Επικαιρότητα

Επιστολή διαμαρτυρίας ενορίτων Αγ. Γρηγορίου Παλαμά προς την Ιστοσελίδα μας Κατάνυξη

εικόνα άρθρου: Επιστολή διαμαρτυρίας ενορίτων Αγ. Γρηγορίου Παλαμά προς την Ιστοσελίδα μας Κατάνυξη

Στην σημερινή ομιλία του ο πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης, με θέμα “Άγιος χριστιανός είναι ο αντιστεκόμενος” από το χρονικό σημείο 1:22:00 και μετά, δίνει την αγιοπατερική απάντηση που αρμόζει στην επιστολή που ακολουθεί. Την απάντηση του π. Νικολάου μπορείτε να τη δείτε στο βίντεο, αμέσως μετά την επιστολή, ακριβώς από το συγκεκριμένο σημείο που αφορά το θέμα μας… Η επιστολή διαμαρτυρίας που ακολουθεί, αφορά τη δημοσίευσή μας με τίτλο: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χαμός στον Ι.Ν. Αγ. Γρηγορίου Παλαμά στη Θεσσαλονίκη.

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Αγαπητοί καλησπέρα σας,

Θλίβομαι βαθύτατα για την κατηγορία, την κατάκριση, τη ρηχύτητα, την κακεντρέχεια, το φανατισμένο δογματισμό, μα προπάντων για την έλλειψη αγάπης Χριστού.

Θλίβομαι βαθύτατα, διότι μέσα από το κήρυγμα του π. Ευσέβιου αγγίζονται καρδιές,  αναγεννώνται ζωές και φωτίζονται τα μάτια της ψυχής!

Σας διαβεβαιώ πως ο κύριος αυτός, ο πιστός αδελφός όπως τον αποκαλέσατε, δίχως τον στοιχειώδη σεβασμό κ με ολοφάνερα προσβλητικό τρόπο, άρχισε να φωνάζει μπροστά σε όλο το ποίμνιο, στον ιερέα της εκκλησίας αμαρτία πάτερ, κ εγώ διερωτώμαι αμαρτία περί τίνος πράγματος; Ο π. Ευσέβιος από την άλλη, κάθε άλλο παρά ειρωνικός υπήρξε, όπως εσείς δηλώσατε, αντιθέτως χειρίστηκε την κατάσταση με απόλυτη ηρεμία, σεβασμό κ ταπεινότητα.

Ευχαριστώ καθημερινά τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, που έφερε αυτόν τον Ιερέα στη ζωή μας, τοποθετώντας τον στην εκκλησία της Μητρόπολης, ώστε να τελεί αξία το έργο του Κυρίου μας. Να είστε σίγουροι επίσης, πως δεν είναι τυχαίο που ο Θεός επέλεξε να τον αποστείλει στο κέντρο της πόλης μας! Από καρδιάς σας ομολογώ, πως για όλους εμάς τους Χ.Ο ενορίτες του Γρηγορίου Παλαμά είναι μεγάλη ευλογία, να διδασκόμαστε από έναν τέτοιο φωτεινό ποιμένα που ζει κ αγαπά το Χριστό, πρεσβεύοντας ευσέβια, σωφροσύνη, σοφία κ αγάπη. Μαζί του μάθαμε τη μελέτη της γραφής, την δοξολογία, την προσευχή, την εξομολόγηση, την σημαντικότητα της κοινωνίας και πάνω από όλα να ζούμε μαζί του Χριστό.
Ευχαριστώ το Θεό, διότι για τον σύζυγο μου κ εμένα προσωπικά είναι ο ποιμένας, ο πνευματικός, ο Φίλος που άλλαξε τη ζωή μας κ δυνάμωσε την πνευματική μας σχέση με το Χριστό.

Επομένως αδελφοί ας μάθουμε να σιωπούμε και όχι να συκοφαντούμε, ας μάθουμε να αγαπούμε κ όχι να μισούμε!

Εύχομαι να ανοίξουν τα μάτια της ψυχής μας κ να γλυκάνουν οι καρδιές όλων μας!

Ο Θεός μαζί μας!

Με εκτίμηση,
Ενορίτες Αγ. Γρ. Παλαμά
Παπαδάκης Φίλιππος-Εύη


π.Νικόλαος Μανώλης, Άγιος χριστιανός είναι ο αντιστεκόμενος [ΒΙΝΤΕΟ 2019]

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.