Επικαιρότητα

Επιστολή ΔΙΣ προς Αρχιεπίσκοπο Κύπρου: Σταματήστε τον Μητροπολίτη Μόρφου!

εικόνα άρθρου: Επιστολή ΔΙΣ προς Αρχιεπίσκοπο Κύπρου: Σταματήστε τον Μητροπολίτη Μόρφου!

Η ΔΙΣ ζήτησε να γίνουν συστάσεις στον Κύπριο Ιεράρχη ώστε να περιοριστεί…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, μέσω επιστολής προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, εξέφρασε παράπονο για ποιμαντική εισπήδηση του μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου στα εσωτερικά της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σύμφωνα με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, το κεντρικό μήνυμα της επιστολής είναι ότι τα κηρύγματα του μητροπολίτη Μόρφου σχετικά με προφητείες, τον κορωνοϊό και τα εμβόλια καθώς και η κριτική για χειρισμούς και αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου ή Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος σκανδαλίζουν και παρασύρουν ο ποίμνιό της.

Επιπρόσθετα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας ζήτησε να γίνουν συστάσεις στον μητροπολίτη Νεόφυτο ώστε να περιοριστεί και να μην υπάρχει ανάμειξη του στα ελληνικά ζητήματα, ούτε να επεμβαίνει στο «πνευματικό έργο» της. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέγνωσε την επιστολή στη Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου που έλαβε χώρα στις 9 Ιουνίου 2021, παρουσία του μητροπολίτη Μόρφου και τον κάλεσε να σταματήσει τα συγκεκριμένα κηρύγματα. Ο Κύπριος Ιεράρχης ανέφερε ότι, επειδή σέβεται τον Αρχιεπίσκοπο και τη Σύνοδο, δεν επιθυμεί να προκαλεί προβλήματα και δεν προτίθεται να προβεί σε δημόσια τοποθέτηση μέχρι τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο του Λαζάρου, 24 Απριλίου 2021, ο μητροπολίτης Νεόφυτος κατά το κήρυγμα του στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, καταφέρθηκε ενάντια της βλάσφημης απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχετικά με τον εορτασμό της τελετής της Αναστάσεως στις εννέα το βράδυ του Μ. Σαββάτου:

«Κάνουν ότι μπορούν σε διάφορες χώρες, να μη γίνει ο εορτασμός του Πάσχα την ημέρα ή και την ώρα που πρέπει… Δυστυχώς στην Ελλάδα, ακόμη και αυτοί οι Αρχιερείς και ο Αρχιεπίσκοπος της, συμφώνησαν το Πάσχα να γίνει, και η Λειτουργία του Πάσχα όταν λέμε Πάσχα, να γίνει ώρα εννέα (σ.σ. το βράδυ του Μ. Σαββάτου). Εάν ξεκινήσουν η ώρα εννέα, η ώρα έντεκα θα είναι τελειωμένη. Άρα θα εορτάσουν το Πάσχα την δεύτερη ημέρα, όταν ακόμα ο Χριστός βρίσκεται εν τω Άδη. Θέλουν να ανατρέψουν τον εορταστικό νόμο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και υπάρχει σχέδιο σιγά-σιγά να έχουμε ένα Πάσχα, πρώτα με τους Καθολικούς και ύστερα και με τους Εβραίους. Για να οδηγήσουν έτσι το λαό σε μία Πανθρησκεία, πριν την παγκόσμια δικτατορία».

Στο ίδιο κήρυγμα, ο Κύπριος Ιεράρχης αναδείκνυε την χειραγώγηση της ασθένειας του κορωνοϊού και τον εκφοβισμό του λαού, ενώ παράλληλα έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την επικινδυνότητα των εμβολίων που βρίσκονται ακόμα σε πειραματική φάση:

«Χρησιμοποιούν και την ασθένεια, η οποία όντως και την ζούμε όλοι και είναι αποτέλεσμα των αμαρτιών όλων των λαών και όλων των ανθρώπων, την τραβούν από τα μαλλιά έτι και έτι, εκφοβίζεται ο λαός μας, μάσκες μονές, διπλές, τριπλές αύριο θα μας πουν. Εμβολιασμοί με εμβόλια τα οποία δεν έχουν δοκιμαστεί, ούτε οι δράσεις τους, ούτε οι αντιδράσεις τους, ούτε οι επιδράσεις τους».

Επιπλέον, η ΔΙΣ διατύπωσε παράπονο ακόμα και για τη διαφωνία που είχε εκφράσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σχετικά με την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για τέλεση της Αναστάσιμης Ακολουθίας στις εννέα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή των Βαίων, 25 Απριλίου 2021, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είχε δηλώσει σχετικά: «Δεν συμφωνώ με αυτό που έκαναν στην Ελλάδα, ο Χριστός τριήμερος κατέβηκε στον Άδη όχι διήμερος».

Μετά από μία σειρά βλάσφημων και ανίερων αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και έχοντας ήδη δηλώσει πλήρη υποταγή στον Καίσαρα και τις αντίχριστες πολιτικές δυνάμεις, η διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος προσπαθεί να φιμώσει οποιαδήποτε Ορθόδοξη φωνή την ελέγχει και της ασκεί κριτική. Η πατρική της «αγάπη» εκφράζεται με τη δημιουργία φακέλων των Ιεραρχών που αντιδρούν στις αποφάσεις της ή με διώξεις ευλαβών ιερέων που προσπαθούν να τηρήσουν άμωμη την Παραδοθείσα πίστη. Πλέον, ήρθε η ώρα η πατρική αγκαλιά της να «σφίξει» από αγάπη και οποιοδήποτε Ιεράρχη εκτός της Ελλαδικής Εκκλησίας εκφράζεται Ορθόδοξα και αντιστέκεται στο αντίχριστο σύστημα της «Νέας Κανονικότητας». Ακόμα και αν αυτή διαλύει τα Ιερά και Όσια της Πίστης. Αγνοούν όμως ότι σε θέματα Πίστεως δεν υπάρχει τοπική επισκοπική αρμοδιότητα, αλλά ούτε ο έλεγχος των παραβατών των ιερών κανόνων αποτελεί εισπήδηση σε άλλη επισκοπή;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Αντίθετος με τη σύσταση για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού δηλώνει ο Μητροπολίτης Μόρφου
– Μητροπολίτης Μόρφου: Πρόταση για έλεγχο των εμβολίων εκ νέου
– O Μόρφου σχετικά με τη λειτουργία των Εκκλησιών
– Ας πάει ο Δεσπότης σας φυλακή

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.