Ελευθέριος Κοσμίδης

Επιτέλους! Ένας Μητροπολίτης στα βήματα του Αποστόλου Παύλου!

εικόνα άρθρου: Επιτέλους! Ένας Μητροπολίτης στα βήματα του Αποστόλου Παύλου!
Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Λάβρος και ευρυμαθής αποδείχτηκε ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, περί την αρχαιολογική αξία των “βημάτων του Αποστόλου Παύλου” στην περιοχή της Καβάλας. Για την διδασκαλία του Αποστόλου όμως…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου αντέδρασε στην εξαίρεση των πόλεων των Φιλίππων και της Καβάλας από το έργο των πολιτιστικών διαδρομών «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» και «Η πολιτιστική Εγνατία Οδός» και απέστειλε εκτενέστατη και αναλυτικότατη επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη στην οποία κατακλείοντας υποβάλλει δύο καίρια ερωτήματα:

1 «ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΗΚΑΝ ΤΟΠΟΙ ΒΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΩ ΑΠΕΚΟΠΗΣΑΝ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ;»

2 «ΠΩΣ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΔΙΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ;»

Δείχνοντας γρήγορα αντανακλαστικά και ζωντανό ενδιαφέρον για την πολιτιστική ανορθογραφία που συνιστά αδικία για όλη την περιοχή, παραστέκεται στους ινστρούχτορες της τουριστικής μπίζνας των βημάτων του Αποστόλου Παύλου. Δε φαίνεται ομως να διαφυλάττει αντιστοίχως και τη διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου. Πριν από τους κεκραγότες λίθους μίλησε ο ίδιος ο Πρωτοκορυφαίος: «Τέκνον Τιμόθεε, νήφε εν πάσι, κακοπάθησον, έργον ποίησον ευαγγελιστού, την διακονίαν σου πληροφόρησον. Εγώ γαρ ήδη σπένδομαι, και ο καιρός της εμής αναλύσεως εφέστηκε. Τον αγώνα τον καλόν ηγώνισμαι, τον δρόμον τετέλεκα, την πίστιν τετήρηκα · λοιπόν απόκειταί μοι ο της δικαιοσύνης στέφανος, όν αποδώσει μοι ο Κύριος εν εκείνη τη ημέρα, ο δίκαιος κριτής, ου μόνον δε εμοί, αλλά και πάσι τοις ηγαπηκόσι την επιφάνειαν αυτού».

​Ο Μητροπολίτης ΦΝΘ θα πρέπει, πριν την Υπουργό πολιτισμού, να απαντήσει σε δύο ερωτήσεις:

1) Ο Παπισμός είναι αίρεση;

2) Ο Οικουμενισμός είναι παναίρεση;

​Ζούμε τα τελευταία επεισόδια της ιστορίας της ανθρωπότητας όπως την ξέραμε. Η 4η βιομηχανική επανάσταση σχεδιάζει, μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης, να παραδώσει τα κλειδιά του ανθρώπινου πολιτισμού στα ρομπότ μέσω της ΑΙ του ΙοΤ και του 5G.

Στη σημερινή εποχή ζούμε τραγικές στιγμές, γράφονται οι μελανότερες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. Οι Ορθόδοξοι Αρχιερείς περί άλλα τυρβάζουν και δεν ομολογούν Χριστό.

​Σε πείσμα των οικουμενιστών Πατριαρχών και Αρχιερέων, που θεωρούν εαυτούς εντός Εκκλησίας αλλά βρίσκονται εκτός αληθείας, απευθύνουμε τον αναστάσιμο χαιρετισμό: Χριστός Ανέστη! Και τους επισημαίνουμε πως η Ορθοδοξία δεν είναι μόνο μνημεία και πέτρες και διαδρομές, είναι διδασκαλία, ακρίβεια δογμάτων και τρόπος ζωής.

Εκκλησία εκτός αληθείας δεν υπάρχει. Η αποτείχιση από Πατριάρχες και Αρχιερείς που διδάσκουν γυμνή την κεφαλή την παναίρεση του Οικουμενισμού, είναι το έσχατο ανάχωμα του Ορθοδόξου κλήρου, Μοναχών, Μοναζουσών και του λαού.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η λαμπρότητα του διαβόλου
– Ναρκοπέδιο Θολολογίας
– Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία πρός δυσμάς στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας Καβάλας [Βίντεο]
– Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «πνευματικού» θανάτου

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.