Επικαιρότητα

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως, Βαρνάβα

εικόνα άρθρου: Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως, Βαρνάβα

Σας παρακαλούμε να προσέξετε τι λέει και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Μανώλης στην πρόσφατη Ομιλία του με θέμα: “π.Νικόλαος Μανώλης, Ο Τίμιος Σταυρός – Τιμή και προσβολή [ΒΙΝΤΕΟ 2019]”, στο χρονικό σημείο 1:15:30 για το θέμα του Αγιασμού στη μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως!

— Σχολιασμός katanixi.gr —

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ Κ.Κ. ΒΑΡΝΑΒΑ 

Κοινοποίηση: Διαδίκτυο 

Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε εφέτος με την έναρξη της σχολικής χρονιάς κινήσεις παραγκωνισμού της αρχαίας ελληνικής λατρευτικής γλώσσας σε ακολουθίες του αγιασμού σε σχολεία της Μητροπόλεως Σας. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 11-9-2019 στο διαπολιτισμικό γυμνάσιο Ευόσμου ιερέας της ενορίας του Ευαγγελισμού κατά την διάρκεια του αγιασμού έδωσε σε καθηγητή πανεπιστημίου να διαβάσει το Ευαγγέλιο στα νέα Ελληνικά. Στο 10ο Δημοτικό σχολείο Νεάπολης ιερέας της ενορίας Τιμίου Προδρόμου τέλεσε τον αγιασμό στα νέα Ελληνικά. 

Στις 12-9-2019 στα εκπαιδευτήρια “Χριστιανική Ελπίδα” στο Φίλυρο ο ίδιος Σας τελέσατε τον αγιασμό στα νέα Ελληνικά για 2η χρονιά. 

Με την παρούσα διαμαρτυρόμαστε έντονα και εμμένουμε στην παράδοση του παραδεδομένου γλωσσικού ιδιώματος για τους ακόλουθους λόγους: Η παραπάνω νεωτεριστική τακτική είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη. Αίσχος και ντροπή. Παρόμοια προσπάθεια είχε γίνει σποραδικά και στο παρελθόν με το Ευαγγέλιο όμως δεν είχε απήχηση στην συνείδηση του λαού, που επιθυμεί να διαφυλαχτεί η γλώσσα των λειτουργικών κειμένων. Η γλώσσα είναι καθιερωμένη παράδοση της Εκκλησίας επί αιώνες τώρα και δεν επιδέχεται αλλαγές. Στην Αμερική ο κόσμος μαθαίνει Αρχαία Ελληνικά. Ο Άγιος γέροντας Παΐσιος παρότρυνε να μαθαίνουμε στα παιδιά μας Αρχαία Ελληνικά.

Ο ταυτισμός της λογικής κατανόησης των λέξεων με την ένωση και κοινωνία με τον Θεό καταλήγει σε σχολαστικισμό. Ο Τριαδικός Θεός μας είναι πάνω και πέρα από κάθε λογική και βιώνεται με την καρδιά και την ψυχή. Για το λόγο αυτό Ο Τίμιος Πρόδρομος 6 μηνών στην κοιλιά της μητέρας του δέχτηκε την Θεία Χάρη και σκίρτησε. Το ίδιο και οι άλλοι Άγιοι βρέφη και παιδιά δεν χρειάστηκαν να κατανοήσουν τα λόγια της λατρείας ώστε να αγιάσουν. Είναι ωφέλιμο και επαινετό να γίνεται μετά τις ακολουθίες μια εξήγηση των λεγομένων, ακόμη και ερμηνεία τους στα πλαίσια κηρύγματος ή κατήχησης αλλά ως εκεί. 

Τα έθνη παύουν να υπάρχουν όταν χτυπηθεί η Πίστη τους και η γλώσσα τους. Όσοι γνωρίζουν για τα πρωτόκολλα των σοφών(πονηρών θα λέγαμε) της Σιών που στοχεύουν στην αλλοίωση της Πίστης και της γλώσσας των Ελλήνων και όσοι αγαπούν πραγματικά τον Θεό και την πατρίδα τους δεν συστρατεύνται με τους πονηρούς για κανένα λόγο και με κανένα αντάλλαγμα. Στις 11-6-2019 στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεάπολης όπου και λειτουργούσατε απαγγέλθηκε το Σύμβολο της Πίστεως, το  ̈Πιστεύω ̈ από βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας με την προσθήκη του παπικού filioque.Ο βουλευτής κρατούσε βιβλίο που του δόθηκε, το οποίο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν μπροστά μέσα είχε ένα χαρτί από το οποίο απήγγειλε. Με εντολή ποιου δόθηκε αυτό το χαρτί στον βουλευτή; Μετά από αυτό το χτύπημα στην Ορθόδοξη Πίστη μας διαπιστώνουμε με λύπη χτύπημα και στην πανέμορφη παραδοσιακή γλώσσα της λατρείας μας και μάλιστα με εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις διότι αφορά τα παιδιά μας, το μέλλον αυτού του τόπου.

Με την παρούσα διαμαρτυρόμαστε έντονα ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ταυτόχρονα ως Έλληνες πολίτες και Σας ζητούμε από μέρους μας και εκ μέρους πολλών άλλων πνευματικών αδελφών τον σεβασμό από εδώ και στο εξής και την διαφύλαξη της παραδοσιακής Αρχαίας Ελληνικής λειτουργικής γλώσσας και γενικότερα όλων των παραδόσεων της Εκκλησίας μας. 

Θεσσαλονίκη 16-9-2019 

Οι Αιτούσες 
Σαχπαζίδου Λία (δικηγόρος 6986652785) 
Τσακιρίδου Ελπίδα 
Και λοιποί 


Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη κατά τον “Άγιο Ναυπάκτου”

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου Ο γνωστός για τις oικουμενιστικές του θέσεις Μητροπολίτης αναλύει το θέμα Με την παρουσίαση ενός σύγχρονου και “εντυπωσιακού” θέματος επέλεξε ο γνωστός για τις Οικουμενιστικές του θέσεις...

Οι λίστες Επστάιν και οι λίστες Μίχου

του Αγαθώνικου Εγκαταλείψαμε τον Θεό και βρισκόμαστε ως άτομα και κοινωνία σε ελεύθερη πτώση στην άβυσσο εγκαταλειμμένοι από την Χάρη του Θεού Σκάνδαλο μεγατόνων έχει προκληθεί σε ΗΠΑ και Μ.Βρετανία...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.