Επικαιρότητα

Επιστολή υπερπολύτεκνου πατέρα προς την Υπουργό Παιδείας

εικόνα άρθρου: Επιστολή υπερπολύτεκνου πατέρα προς την Υπουργό Παιδείας

30 Σεπ 2019

     Θεσσαλονίκη 30/9/2019   

Αγαπητή κυρία Υπουργέ,                                                     

Με την χάρη του Θεού. είμαι ένας υπερπολύτεκνος πατέρας 10 παιδιών εκ των οποίων τα 7 είναι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και έχουν παραλάβει τα βιβλία (τους φακέλους) μαθητή τον θρησκευτικών.

    Απ’ ότι γνωρίζω είχατε δηλώσει ότι θα σεβάστηκε τις αποφάσεις του Ανωτάτου Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο με δύο αποφάσεις του είχε κρίνει τον εν λόγω φάκελο άκυρο και παράνομο. Επίσης είχατε κάνει ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχετική ερώτηση στον προηγούμενο υπουργό στις 27/02/2019.

    Παρ’ όλα αυτά ξεκίνησε η χρονιά με τα ίδια βιβλία τα οποία δόθηκαν στους μαθητές αθετώντας τις ίδιες τις δηλώσεις σας.

    Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε και η τρίτη απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου η οποία είναι παρόμοια με τις προηγούμενες.

    Περιμένουμε άμεσα τις δικές σας κινήσεις με τις οποίες ελπίζουμε ότι δεν θα συνεχιστεί η περιφρόνηση στους ελληνορθόδοξους γονείς και μαθητές, στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, στο Ελληνικό Σύνταγμα και στο Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Το υπουργείο σας σέβεται τη μουσουλμανική και την ιουδαϊκή κοινότητα.

    Εύχομαι και ελπίζω να μη δείξετε και εσείς ρατσιστική συμπεριφορά προς τους Ελληνορθόδοξους πολίτες.

    Οποιαδήποτε ανυπακοή σας τους παραπάνω νόμους και αποφάσεις φοβάμαι ότι μπορεί να γίνει κακό πρότυπο μίμησης στην νεολαία μας και κατ’ επέκταση και στην κοινωνία μας οδηγώντας ίσως πολλούς σε αναρχικές συμπεριφορές. 

     Για τους παραπάνω λόγους επιστρέφουμε για τρίτη συνεχή χρονιά ως απαράδεκτα τα βιβλία (φακέλους μαθητή) στο υπουργείο σας.

Με σεβασμό
Τσακιρίδης Μιχαήλ

Κοινοποίηση: 
Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων
Έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης 
Διάφοροι φορείς κ.τ.λ.

Υ.Γ. Σας υπενθυμίζω τις δηλώσεις σας ως τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας στη βραδινή της Κυριακής τον Οκτώβριο του 2018.
Όσο κι αν προσπαθεί ο υπουργός να παρουσιάσει την επικράτηση μιας διευρυμένης συναίνεσης επί των προτεινόμενων αλλαγών της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας μετά λύπης διαπιστώνουμε διαρκείς συγκρούσεις και όξυνση των αντιπαραθέσεων. Η ύλη και η φιλοσοφία του νέου προγράμματος σπουδών για τα θρησκευτικά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου έχουν κριθεί ως αντίθετα προς το σύνταγμα και τους νόμους με τις αποφάσεις 660/2018 και 926/2018 του Συμβουλίου της Επικρατείας. Γονείς και εκπαιδευτικοί επιθυμούν τη συμμόρφωση του υπουργείου με τις δικαστικές αποφάσεις κάτι που δεν φαίνεται να πραγματοποιείται προς το παρόν. Θεωρώ ότι η πολύπαθη εκπαιδευτική πολιτική της χώρας μόνο ζημιωμένη βγαίνει από απειλές και αυταρχικές συμπεριφορές εκ μέρους των κυβερνώντων.

Σχετικά άρθρα

Το έπος του ’40

Γράφει η “Ερατώ” Η αντιπαραβολή με το σήμερα… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Παραμερίζοντας όποια κομματικο-πολιτική λογική και στενωπό, έπεσε στην αντίληψή μας ένα βίντεο, όπου η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά αναλύει τα...

Εργαστήρια δεξιοτήτων για τη διαφορετικότητα σε παιδιά δημοτικού

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editorαρθρογραφεί για katanixi.gr Πολλά τα ερωτηματικά γύρω από το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητα δράσεων που στοχοποιούν παιδιά Δημοτικού… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Μεταβαίνοντας από την Κυριακή του Τελώνου και...

Ο Εγκέλαδος ξεσκεπάζει την υποκρισία του Δυτικού πολιτισμού

Επιτρέπεται να έχει συμβεί σεισμός στα σύνορα μεταξύ δύο χωρών και να εξαντλούμε την ευαισθησία μας στη μία πλευρά; Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Από ποια αρχαία τραγωδία να αντλήσει κανένας έμπνευση, ποια...

Η Υπ. Παιδείας εκδιώκει τους Τρεις Ιεράρχες από τα σχολεία

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκηαρθρογραφεί για katanixi.gr Τα τελευταία χρόνια επισταμένα οδηγούν αυτήν τη σχολική εορτή προς την πλήρη εξαφάνιση… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Η εορτή των Τριών Ιεραρχών ως φαίνεται αποτελεί ένα αγκάθι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.