Επικαιρότητα

Επιστολή υπερπολύτεκνου πατέρα προς την Υπουργό Παιδείας

εικόνα άρθρου: Επιστολή υπερπολύτεκνου πατέρα προς την Υπουργό Παιδείας

     Θεσσαλονίκη 30/9/2019   

Αγαπητή κυρία Υπουργέ,                                                     

Με την χάρη του Θεού. είμαι ένας υπερπολύτεκνος πατέρας 10 παιδιών εκ των οποίων τα 7 είναι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και έχουν παραλάβει τα βιβλία (τους φακέλους) μαθητή τον θρησκευτικών.

    Απ’ ότι γνωρίζω είχατε δηλώσει ότι θα σεβάστηκε τις αποφάσεις του Ανωτάτου Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο με δύο αποφάσεις του είχε κρίνει τον εν λόγω φάκελο άκυρο και παράνομο. Επίσης είχατε κάνει ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχετική ερώτηση στον προηγούμενο υπουργό στις 27/02/2019.

    Παρ’ όλα αυτά ξεκίνησε η χρονιά με τα ίδια βιβλία τα οποία δόθηκαν στους μαθητές αθετώντας τις ίδιες τις δηλώσεις σας.

    Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε και η τρίτη απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου η οποία είναι παρόμοια με τις προηγούμενες.

    Περιμένουμε άμεσα τις δικές σας κινήσεις με τις οποίες ελπίζουμε ότι δεν θα συνεχιστεί η περιφρόνηση στους ελληνορθόδοξους γονείς και μαθητές, στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, στο Ελληνικό Σύνταγμα και στο Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Το υπουργείο σας σέβεται τη μουσουλμανική και την ιουδαϊκή κοινότητα.

    Εύχομαι και ελπίζω να μη δείξετε και εσείς ρατσιστική συμπεριφορά προς τους Ελληνορθόδοξους πολίτες.

    Οποιαδήποτε ανυπακοή σας τους παραπάνω νόμους και αποφάσεις φοβάμαι ότι μπορεί να γίνει κακό πρότυπο μίμησης στην νεολαία μας και κατ’ επέκταση και στην κοινωνία μας οδηγώντας ίσως πολλούς σε αναρχικές συμπεριφορές. 

     Για τους παραπάνω λόγους επιστρέφουμε για τρίτη συνεχή χρονιά ως απαράδεκτα τα βιβλία (φακέλους μαθητή) στο υπουργείο σας.

Με σεβασμό
Τσακιρίδης Μιχαήλ

Κοινοποίηση: 
Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων
Έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης 
Διάφοροι φορείς κ.τ.λ.

Υ.Γ. Σας υπενθυμίζω τις δηλώσεις σας ως τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας στη βραδινή της Κυριακής τον Οκτώβριο του 2018.
Όσο κι αν προσπαθεί ο υπουργός να παρουσιάσει την επικράτηση μιας διευρυμένης συναίνεσης επί των προτεινόμενων αλλαγών της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας μετά λύπης διαπιστώνουμε διαρκείς συγκρούσεις και όξυνση των αντιπαραθέσεων. Η ύλη και η φιλοσοφία του νέου προγράμματος σπουδών για τα θρησκευτικά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου έχουν κριθεί ως αντίθετα προς το σύνταγμα και τους νόμους με τις αποφάσεις 660/2018 και 926/2018 του Συμβουλίου της Επικρατείας. Γονείς και εκπαιδευτικοί επιθυμούν τη συμμόρφωση του υπουργείου με τις δικαστικές αποφάσεις κάτι που δεν φαίνεται να πραγματοποιείται προς το παρόν. Θεωρώ ότι η πολύπαθη εκπαιδευτική πολιτική της χώρας μόνο ζημιωμένη βγαίνει από απειλές και αυταρχικές συμπεριφορές εκ μέρους των κυβερνώντων.

Σχετικά άρθρα

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.