Επικαιρότητα

Επιτροπή για το 1821 – Άλλο η εθνική και άλλο η δημογραφική συνέχεια!

εικόνα άρθρου: Επιτροπή για το 1821 – Άλλο η εθνική και άλλο η δημογραφική συνέχεια!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στάθης Καλύβας: Ελλάδα χωρίς Έλληνες

Σας παρουσιάσαμε σε άλλα άρθρα της ιστοσελίδας μας, πρόσωπα και απόψεις της επιτροπής «Ελλάδα 2021» που συγκροτήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση.

Ας δούμε κάτι ακόμα από τον Στάθη Καλύβα, καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης, κάτοχος της έδρας Gladstone στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Λίγες ημέρες πριν, και συγκεκριμένα στις 3 Νοεμβρίου 2019, έγραψε σε άρθρο του στην Καθημερινή:

Η Ελλάδα αποτελεί προνομιακό τόπο και στο κοντινό μέλλον θα τραβήξει ανθρώπους τόσο από πλούσιες χώρες που θα θέλουν να ζήσουν σ’ αυτή για την ποιότητα ζωής που μπορεί να προσφέρει, όσο και από φτωχές χώρες, οι οποίοι αναζητούν ασφάλεια και ελευθερία. Είναι, δηλαδή, εντελώς απίθανο η Ελλάδα να αδειάσει από ανθρώπους. Θεωρώ επομένως πως εμείς, οι σημερινοί Ελληνες, έχουμε την ιστορική αποστολή, ως ένας κρίκος σε μια μακρά ανθρώπινη αλυσίδα που έζησε στον τόπο αυτόν, να μεταδώσουμε κάποιες πολύ σημαντικές αξίες μας στους ανθρώπους που θα μας διαδεχθούν στον τόπο αυτό, είτε συνδεόμαστε γονιδιακά μαζί τους είτε όχι.”

Ελλάδα(;;;) 2021…

Δείτε σχετικά:
«Ελλάδα 2021»: Δείτε τα 31 πρώτα μέλη της Επιτροπής
Έχει υμνήσει την οθωμανική περίοδο στην Ελλάδα και μπαίνει στην Επιτροπή των 200 ετών από το 1821;

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.