υπερασπιστεί το δικαίωμα της παπικής «εκκλησίας» να εορτάζει τον «Άγιο Ιερομάρτυρα Βαλεντίνο», χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν «Άγιο, προστάτη του υγιούς έρωτα και της θυσιαστικής αγάπης».

————

Η ουνία όπλο του παπισμού κατά της Ορθοδοξίας 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο το Φανάρι, όσο και ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος προσεγγίζουν χωρίς προσχήματα τους εχθρούς της πίστης και της Ορθοδοξίας, και ιδιαίτερα τους ουνίτες. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, ο Επίσκοπος Αραβισσού, Κασσιανός, υποδέχθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ένα όμιλο παπικών κληρικών και σπουδαστών, υπό την ηγεσία του ουνίτη «επισκόπου» Γρατιανουπόλεως και πρώην Εξάρχου των ουνιτών στην Ελλάδα, Δημητρίου (Σαλάχα), ο οποίος πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα «την ενότητα και τον διάλογο των Εκκλησιών». 

Η οικουμενιστική «Επιστημονική Εσπερίδα» που διοργανώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου υπό την Ι. Μητρόπολη Περιστερίου και το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την παπική «Ιεραρχία» και τη ενεργή συμμετοχή ουνιτών και παπικών, αποκαλύπτει την πνευματική αποστασία και τα σκοτεινά σχέδια, των σύγχρονων οικουμενιστών εκκλησιαστικών ταγών και θεολόγων. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η Οικουμενιστική Θεολογική Σχολή της Χάλκης υποδέχεται και τιμά Ουνίτη «Επίσκοπο»
Ο Μητρ. Περιστερίου Πρόεδρος σε Οικουμενιστικό φορέα που ειδικεύεται στην φαλκίδευση του κανονικού δικαίου 
Η πίστη των Μητροπολιτών Δημητριάδος και Περιστερίου και η πίστη των Αγίων

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.